ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 4/07/2013

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 4/07/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης
• Εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις – διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών και θα ανοίξουν παραπέρα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.

• Εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, στη μεθόδευση απόλυσης των εργαζομένων που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και σε κάθε άλλη φημολογούμενη από καιρό κατάργηση δομών και λειτουργιών των Δήμων, είτε αυτές αφορούν την κοινωνική πολιτική, είτε τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στις τοπικές κοινωνίες, είτε τη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο ρόλος όλων των λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης είναι αναντικατάστατος, μάλιστα μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες οι δομές της Αυτοδιοίκησης αποτελούν το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών μπροστά στη διάλυση υπηρεσιών και λειτουργιών του κεντρικού κράτους.
• Σε κάθε περίπτωση ζητά από την ΚΕΔΕ το άμεσο κλείσιμο των Δήμων της χώρας, ώστε να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συντονισμό με τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες.
• Καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις – διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη, μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζομένους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους Δήμους.
• Καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αποδυνάμωσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε αφαιρώντας αρμοδιότητες και οικονομικούς πόρους, είτε ενισχύοντας ρόλους όπως αυτός του οικονομικού παρατηρητηρίου σε βάρος της τοπικής αυτονομίας.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: