ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...

Τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τ.Α...

Στην πλειονότητά τους οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι έθεσαν στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.
Οι αιρετοί αποφάσισαν ακόμη όσο οι δήμοι θα παραμένουν κλειστοί να λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα της γενικής απεργίας.
Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, πορεία στη Βουλή και επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.
Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του.
Στο ψήφισμά της η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καθώς και για τη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.
Όπως αναφέρει, «είναι σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες  με ελλείψεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας».
Ζητεί επίσης άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, που θα προχωρήσει σε «αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αμέσως μετά να ξεκινήσει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης».
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κίνηση εχθρική και απαξιωτική για το ρόλο, τη σημασία και την προσφορά της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.
«Όχι» στην επιτροπεία των δήμων
Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά και στο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ», το οποίο -σύμφωνα με τους δημάρχους- είχε ως προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων τους.
«Με τις υπό ψήφιση διατάξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά αποφασίσει να υποκαταστήσει τα όργανα διοίκησης των δήμων και των δημάρχων, που έχουν λαϊκή νομιμοποίηση, με διορισμένους επιτρόπους», σημειώνει η ΚΕΔΕ και καταλήγει: «Θεωρούμε αντισυνταγματικές, γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές τις σχετικές διατάξεις και απαιτούμε την απόσυρσή τους από το πολυνομοσχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: