ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού - Τι είπε ο Σαμαράς πίσω από τα κάγκελα στους δημοσιογράφους

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού - Τι είπε ο Σαμαράς πίσω από τα κάγκελα στους δημοσιογράφους


Κλεισμένος εδώ και καιρό ήταν σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή ο νεος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Και παρά την σεναριολογία, κατάφεραν να κρατήσουν το όνομά του ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή! Όλο το παρασκήνιο του ανασχηματισμού. Πως μπήκε η Σοφία Βούλτεψη στο Μαξίμου χωρίς να την πάρουν χαμπάρι οι δημοσιογράφοι.


Κάποια από τα ονόματα των νέων υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου προκάλεσαν έκπληξη στο άκουσμά τους. Εκτός από αυτό του Γκίκα Χαρδούβελη, και το όνομα της Σοφίας Βούλτεψη στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε έκπληξη στο άκουσμά του.

Ο κ. Σαμαράς λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού βγήκε στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου και φώναξε τους δημοσιογράφους μιλώντας τους πίσω από τα κάγκελα.


Τους αποκάλυψε ότι το όνομα του Γκίκα Χαρδούβελη είχε κλειδώσει εδώ και καιρό . ΄Οπως τους είπε εξηγώντας τις επιλογές του:

Η κα Βούλτεψη, είναι η πρώτη γυναίκα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ιστορία. Είπε επίσης ότι ο Αργύρης Ντινόπουλος, ως πρώην δήμαρχος γνωρίζει καλά τα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θεωρήθηκε ιδανικός για το υπουργείο Εσωτερικών. Γιατί να μην δώσουμε μια ευκαιρία σε ένα άνθρωπο που γνωρίζει τον χώρο τόσο καλά, είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Αντώνης Μπέζας στο υπουργείο Εργασίας θα πάρει επάνω του την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν επίσης ότι ο άλλος υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Πλακιωτάκης θα πάρει επάνω του το ΕΣΠΑ, ενώ για την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης τονίστηκε ότι είναι ένας πολιτικός φιλελεύθερος με αναπτυξιακή λογική.

Πως ενημερώθηκε η Βούλτεψη

Ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε ο ίδιος στην κα Βούλτεψη και της ζήτησε να αναλάβει εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Μάλιστα, εκείνη δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό και δέχθηκε την πρόταση. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε η κα Βούλτεψη ότι μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους δημοσιογράφους που το πολιορκούσαν.

Θεωρείται μάλιστα ότι κάποια στιγμή αργά το μεσημέρι η παρουσία του κ. Βρούτση στο Μαξίμου έπαιξε τον ρόλο του αντιπερισπασμού.

Αφού η κα Βούλτεψη ενημερώθηκε για την σύνθεση της νεας κυβέρνησης, στις 6 ακριβώς βρισκόταν στην Βουλή προκειμένου να κάνει ανακοινώσεις στους δημοσογράφους.

Μιλώντας για το νέο κυβερνητικό σχήμα, η πρώτη γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπος, χαρακτήρισε το νέο υπουργό Οικονομικών "καλό οικονομολόγο", ενώ όταν ρωτήθηκε για το ρόλο της νέας κυβέρνησης, τη χαρακτήρισε εφαρμοσμένης πολιτικής που δίνει έμφαση στα υπουργεία αιχμής και στον κοινωνικό τομέα.

«Γι' αυτό», πρόσθεσε, «είναι ενισχυμένα με περισσότερους υφυπουργούς τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη καταπολέμηση της ανεργίας, όπως και το υπουργείο Εσωτερικών που έχει αυξημένες αρμοδιότητες».

Η κα Βούλτεψη είπε ότι η νέα κυβέρνηση αποτελείται από καλά, νέα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί πολλές φορές βουλευτές. H νέα εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους δημοσιογράφους. "Θα τα σκεφτούμε όλα, έχουμε χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: