ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μήνυμα σε παιδόφιλους και δικαστές από ΕΛΑΣ

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μήνυμα σε παιδόφιλους και δικαστές από ΕΛΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ - ΠΑΡΘΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ



Mήνυμα στους δικαστικούς που άφησαν, προς γενική έκπληξη, ελεύθερο τον Βούλγαρο παιδίατρο των Ιωαννίνων Ζαχάριεφ έστειλε σήμερα η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το μήνυμα ήταν συνέντευξη Τύπου του διάσημου αξιωματικού της ΕΛ-ΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη και του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ-ΑΣ Χρήστου Παρθένη με αντικείμενο τον πόλεμο κατά της παιδοφιλίας και κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων μέσω του διαδικτύου, αλλά και απευθείας, αφού όσα διακινούνται στο διαδίκτυο διαπράττονται πρώτα στην πράξη…

“Το μήνυμα και ο απόηχος της επιχείρησης είναι ότι οι αρχές επιβολής του νόμου επαγρυπνούν. Κανένας παιδόφιλος δεν παραμένει στο απυρόβλητο. Η εγκληματική δράση τους αποκαλύπτεται και λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη».

Τα κυκλώματα είναι απλωμένα σε όλη την υφήλιο και οι έρευνες που για πρώτη φορά είχαν τον Ελληνα αξιωματικό Μανώλη Σφακιανάκη επικεφαλής γίνονται επί 2 σχεδόν χρόνια σε πολλες χώρες ταυτόχρονα.

Τρίτη σε τζίρο παγκοσμίως η παιδική πορνογραφία

Ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε σήμερα με στοιχεία το κίνητρο για τη δράση των κυκλωμάτων και τα ρίσκα που παίρνουν καθώς γνωρίζουν οτι οι Αστυνομίες του κόσμου τους κυνηγούν και αργά η γρήγορα θα πέσουν στα χέρια τους.

Τα κίνητρα είναι δυο: η ικανοποίηση αρρωστημένων και άρα ανεξέλεγκτων ενστίκτων αλλά και τα πολλά χρήματα που συνήθως είναι δούναι-λαβείν…

Σύμφωνα με τα στοιχεία η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών(η πορνογραφία είναι μία μορφή της) είναι τρίτη σε τζίρο μετά τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών. Ειδικά για το 2013, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα κέρδη από τη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού ανήλθαν σε 3,5 δις ευρώ. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι προκειμένου κάποιος να δει online ένα βίντεο παιδικού βιασμού μπορεί να πληρώσει από 10.000 έως 12.000 ευρώ!

Κατά τον Μανώλη Σφακιανάκη, “θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι ισχύει και στη γειτονική Ιταλία, να μπλοκάρονται δηλαδή οι σελίδες με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας και οι χρήστες που τις πληκτρολογούν να μην μπορούν να εισέλθουν. Ωστόσο, αυτό είναι «θέμα της Πολιτείας» τόνισε και είναι περίεργο πως αυτό δεν έχει γίνει ακόμα…

Ο κ. Σφακιανάκης θεωρεί ιδιαιτέρως θετική την ψήφιση νόμου με τον οποίο δίνεται στους αστυνομικούς η δυνατότητα ανακριτικής διείσδυσης σε chat rooms. Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί θα μπορούν να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ, στα οποία θα φαίνονται ως παιδιά και θα συνομιλούν με επίδοξους παιδόφιλους, προκειμένου να τους παγιδέψουν.

Το ίδιο έγινε και στην υπόθεση των Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία συνολικά 78 χρήστες-δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προκύπτουν σε 32 διαφορετικές χώρες του κόσμ

Παιδόφιλοι μέλη του ίδιου διεθνούς κυκλώματος βρέθηκαν σε Γερμανία, Ρωσία, Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Κίνα, Τσεχία, Ιράν, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Κολομβία, Γεωργία, Λίβανο, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Καναδά, Πορτογαλία, Μεξικό, Μπαχάμες, Αυστρία, Σλοβενία και Βέλγιο.

Σύμφωνα με όσα είπαν σήμερα οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαδικτυακή έρευνα η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποίησε το ειδικό πρόγραμμα TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό ιχνών χρηστών του διαδικτύου που διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό. Στη συνέχεια, απέστειλε ό,τι στοιχεία διέθετε στις προαναφερθείσες χώρες και στις INTERPOL και EUROPOL.

Τρεις συλλήψεις στην Ελλάδα

Όσον αφορά στην Ελλάδα σχηματίστηκαν τρεις αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία στα Ιωάννινα και την Αττική τρία άτομα, από τα οποία δύο Έλληνες, ηλικίας 34 και 25 ετών, και ένας υπήκοος Βουλγαρίας, 47 ετών. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Ο 34χρονος οδήγησε στους υπόλοιπους

Ειδικότερα, στις 21-11-2013, έπειτα από διαδικτυακή έρευνα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την εγκληματική δράση 34χρονου υπηκόου Ελλάδας, ο οποίος διακινούσε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων PEER TO PEER (P2P), στο διαδίκτυο.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση των διαδικτυακών ευρημάτων και ιχνών του 34χρονου συλληφθέντος στη Δυτική Αττική και σε συνεργασία με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές πραγματοποιήθηκε μέσα στο χρονικό διάστημα από 28-11-2013 έως και 22-01-2014 στοχευμένη διαδικτυακή διεισδυτική έρευνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με απώτερο στόχο την εύρεση και τον εντοπισμό και άλλων χρηστών, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: