ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για κλάματα η ανακοίνωση των κομμουνιστών Ηλιούπολης

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Για κλάματα η ανακοίνωση των κομμουνιστών Ηλιούπολης

Οι άνθρωποι ζουν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου ακόμα. Μιλάνε εξ ' ονόματος του λαού ενώ έχουν μόλις το 5% από αυτόν και ονειρεύονται Οκτωβριανές Επαναστάσεις μέσα στον Μάιο. 
Τους πληρώνουμε για να επιβουλεύονται την Δημοκρατία μας και αποτελούν ΜΟΝΙΜΑ το ΟΝΕΙΔΟΣ της Ελληνικής Κοινωνίας. 
Απολαύστε τους συνεχιστές της κομμουνιστικής διακυβέρνησης του Κιντή στην Πόλη μας και θαυμάστε το θράσος τους να ζητάνε την ψήφο μας την ώρα που οι ομοϊδεάτες τους στη Βόρεια Κορέα δολοφονούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τους πολιτικούς τους αντιπάλους. 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέε και νέα
Στις εκλογές του Μάη 2014 ψήφισε με βάση τα αληθινά, τα ταξικά σου συμφέροντα. Δείξε την αντίθεσή σου, στην πολιτική που σε καταδικάζει να ζεις μόνιμα στην ανεργία και τη φτώχεια.
Σ’ αυτήν την πολιτική αναμέτρηση, πρέπει να σταθείς με ενιαίο κριτήριο μπροστά στις τρεις κάλπες.
Στις εκλογές, στις 18 Μάη ψήφισε αυτό που πραγματικά πονάει το καπιταλιστικό σύστημα και δίνει ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ,
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ
ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.

Οι κομμουνιστές και οι δημοτικοί του σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα και έξω από το Δημοτικός Συμβούλιο, ανέδειξαν και αντιπάλεψαν τον αντιλαϊκό ρόλο Δήμου και Δημοτικής Αρχής.

Αποκάλυψαν ότι στους Δήμους έχουν γίνει βαθιές αντιδραστικές ανατροπές. Η Τοπική Διοίκηση είναι αποκούμπι της αντιλαϊκής επίθεσης του κράτους. Δεν έχει εκτελεστικό ρόλο στο πόλεμο που δέχονται τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά. Έχει ενεργό ρόλο στην χάραξη, στην προώθηση, στην αποτελεσματικότητα της αντιλαϊκής επέλασης Κυβέρνησης-ΕΕ – Τρόικας.

Οι κομμουνιστές μαζί με πολλούς άλλους αγωνιστές και ριζοσπάστες μπήκαν αποφασιστικά στην πάλη για τα καθημερινά οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Αντιπάλεψαν τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα, την εκχώρηση δημοσιών κοινωνικών δομών σε ΜΚΟ και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οργάνωσαν τον αγώνα για την στήριξη των ανέργων, απαίτησαν την μείωση φορών και τελών, πάλεψαν ενάντια στις αντιδραστικές ανατροπές στην εκπαίδευση σχολεία, στην υγεία.
Μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της εργατικής λαϊκής αλληλεγγύης, με οδηγό το σύνθημα «κανείς μόνος του στην κρίση- δώσε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται».

Πρόβαλαν και οργάνωσαν το μέτωπο της λαϊκής συμμαχίας, εργαζομένων, ανέργων, φτωχών επαγγελματιών και εμπόρων! Για να μπορέσει η οργή του λαού να αναμετρηθεί με την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής! Την στρατηγική των μονοπωλιακών ομίλων, της ΕΕ, των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο!

Αξιοποίησε την πείρα σου!

Η καπιταλιστική κρίση δείχνει πιο καθαρά την αντιλαϊκή αλυσίδα που δένει Δήμους – Κεντρική Εξουσία – Ευρωένωση. Δεν υπάρχει ούτε το πιο μικρό λαϊκό πρόβλημα στο νοικοκυριό, στην γειτονιά, στο Δήμο που από πίσω του να μην βρίσκει κανείς τις αντιλαϊκές επιλογές Κράτους και ΕΕ.

Ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο συνταξιούχος, ο άνεργος και ο μισοάνεγος, η νεολαία στο σχολείο και τις σχολές, στα πανεπιστήμια, στις ουρές της ανεργίας πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία αξιοποιούν την κρίση και κλιμακώσουν την επίθεση.
Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δεν έμειναν παρατηρητές στον αντιλαϊκό πόλεμο. Βάζουν ενεργά πλάτη, συρρικνώνουν βασικές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, τις εμπορευματοποιούν, ανοίγουν το δρόμο σε ιδιώτες, σμπαραλιάζουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, μαζί με την κυβέρνηση έφεραν το κύμα των απολύσεων.

Είτε εκλεχτήκαν με το «χρίσμα» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΝ είτε σαν «αντάρτες», ακολούθησαν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα δυο αστικά κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ αποκαλύφτηκαν: Είναι δυνάστες του λαού.

Τιμώρησέ τους, πέρασέ τους στην ανυποληψία! Να μην βρει το πολιτικό τους προσωπικό λαϊκό στήριγμα στους Δήμους. Με τη μάσκα του «ανεξάρτητου» του «ακομμάτιστου» του «καλού διαχειριστή», επιδιώκουν και πάλι την παραπλάνηση.

Απόρριψε την κοροϊδία και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα λέει στο λαό και άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες στα όργανα και τις κυβερνήσεις ΕΕ και ΗΠΑ. Η εναλλακτική πολιτική διαχείρισης που προβάλει σαν διέξοδο, είναι δοκιμασμένος αντιλαϊκός δρόμος και στην χώρα μας και στην Ευρώπη.

Η σημερινή δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο προώθησε συνειδητά την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Ο δήμαρχος κος Βαλασσόπουλος είναι μέρος του πολιτικού προσωπικού που χάραξε και διεύθυνε το πέρασμα της αντιλαϊκής πολίτικης μέσω και των Δήμων. 
Υπερασπίζεται με πάθος τον Καλλικράτη. Την επιχειρηματικότητα, την λεγόμενη αποκέντρωση που οδηγεί στην ανταπόδοση στις υπηρεσίες του Δήμου, στην ιδιωτικοποίηση, στην παραπέρα επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών. Σήμερα το 70% της χρηματοδότησης στο Δήμο βαραίνει την τσέπη των νοικοκυριών!

Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι σήμερα σειρά από κοινωνικές υποδομές και λειτουργίες να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται. Οι παιδικοί σταθμοί είναι σε αριθμό λιγότεροι και από την δεκαετία του 1980 (από 10 έμειναν 7) υποδέχονται όλο και λιγότερα παιδιά, επιβαρύνονται τα νέα νοικοκυριά με τροφεία, αποκλείονται τα παιδιά των άνεργων μαννάδων.

Τα ΚΑΠΗ συρρικνώθηκαν στις γειτονιές, στέρεψαν από ειδικευμένο και μόνιμο προσωπικό. Αντί για την διεύρυνση και την στήριξη των κοινωνικών δομών για το παιδί, την οικογένεια, τους ηλικιωμένους, τον άνεργο η καπιταλιστική κρίση έγινε αφορμή για την ορμητική είσοδο των ΜΚΟ.

Το κοινωνικό όραμα της δημοτικής αρχής είναι αποκρουστικό. Είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής επιδρομής που σχεδιάζει κυβέρνηση – ΕΕ! Αντικαθιστούν τις δημοσιές δωρεάν κοινωνικές δομές με ευκαιριακές δράσεις. Μοιράζουν ψίχουλα για τους πιο εξαθλιωμένους.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ρημάζουν. Αποδυναμωμένες από προσωπικό παραδίνονται στην εκμετάλλευση και τον σχεδιασμό των ιδιωτών. Τα όποια προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού υλοποιούνται ακόμη στο Δήμο στηρίζονται στην τσέπη των νοικοκυριών, στο φτηνό και ευκαιριακό εργατικό δυναμικό.

Η απαγόρευση των προσλήψεων, η διαθεσιμότητα, οι απολύσεις, τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων που αντικαθιστούν το μόνιμο προσωπικό, και γίνονται ο μοχλός για το πέρασμα των ιδιωτικοποίησαν. Ο τομέας της καθαριότητας και των σκουπιδιών είναι προ των πυλών της ιδιωτικοποίησης

Οι δυνάμεις της Ν.Δ έδρασαν με την ίδια αντιλαϊκή γραμμή. Ήταν η άλλη εκδοχή της Συγκυβέρνησης στο Δήμο. 

Οι κοκορομαχίες και τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στο Δήμο, είναι τα θρύψαλα και ο εκφυλισμός των αστικών κομμάτων. Ο λαός να τους στείλει σε ολοκληρωτική απόσυρση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύτηκε και στο Δήμο με την γραμμή «και με τον ληστή και με τον χωροφύλακα»! Και με την ΕΕ και με τον Δήμο επιχείρηση! Δεν εναντιωθήκαν στην ανταποδοτικότητα, στα τέλη, στην επιχειρηματική δράση. Υπερασπίστηκαν τις δημοτικές επιχειρήσεις, την δράση των λεγόμενων μη κερδοσκοπικών εταιριών στις κοινωνικές δομές, το σφιχταγκάλιασμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Με πρόσχημα την ανθρωπιστική κρίση που φέρνει η στρατηγική της ΕΕ και ο ανταγωνισμός επιχειρηματικών ομίλων, βάζουν πλάτη για τις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Είναι ο εμπαιγμός των ανέργων και η πίσω πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων. Στοιχίζονται και εδώ με την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή!

Έχουν ως όραμα, όπως λένε, τον «συμμετοχικό προϋπολογισμό»! Τους λέμε ας μην κουράζονται! Ζούμε στην πράξη τι σημαίνει συμμετοχή των εργαζομένων, των άνεργων, των μικροβιοτέχνων και έμπορων στο προϋπολογισμό του Δήμου. Σηκώνουν ήδη το κύριο βάρος του, βουλιάζουν στα τέλη και τους φόρους!

Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,
Εμπιστεύσου τους κομμουνιστές και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Ηλιούπολης. Ξέρεις ότι μπορείς να ακουμπήσεις στο ΚΚΕ την αγωνία σου και τον αγώνα σου. Ξέρεις ότι θα σε υπερασπιστεί, δεν θα σε προδώσει! Έχεις πείρα, περπάτησες με τους κομμουνιστές, αγωνίστηκες και κέρδισες, γνωρίζεις το λόγο και την περπατησιά τους.
Στις 18 Μαΐου, ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση
ΚΚΕ ισχυρό παντού και στο Δήμο σημαίνει:
* Ισχυρό λαϊκό μέτωπο αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης- ΕΕ.
* Λαϊκό μπλόκο στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, στην φοροληστεία του λαού.
* Οργάνωση με καλύτερους όρους της λαϊκής πάλης για διεύρυνση και ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών και την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Εργαζόμενοι με δουλειά και πλήρη δικαιώματα, με ευθύνη στο σχεδιασμό, την ιεράρχηση και παρέμβαση των δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου.

* Περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας από τις αρπακτικές επιδιώξεις των καταπατητών που έρχονται και επανέρχονται, από την κεντρική εξουσία και τις Κυβερνήσεις που χρόνια τώρα μετεωρίζονται μεταξύ της δικαίωσης των καταπατητών και του ξεπουλήματος της!
Κάνε δύναμη την δύναμη σου
Πάρε στα χέρια σου την Ελπίδα.

Δυνατό ΚΚΕ και στο Δήμο σημαίνει δυνατό και αποφασισμένο λαό σήμερα να θέσει εμπόδια στον πόλεμο που δέχεται, να ανοίξει αύριο το δικό του δρόμο, για τον δικό του έλεγχο στο πλούτο που παράγει !
ΑΠΡΙΛΗΣ 2014
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους