ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διαβάστε τι είχε δηλώσει ο κ. Κοκοτίνης στο δημοτικό συμβούλιο για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ και κρατείστε το

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Διαβάστε τι είχε δηλώσει ο κ. Κοκοτίνης στο δημοτικό συμβούλιο για την ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΕ και κρατείστε το

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ: "ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε"
ΑΠΟ ΤΙΣ 31/12/2009 ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Και εμείς ρωτάμε γιατί δεν τους πήγατε στον Εισαγγελέα; Γνωρίζετε τις δικές σας ευθύνες;

Χ.ΚΟΚΟΤΙΝΗΣ: Θα μιλήσω με πολλές ιδιότητες. Να ξεκαθαρίσω δύο θέματα, γιατί έγιναν ο πυλώνας που εκεί πέρα τα στηρίζετε όλα.

Πρώτον, σας διαβάζω για τις ευθύνες του Δήμου. Γιατί μπαίνετε σ’ έναν δρόμο για μένα πολύ ολισθηρό. Αυτή η εταιρία είναι μονομετοχική, κρατήστε το στη γωνία.

Δεύτερον, το Δ.Σ. το ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, πουθενά σε καμία Α.Ε. δεν γίνεται αυτό, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει η Γενική Συνέλευση και το ορίζει. Δηλαδή ο Δήμος εδώ πέρα, επαναλαμβάνω, το ορίζει.

Η Τρίτη παράμετρος εδώ είναι, ότι σ’ αυτή την περίπτωση ακόμα και σε κερδοσκοπικές Α.Ε., ξέρω ένα σωρό αποφάσεις Αρείου Πάγου και μάλιστα μίλησα με 2-3 Δικηγόρους –Δικηγόρος δεν είμαι- που ακόμα και σε ιδιωτικές Α.Ε., όταν φτιάχνεις μια Α.Ε. και γεμίζεις τον κόσμο επιταγές και αγορές και τους ρίχνεις, σε πάνε για καταδολίευση και σε πάνε και για χίλια δυό. Κι εδώ επαναλαμβάνω, ο Νόμος… Θέλετε να σας το διαβάσω; Να σας το διαβάσω. Το διαβάζω γιατί νομίζω ότι είναι σημαντικό. Είναι ένα από τα δύο σημαντικά που στηρίξατε την επιχειρηματολογία σας. Εδώ λέει.

Τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων διαβάζω, του κ.Καραναστάση.

« Αν άφησε η επιχείρηση παθητικό, ο Δήμος ή η Κοινότητα μπορούν να υποχρεωθούν, κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Αστικού Κώδικα και του Εμπορικού Νόμου, να προέλθουν στην εξόφληση των απαιτήσεων αυτών από την ιδιωτική τους περιουσία, δεδομένου ότι η επιχείρηση αποτελούσε αποκεντρωμένη Δημοτική Υπηρεσία"

Άρα λοιπόν εμένα αν θέλετε την άποψή μου γιατί πήγε έτσι αυτή η κατάσταση, προσωπικά πιστεύω ότι σίγουρα υπήρξε κακοδιοίκηση. Θα σας πω ένα πράγμα και θα κάνω τώρα και μια απολογία σαν μέλος του Δ.Σ., παρ’ όλο που δεν την έκαναν οι άλλοι. Γιατί εγώ και η αναπληρωματικός, η κα Πρόκου, πηγαίναμε σε κάθε Συμβούλιο, η κα Ζαννιά είναι εδώ, ο κ.Λογιστής είναι εδώ και ο κ.Νομικός Σύμβουλος να τα επαληθεύσει, πηγαίναμε και οι δύο. Και πήγαινα, κύριοι, με αποτελέσματα από τις 31/12/2009, αυτά εδώ πέρα δεν είναι τωρινά, κ.Γιάννο, επαληθεύστε τα, που τους έλεγα: «Στις 31/12/2009 έχουμε 123.000 τάδε, απαιτήσεις». Ή «έχουμε απαίτηση από την ΚΕΔΗΛ 213.000». Έχουμε εκείνο, έχουμε εκείνο, έχουμε εκείνο. Τους έλεγα ακόμα και τις ευθύνες τους. Ειδικά για την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο, που δεν είχαν καταλάβει ότι κινδυνεύουμε από το ΙΚΑ, από την Εφορία κλπ., ειδικά αυτοί που ασκούσαν τη Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: