ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά


Το σύνθημα για ένα αποφασιστικό και ταυτόχρονα δυναμικό ξεκίνημα, προκειμένου να ταραχθούν επιτέλους τα λιμνάζοντα, εδώ και πολύ καιρό, ύδατα στο Δήμο Ηλιούπολης, έδωσαν την Τετάρτη (26/2) ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης Τάσος Ευσταθίου και οι εκατοντάδες Ηλιουπολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό αναψυκτήριο της πόλης.
Ο κ. Τάσος Ευσταθίου στην ομιλία του τόνισε, καταχειροκροτούμενος, την αποφασιστικότητα με την οποία πρέπει όλοι να αγωνιστούν για μια Ηλιούπολη που θα διαμορφώνει τις αποφάσεις με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, για μια Ηλιούπολη που ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, αφήνοντας στο παρελθόν όλες εκείνες τις πρακτικές και τις ενέργειες που είχαν έως τώρα μετατρέψει τους δημότες σε κομπάρσους, οι οποίοι απλά παρακολουθούσαν τις αποφάσεις που άλλοι έπαιρναν για λογαριασμό τους!!!

«Προτεραιότητά μας, πρώτα και πάνω απ’ όλα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, δίνοντας το ουσιαστικό στίγμα της αλλαγής που θέλει να φέρει στην πόλη, προσθέτοντας ότι «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη φιλική για τους πολίτες της, μια πόλη που θα έχει ως πρώτο της μέλημα τον πολίτη και όχι τον… Δήμαρχο.»

Κλείνοντας, την ομιλία του αποκάλυψε και το όνομα του συνδυασμού που θα φέρει νέο αέρα στην πόλη: «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» είπε ο κ. Τάσος Ευσταθίου, εξηγώντας ότι το όνομα περιλαμβάνει και περιγράφει με ακρίβεια τους στόχους που έχει θέσει ο νέος συνδυασμός «για μια ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ στην οποία θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Δημοτικοί και τέως Δημοτικοί Σύμβουλοι, Χ. Κολιοφώτης, Γ. Αγαδάκος, Β. Σκούρας.

Επίσης παρευρέθηκαν Υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από γειτονικούς Δήμους καθώς και άλλοι φορείς.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και οι πιο κάτω Πρόεδροι Επιστημονικών Συλλόγων: Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων και Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κωνσταντέας, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "ΗΛΙΟΥ πόλις Ανθρώπινη Πόλη" Χρήστος Κοκοτίνης, καθώς και ο Δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Γεωργάκης.

Τάσος Κωσταντέας: «Πιστεύω ότι η πόλη χρειάζεται μια αλλαγή στον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση. Το πιστεύω απόλυτα. Ένας κύκλος έχει κλείσει και σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η πολιτική. Ένα δεύτερο πράγμα που πιστεύω είναι ότι σε αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε μια διοίκηση η οποία να ακουμπά τον άνθρωπο, να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, να έχει ενεργούς τους πολίτες και όχι απλά θεατές των εξελίξεων. Πρέπει αυτή τη διοίκηση να τη δημιουργήσουμε με συνεργασίες, με συμμαχίες.

Στην Ηλιούπολη πρέπει να αλλάξουμε διοίκηση και εκεί θα ανταμωθούμε όλοι, πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και παρατάξεις. Πιστεύω τέλος, ότι σε αυτή τη διαδρομή θα βρεθούμε όλοι, γιατί πιστεύω σε αυτό που λέγεται λογική, που λέγεται ηθική και σε αυτό που λέγεται ανάγκη για να βρεθεί μια λύση. Τάσο σε αυτή την απόφασή σου είμαι δίπλα σου και πιστεύω και η Ηλιούπολη είναι δίπλα σου. Η πιο σημαντική στήριξη είναι αυτή του κόσμου. Καλή επιτυχία Τάσο.»

Χρήστος Κοκοτίνης (Υπ. Δήμαρχος): «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Τάσο Ευσταθίου και να πω δυο λόγια που θα είναι από καρδιάς. Σήμερα χρειαζόμαστε κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ πρέπει να κοιτάξουμε και το δημόσιο χώρο. Πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τον άνθρωπο και όχι τα έργα βιτρίνας.

Τρία χρόνια τώρα που βρίσκομαι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο κατάλαβα ότι χρειάζονται συγκλίσεις και μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις, οι οποίες όμως πρέπει να γίνουν στη βάση της ειλικρίνειας, του σεβασμού και κυρίως της διαφάνειας πάνω απ’ όλα. Πιστεύω ότι ακόμα και σε δημοψηφίσματα μπορούμε να πάμε και να συμμετέχει ο κόσμος που σήμερα δεν συμμετέχει.»

Βαγγέλης Γεωργάκης: «Έκανα την επιλογή τελευταία να μην παρευρεθώ σε καμία συγκέντρωση υποψηφίου Δημάρχου. Σήμερα έσπασα το εμπάργκο αυτό και θα δικαιολογήσω γιατί. Οφείλουμε να συνεννοηθούμε και κάνω έκκληση γι’ αυτό σε όλους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που είμαι εδώ απόψε, εκτός βέβαια από το να τονίσω την εκτίμησή μου στον Τάσο Ευσταθίου, να τιμήσω αυτή του την απόφαση, την αποφασιστικότητα που έδειξε και να πω εδώ ότι εκτιμώ πως είναι η πιο φρέσκια, η πιο έντιμη , η πιο ηθική και η πιο καθαρή υποψηφιότητα. Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε ότι μιλάω πάντα από καρδιάς.

Επαναλαμβάνω, γι’ αυτή την υποψηφιότητα αυτά τα χαρακτηριστικά. Και να το αιτιολογήσω. Όντας σε μια παράταξη, σε ένα χώρο που εγώ δεν ανήκα, θέλω να είμαι ευθύς το δηλώνω, έκανε την υπομονή του, έβλεπε την φαγωμάρα, τα αδιέξοδα και με αποφασιστικότητα εκτίμησε ότι τώρα είναι η ώρα να πάρει την απόφαση που πήρε. Γι’ αυτό τον τιμώ. Κάνω όμως έκκληση στους άλλους επικεφαλείς.

Ο πόλος του Δημάρχου είναι ένας πόλος, ο πόλος του Χρήστου Κοκοτίνη και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα δημοτικός πόλος και προσωπικά τους τιμώ. Η πόλη όμως έχει ανάγκη από έναν άλλο δυναμικό και δυνατό πόλο.
 Θα ευχόμουν ο πόλος να είναι αυτός του κ. Ευσταθίου. Υπάρχουν ακόμα τα περιθώρια και απευθύνομαι προσωπικά στους άλλους υποψηφίους, στον κ. Αναγνώστου, στην κα Πίκουλα, στον κ. Πανταζόπουλο, λέγοντάς τους ότι υπάρχουν περιθώρια κοινής συμπόρευσης για το καλό της πόλης.»
Γραφείο Τύπου: 28-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: