ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ξενιτιά από το εγώ στο εμείς...

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ξενιτιά από το εγώ στο εμείς...

“….μετανάστευση, μεταναστεύω και μετανάστης, μετοικεσία και μέτοικος, προσφυγιά, φυγή, εκτόπιση… …ξένος, ξεριζωμένος, πρόσφυγας…

Ένα σωρό λέξεις που αφορούν ανθρώπους και κουβαλούν πόνο, δυστυχία, ταλαιπωρία, δάκρυα, ρατσισμό, εχθρότητα, ασέβεια, απανθρωπιά, αλλά και αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη, φιλία. Πολλές φορές μιλούμε για τους μετανάστες λες και πρόκειται απλά για στατιστικές και νούμερα και όχι για ανθρώπινες υπάρξεις, τους φερόμαστε υποτιμητικά, ρατσιστικά, εχθρικά, εμείς που ήμασταν και είμαστε ακόμα μετανάστες!”

To 2o Γυμνάσιο Ηλιούπολης ολοκληρώνοντας το πολιτιστικό του πρόγραμμα

“ελλήνων ξενιτιές”

παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση

“Ξενιτιά, από το εγώ στο εμείς”

την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 στις 20.30 μ. μ

στο θέατρο του Δημαρχείου

Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114, Ηλιούπολη

Το πρόγραμμα κάνει μια αναδρομή στη μεταναστευτική παράδοση των Ελλήνων, που έχει επηρεάσει και τη σύγχρονη φυσιογνωμία και την κουλτούρα της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι μια κοινωνία, που θέλει να έχει σταθερές αναφορές και συνέχεια μέσα στο χρόνο, οφείλει να διδάσκεται από τη συλλογική εμπειρία του παρελθόντος, ώστε να μπορεί να αξιολογεί και να ερμηνεύει τις προκλήσεις των καιρών μας, χωρίς φόβο, καχυποψία και προκαταλήψεις, που πολύ συχνά, μας οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές και στο μίσος. Κι αυτό είναι, εκτός των άλλων, ζήτημα παιδείας, γι αυτό και δεν μπορεί να λείπει από την εκπαιδευτική διαδικασία. Ας μη ξεχνάμε πως η ζωή είναι μια διαρκής διαδικασία αναζήτησης του νέου και του διαφορετικού!

Το πρόγραμμα και η εκδήλωση γίνονται

“με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Μαθητών – Εντός, εκτός και επί τα αυτά: Μαθητές εν δράσει”

Ο διευθυντής η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Ιωσήφ Αρμάος Ευγενία Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: