ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μαζί ή Ναζί;

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μαζί ή Ναζί;



Ανεξάρτητα από τους όποιους λόγους η ακροδεξιά αυξάνει τα ποσοστά της στην Ευρώπη, εδώ στην Ελλάδα συνέτειναν πολλοί παράγοντες προκειμένου η Χρυσή Αυγή να έχει καταστεί ρυθμιστικός παράγοντας στους δήμους και στις περιφέρειες.
Διότι όλοι θα χρειασθεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αναγνωρίζοντας «εγκληματικά» λάθη που αναγόρευσαν μια εγκληματική οργάνωση σε ρόλο ρυθμιστή.

Η αναγνώριση, όμως, δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα εφόσον δεν συνοδευθεί και από πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Είναι αδιανόητο για οποιοδήποτε δημοκράτη και πατριώτη να επιλέγει ενσυνείδητα το μίσος ως απάντηση στα προβλήματά του. Όπως και είναι παράλογο οι ηγεσίες των κομμάτων να φλερτάρουν με το χάος για μια χούφτα ψήφων.

Προφανώς ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στερείται δημοκρατικής παιδείας. Όπως κι ένα μικρότερο, αλλά πάντως υπολογίσιμο, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή θα την αναζητούσε. Η ευθύνη του πολιτικού κόσμου είναι να αντιτάξει απέναντι στους Ναζί το «Μαζί». Διότι μπροστά στο κίνδυνο του εκφασισμού της κοινωνίας, με πρότυπα το φθόνο και την αλητεία, όλα τα κόμματα οφείλουν να συμβάλλουν σ’ ένα μοντέλο εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: