ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η ομάδα των 22

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η ομάδα των 22



Του Λάμπρου Παναγιώτου


Καβάλα αν πάνε στο θεριό, μένει να το δούμε, εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο αριθμός των Ανεξάρτητων Βουλευτών της Βουλής ανήλθε στους 22.

Ο τελευταίος -μέχρι στιγμής- είναι ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κάνει γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Οι στόχοι που είχαμε βάλει έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Βασίλης Οικονόμου. «Έκλεισε μια περίοδος προβληματικών σχέσεων» ξεκαθαρίζει η Αγίου Κωνσταντίνου για την αποχώρηση του Βουλευτή της. Ο Βασίλης Οικονόμου διαγράφηκε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της άρνησής του να ψηφίσει το Μνημόνιο.

«Έρχεται και του Ψαριανού!» φώναξε κάποιος περιπαικτικά στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.







Τα κομματικά επιτελεία πήραν τα τεφτέρια τους σβήνοντας ή προσθέτοντας στελέχη και Βουλευτές.

«Άλλος, ποιος έχει σειρά; Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», είναι τα σχόλια που επικρατούν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

«Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές», γράφει η οθόνη στην τηλεόραση της Βουλής για εκείνους που δέχτηκαν να συνταχθούν με τους ανεξάρτητους.

Ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στους ανεξάρτητους ισχύει η κυκλική εναλλαγή ανά εξάμηνο. Η βουλευτής Πέλλας Θοδώρα Τζάκρη μετά από πολλές ψηφοφορίες με το πιστόλι στον κρόταφο, τελικά υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο Βενιζέλος να προχωρήσει στη διαγραφή της.

Ίδια τύχη αλλά στη Νέα Δημοκρατία είχε και ο άλλοτε επιστήθιος φίλος του Πρωθυπουργού, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τα φαρμακεία. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων είπε «όχι» στο νομοσχέδιο και ο Αντώνης Σαμαράς την ίδια στιγμή σηκώθηκε από τη θέση του και υπαγόρευσε τη διαγραφή του.

Οι επόμενοι δυο πάνε πακέτο. Μιλάμε για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Αηδόνη, οι οποίοι βρέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τότε έπεσε πολύ νερό στον μύλο της ζύμωσης και όλα δείχνουν πως οι…άσωτοι υιοί θα επιστρέψουν ή θα συνεργαστούν ξανά με την «πράσινη παράταξη», με το αζημίωτο. Φημολογείται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα πάρει Υπουργείο. Ο Μίμης Ανδρουλάκης ακολουθεί και εκείνος μοναχική πορεία και τίποτα δεν δείχνει προς το παρόν επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο Πάνος Καμμένος όταν άκουσε ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Κώστας Γιοβανόπουλος και η πρώην δικαστίνα Χρυσούλα Γιαταγάνα έλεγαν arrivederci στον πρόεδρο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες για μια ανεξάρτητη πορεία. Είχε προηγηθεί ο Γιώργος Νταβρής ο οποίος αποχώρησε με αιχμές.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων βγήκε στα κεραμίδια, μα πριν αλέκτωρα φωνήσαι, η Μίκα Ιατρίδου χαιρέτισε όχι τον…πλάτανο, αλλά τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τον δρόμο άνοιξε ο Βασίλης Καπερνάρος…

Ο Νίκος Σταυρογιάννης εκλέχτηκε Δήμαρχος και από τον Σεπτέμβρη ανοίγει ο δρόμος για το «γαλάζιο πολιτικό» Δημήτρη Μπριάνη. Ο Νίκος Σταυρογιάννης κυνήγησε και πέτυχε τον δημαρχιακό θώκο στη Φθιώτιδα με τη σημαία του κόμματος του Βύρωνα Πολύδωρα «Ένωση για τη πατρίδα και το Λαό», ο οποίος αποχώρησε από τη ΝΔ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αν και χαρακτηρίζεται απρόβλεπτος, όλοι θεωρούν ότι θα καταλήξει στην πολυκατοικία του Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος χώρισε τα τσανάκια του από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ανεξάρτητος, αλλά δηλώνει ότι θα συνταχθεί με την Κουμουνδούρου για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα παραμένει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης λέει τα …χειρότερα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, άρα η Χαριλάου Τρικούπη του πέφτει για την ώρα μακριά.

Ο Πάρις Μουτσινάς και ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι δύο ήρεμες φωνές αλλά ενίοτε ουρλιάζουν με τις μετεγγραφές τους. Και οι δύο παραμένουν ανεξάρτητοι μετά το σύντομο ταξίδι τους με τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο τελευταίος, ωστόσο, μετά τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια, ενδέχεται να «ενσωματωθεί» στην Κουμουνδούρου.

Δύο ακόμη στην ομάδα των ανεξαρτήτων είναι οι Γιάννης Κουράκος και Γιώργος Κασαπίδης. Ο πρώτος δεν κρύβει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο δεύτερος δηλώνει «έτοιμος» για όλα. Φτάνει να τον καλέσει ο Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: