ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης

Δημόσια και δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Καμία συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών Καμία απόλυση

Η λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση ΕΕ Τρόικα σε όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συνεχίζεται με το πολυνομοσχέδιο. Νέοι φόροι και χαράτσια, χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατάργηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.
Το σχέδιο κυβέρνησης –ΕΕ –Τρόικας για ένα «επιτελικό κράτος» είναι σχέδιο παράδοσης των λαϊκών αναγκών (Παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, σχολεία, καθαριότητα κλπ) στο κεφάλαιο.
«Αυτή η πολιτική βάζει στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζομένους, αρχή γίνεται με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων, κλπ. Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα, θα βρεθούν στο δρόμο.
Στο Δήμο Ηλιούπολης, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 78 εργαζόμενους (32 με ασφαλιστικά + 24 Δ. Αστυνομία + 22 σχολικοί φύλακες) από τους 550 περίπου. Μαθηματικά αυτό οδηγεί στο κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση μια σειράς δομών όπως π.χ. οι Παιδικοί σταθμοί που στηρίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα, στα ΚΕΠ, στο Δημοτολόγιο στο δόσιμο σε ιδιώτες της φύλαξης των σχολείων κλπ.
Όχι στο πολυνομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Όχι στις απολύσεις, όχι στις διαθεσιμότητες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καμία ιδιωτικοποίηση».
Η κατάργηση υπηρεσιών και οι απολύσεις, φέρνουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το χαράτσωμα των οικογενειών μας.
Πάρε θέση !!! Συντονίσου στο πλάι μας. Διεκδίκησε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες.

Πάρε μέρος στην αγωνιστική συναυλία το Σάββατο 13/7 στις 8.30μμ στην πλατεία Ηρώων Ηλιούπολης που οργανώνει το σωματείο εργαζόμενων στο δήμο Ηλιούπολης μαζί με το σύλλογο εκπαιδευτικών Ηλιούπολης.

Όλοι στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τη Τρίτη 16/7/2013
μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της σφαγής

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: