ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Λάμπρος Ξύνας για τα 60 χρόνια του ΓΣΗ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο Λάμπρος Ξύνας για τα 60 χρόνια του ΓΣΗ

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Γ.Σ.Η (Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης) μας έστειλε ο συμπολίτης μας Λάμπρος Ξύνας που είναι πάντα αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και δραστηριότητες του ιστορικού αθλητικού σωματείου της πόλης μας. Σας παρουσιάζουμε όλη την επιστολή του ,που αποτελεί μια μίνι αναδρομή στην ιστορία του ΓΣΗ
Ιστορία του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης


Μετά το τέλος του πολέμου στις γειτονιές της Αθήνας άρχισαν σιγά-σιγά να σχηματίζονται αθλητικοί ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι . Στην Ηλιούπολη ανεξάρτητοι Σύλλογοι ήταν ο ΠΑΟ Ηλιούπολης, η Φλόγα, ο Διγενής κ.α.

Ο ΠΑΟ Ηλιούπολης και η Φλόγα ομάδες ο μεν πρώτος από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας και ο άλλος από το Νησάκι, περιοχές οι οποίες με την αύξηση του πληθυσμού της πόλης είχαν ενωθεί, μετά από συζητήσεις των παραγόντων τους, αποφάσισαν το 1967 να συγχωνευθούν και να ονομασθεί ο νέος Σύλλογος «Γ.Σ. Ηλιούπολις» με πρώτο Πρόεδρο τον Κ. Πουλιάδη.

Τα χρώματα της ομάδας ήταν το μπλέ από τον ΠΑΟ Ηλιούπολης και το κόκκινο από την Φλόγα.

Με την πάροδο των χρόνων και τις ανάγκες της νεολαίας το 1972 ιδρύθηκε το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου και ακολούθησαν το Βόλεϊ και τα υπόλοιπα τμήματα.

Σήμερα ο Σύλλογος είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και αθλούνται 2.000 περίπου αθλητές σε 9 ολυμπιακά αθλήματα.

Σήμερα ο ΓΣΗ έχει τμήματα ποδοσφαίρου , μπάσκετ , στίβου, κολύμβησης, ξιφασκίας , και πολλά άλλα.
Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι περισσότεροι από εμάς ο ΓΣΗ με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει κρατάει ζωντανό τον αθλητισμό στην πόλη μας.
Σήμερα περισσότερο από άλλοτε το πνεύμα αλληλεγγύης του αθλητισμού το έχει ανάγκη η κοινωνία μας που βιώνει ανθρωπιστική κρίση.
Σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας του συλλόγου είναι οι φίλαθλοί του που το στηρίζουν σε επιτυχίες και αποτυχίες .
Βέβαια υπάρχουν αρκετοί που εμφανίζονται μόνο στις επιτυχίες και εξαφανίζονται στις αποτυχίες. Αλλά σε αυτό το αφιέρωμα δεν χωράνε μικρότητες.
Άλλωστε ο φίλαθλος κόσμος της Πόλης μας γνωρίζει πολύ καλά ποιοι στήριξαν το σωματείο στις δύσκολες στιγμές του.
Ως Ηλιουπολίτης νιώθω υπερήφανος για τις ανεπανάληπτες στιγμές που μου χάρισε η ποδοσφαρική ομάδα της Ηλιούπολης και θα σας θυμίσω εδώ τους διθυράμβους που έγραφαν οι εφημερίδες και τα sites για την άνοδό της στη Β' Εθνική κατηγορία.
Τότε ήταν οι καλές εποχές και αυτές δεν μπορεί να τις σβήσει από την σκέψη κανενός Ηλιουπολίτη ουδείς που προσβάλλει με ανυπόστατες κατηγορίες την ομάδα. Δείτε λοιπόν τι έγραφαν τότε τον Μάϊο του 2009. Το κείμενο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΣΗ

 Άνοδο στη Β' Εθνική  
Μεγάλες στιγμές ζει από την Κυριακή (03/05) η Ηλιούπολη, καθώς για πρώτη φορά στην 56χρονη ιστορία της εξασφάλισε την πολυπόθητη άνοδο στη Β' Εθνική. Παρά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν με τις αλλαγές προπονητών (Στράντζαλης, Δημητρίου, Γεωργούλης) η αθηναϊκή ομάδα έκανε ένα απίστευτο φίνις και με 12 σερί νίκες (η μία δίχως αγώνα) τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου Ομίλου, γλιτώνοντας τη ψυχοφθόρα διαδικασία του μπαράζ, από την οποία πέρσι βγήκε χαμένη (ήττα από την Αναγέννηση Καρδίτσας στη Ριζούπολη).
Η σφραγίδα της ανόδου ήρθε στο γειτονικό ντέρμπι με τον Άγιο Δημήτριο. Οι "κυανέρυθροι" ήταν σαρωτικοί και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη μεγάλη επιτυχία τους, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με το εντυπωσιακό 6-2 επί του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Ήδη από το πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-5 (δύο γκολ ο Τσιαντούλης).

Όμως ο ΓΣΗ δεν είναι μόνο  ποδόσφαιρο ας δούμε με στοιχεία τις επιδόσεις τους και σε δυο άλλα αθλήματα:

Τμήμα καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ)

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, 2012-13, ο Γ.Σ. Ηλιούπολη έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α., ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Τμήμα στίβου

Κατά την αξιολόγηση των ελληνικών συλλόγων που εξέδωσε το Νοέμβριο του 2010 ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ο Γ.Σ. Ηλιούπολη βρίσκεται στην 63η θέση (σε σύνολο 321 συλλόγων). Την επόμενη χρονιά σκαρφάλωσε στην 49η θέση (σε σύνολο 299 συλλόγων).Το 2012 ανέβηκε στην 44η θέση (σε σύνολο 281 συλλόγων)

Εγώ θα συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα πάντα, να είμαι δηλαδή αρωγός μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου σε όλες τις δραστηριότητες του ΓΣΗ.
Όμως θα πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι φορείς αφού η οικονομική κρίση έχει βαρύτατες επιπτώσεις και στον Αθλητισμό.
Η κρατική επιχορήγηση χρόνο με το χρόνο γίνεται μικρότερη. Επομένως πρέπει Δήμος αλλά και δημότες(που έχουν την δυνατότητα) να βοηθήσουν την σπουδαία δουλειά που γίνεται στις υποδομές του ΓΣΗ.
Επειδή δεν θα ήθελα να καταχραστώ άλλο τον χώρο που μου παρέχετε θα κλείσω εδώ το κείμενό μου. Άλλωστε εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε και στο μέλλον.

 Λάμπρος Ξύνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: