ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Eρωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο 13.3.2014

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Eρωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο 13.3.2014

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
κ. ΜΠΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

- Ερωτήθηκε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος να μας ενημερώσει σχετικά με την αγορά ενός λεωφορείου αξίας 115.000€ όπου το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του πούλμαν εκδόθηκε στις 7/11/13.
α) Αν έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας και έχουν βγει οι πινακίδες.
β) Για πιο σκοπό θα αξιοποιηθεί και ποιους θα εξυπηρετήσει.
γ) Εάν έχει γίνει η αποπληρωμή του (διότι στη διακήρυξη της προμήθειας οχημάτων για τις ανάγκες του δήμου στο άρθρο 24 παράγραφος 2 γράφει «σε περίπτωση που η πληρωμή καθυστερήσει πέραν των εξήντα ημερών ο δήμος καθίσταται υπερήμερος και οφείλει τόκους υπερημερίας».

- Ρωτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής, τι γίνεται με το πλύσιμοτων κάδων απορριμμάτων, (που με την ανακοίνωσή του στις 13/8/13 ενημερώνει ότι επιβλέπει προσωπικά τη διαδικασία) και το επικολλημένο αυτοκόλλητο στους κάδους με την ανύπαρκτη αναγραφόμενη ημερομηνία πλύσης και απολύμανσης. Ακόμα περιμένουμε την απάντησή του.
- Κατόπιν μιας μικρής έρευνας, που έκανα προσωπικά ο ίδιος, διαπίστωσα ότι τρία με τέσσερα μέτρα μετά την αποκομιδή των κάδων σε αρκετούς δρόμους της πόλης μας δημιουργούνται κηλίδες και εστίες μόλυνσης από υγρά που τρέχουν από τα απορριμματοφόρα., γεγονός που οφείλετε στιςσάπιες σκάρες κάποιων απορριμματοφόρων την ώρα που αδειάζει ο κάδος.
Ενημερώθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής: «Το πρόβλημα είναι τεχνικό και ότι όποτε θέλω να τον ακολουθήσω ο ίδιος για να μου το εξηγήσει». Λύση δεν υπάρχει; Τι εξήγηση να μου δώσει. Δεν πρέπει να αντικατασταθούν αυτές οι σκάρες και γενικά να επισκευαστούν τα προβληματικά απορριμματοφόρα;

- Πέστε μας κύριοι της Δημοτικής αρχής ποιος είχε την φαεινή ιδέα στον προαύλιο χώρο του 4ου Γυμνασίου να τοποθετήσει και να οξυγονοκολλήσει  τέρματα 5Χ5 πάνω στις ήδη υπάρχουσες μπασκέτες. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό για κάποιο παιδί με το νεανικό παρορμητισμό, να πέσει πάνω στα σίδερα; Αντί να καλύψετε την μπασκέτα με κάποιο προστατευτικό υλικό αντίθετα προσθέσατε σιδερένια κατασκευή τερμάτων. Ο υπεύθυνος ας μας δώσει μια απάντηση σε ποιο κανονισμό προβλέπεται τέτοια κατασκευή.
- Και τέλος σχετικά με τον τάπητα (δάπεδο) του 4ου Λυκείου ο οποίος είναι εντελώς επικίνδυνος και ακατάλληλος λόγω ανωμαλιών πέστε μας σε τι ενέργειες έχετε προβεί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που έχουν γίνει στην τεχνική υπηρεσία του δήμου για την αποκατάσταση του.

- Υ.Γ. Ενημερώστε μας, τα μπάζα στο αλσάκι στην Λ. Δημοκρατίας σύνορα Ηλιούπολης Υμηττού, ποιανού δήμου αρμοδιότητα είναι να καθαρίζονται; Υπενθυμίζω ότι σε σχετική ερώτηση για το ίδιο θέμα, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες τοποθετήσατε σιδερένιο κάδο για την αποκομιδή των μπαζών. Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται.

Μπενάς Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΝΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: