ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο νέος "χάρτης" της Βουλής - Οι ανεξάρτητοι "κλειδί" για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο νέος "χάρτης" της Βουλής - Οι ανεξάρτητοι "κλειδί" για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


Ούτε ένας, ούτε δύο... αλλά 21 είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γεγονός πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρονικά, καθώς οι ηγεσίες των κομμάτων φαίνεται να μην πείθουν πλέον τα στελέχη τους όχι μόνο για τις πολιτικές τις οποίες ακολουθούν αλλά και για τον τρόπο που ασκούν την εξουσία τους.


Αυτή η “κρίσιμη μάζα” των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι από την Δευτέρα έγιναν επί της ουσίας 19, λόγω της...συνεργασίας εκ νέου του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χρήστου Αηδόνη με την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, θα βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών τους επόμενους μήνες, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει να διευρύνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, και να διαμορφώσει την λεγόμενη “προεδρική πλειοψηφία” ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015 ώστε να εξαντλήσει την 4ετία και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύο πρώτες ψηφοφορίες απαιτούνται 200 ψήφοι και στη τρίτη 180, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί πλέον 154 βουλευτές.

Ποιοι βουλευτές είναι αυτοί;

Από τους 19 οι 5 είναι “Ανεξάρτητοι” και οι 14 έχουν δημιουργήσει την κοινοβουλευτική ομάδα των “Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών”, εκ των οποίων 5 προέρχονται από τη ΝΔ, 4 από του ΠΑΣΟΚ, 1 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από την Χρυσή Αυγή, 5 από τους ΑΝΕΛ και 2 από την ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα από τους “Ανεξάρτητους” δύο προέρχονται από τη ΝΔ κιαι συγκεκριμένα ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βύρωνας Πολύδωρας, 2 από τη Χρυσή Αυγή ο Στάθης Μπούκουρας και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και 1 από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος.

Από την ομάδα των “Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Κασαπίδης και ο Νίκος Σταυρογιάννης προέρονται από τη ΝΔ, ο Πέτρος Τατσόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Πάρις Μουτσινάς από τη ΔΗΜΑΡ, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Μάρκος Μποόλαρης και η Θεοδώρα Τζάκρη από το ΠΑΣΟΚ και οι Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Γιάννης Κουράκος από τους ΑΝΕΛ.

Πλέον η δύναμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Νέα Δημοκρατία 125
ΣΥΡΙΖΑ 71
ΠΑΣΟΚ - Ελιά 29
Χρυσή Αυγή 16
ΔΗΜΑΡ 14
Ανεξάρτητοι Έλληνες 14
ΚΚΕ 12
Ανεξάρτητοι 19

Δεν υπάρχουν σχόλια: