ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ : Συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των εκλογών του Α γύρου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ : Συμπεράσματα για το αποτέλεσμα των εκλογών του Α γύρου


Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, κατάληξε στα εξής συμπεράσματα.
1. Οι εκλογές έγιναν μέσα σε ένα ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα που οδήγησε σε εκβιαστικά διλήμματα που όπως ήταν φυσικό ξέφυγαν απ’ τα στενά όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό ήταν απόλυτα αναμενόμενο αφού το έντονο πολιτικό κλίμα κυριαρχεί σε όλη την κοινωνία και θα συνεχίσει να κυριαρχεί και το επόμενο διάστημα. Τα διλήμματα όμως που μπήκαν στους ψηφοφόρους ήταν στην πραγματικότητα πλασματικά αφού και οι δύο «μονομάχοι» είναι δέσμιοι της ίδιας ουσιαστικά πολιτικής που εκπορεύεται απ’ τον σφιχτό τους εναγκαλισμό με την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Τα διλήμματα που μπήκαν ήταν πλαστά και είχαν σαν στόχο να περιθωριοποιήσουν κάθε φωνή που εξέφραζε μια διαφορετική αντίληψη, που κατά τη δική μας γνώμη έλεγε την αλήθεια για τις πραγματικές αιτίες και αδιέξοδα τόσο στην κοινωνία όσο και στον δήμο.

3. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες με δεδομένο ότι ξεκινούσαμε από διαφορετική αφετηρία, θεωρούμε σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι πάνω από 1000 συμπολίτες μας «ακούμπησαν» σε μας που δεν είχαμε τίποτε να τους υποσχεθούμε, τίποτε που να ακούγεται ευχάριστά στα αφτιά τους και να είναι ταυτόχρονα τόσο ψεύτικο. Έτσι το γεγονός ότι θα είμαστε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί μια πραγματικότητα που αρκετούς θα ενοχλήσει παρά τα συγχαρητήρια που μας απένειμαν μετά την εκλογή μας.

4. Από την πρώτη στιγμή του προεκλογικού μας αγώνα δηλώσαμε καθαρά δύο πράγματα. ΠΡΩΤΟΝ, όποιος υποστηρίζει την Ε.Ε. στηρίζει και την πολιτική των μνημονίων, αφού η ίδια η ιμπεριαλιστική Ε.Ε. τα έχει επιβάλει. Γι’ αυτό είναι χωρίς περιεχόμενο ο δήθεν αντιμνημονιακός τους λόγος. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η σημερινή κατάσταση στο δήμο δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας της απερχόμενης διοίκησης. Είμαστε βέβαιοι ότι ο απερχόμενος δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα ικανός στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και της πολιτικής που απαιτεί ο νόμος του Καλλικράτη. Έτσι είναι επίσης πλαστό το δίλημμα ότι κάποιος άλλος δήμαρχος μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα. Όσο υπάρχει το σημερινό θεσμικό πλαίσιο ο δήμος θα οδηγείται σε αδιέξοδα οικονομικά, θα υποβαθμίζει και θα ξεπουλάει τις υπηρεσίες του προς όφελος κάποιων συμφερόντων και σε βάρος του λαού της πόλης, θα απολύει εργαζόμενους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν έχουμε λοιπόν καμία αυταπάτη για το αποτέλεσμα της κάλπης στον δεύτερο γύρο. 

5. Τέλος τονίζουμε ότι σε τελική ανάλυση ΟΛΑ θα κριθούν στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες και όχι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Με αυτό το κριτήριο η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα είναι παρούσα με όλες της τις δυνάμεις στα μεγάλα και μικρά προβλήματα των ανθρώπων της πόλης.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 22/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: