ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης: "Πρώτη δύναμη"

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης: "Πρώτη δύναμη"


Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης χαιρετίζει τη νίκη του λαού που εκφράστηκε με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις τριπλές εκλογές του Μαΐου 2014 και τη συνολική εκλογική άνοδο της Αριστεράς. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή και έχει ιστορική σημασία, καθώς στις ευρωεκλογές ήρθε πρώτο κόμμα με 3,9% διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ, η οποία έχασε το 7% των ψηφοφόρων της του 2012, δηλαδή περίπου το 1/4 της εκλογικής της δύναμης.
Με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ/Ελιά έχασε πάνω από το 4% των ψηφοφόρων του, το 1/3 της ήδη ισχνής εκλογικής του δύναμης του 2012. Κι όλα αυτά σε εκλογές που, όπως πιστοποιούν οι καμπάνιες όλων των κομμάτων (και οπωσδήποτε του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/Ελιά), το δίλημμα που τέθηκε στον ελληνικό λαό ήταν συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής Τρόικας/Σαμαρά/Βενιζέλου ή ανατροπή της. Οι πολίτες ανέδειξαν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα μείωσαν τη δύναμη των κυβερνητικών κομμάτων από το 42% τον Ιούνη 2012 στο 31% σήμερα! ΄
Τα αποτελέσματα δείχνουν πως διαμορφώνεται, με ραγδαίους ρυθμούς, ένας νέος χάρτης τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει εντυπωσιακά τις ισχνές μέχρι πρότινος δυνάμεις του. Οι υποψήφιοι που στήριξε κέρδισαν στην Περιφέρεια Αττικής (όπου ζει κι εργάζεται η μισή Ελλάδα) και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και σε μια σειρά μεγάλους Δήμους, όπως Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Καισαριανή, Βύρωνας, Ζωγράφου, Αιγάλεω, Πέραμα, Κερατσίνι-Δραπετσώνα, Κοζάνη, Λάρισα, Λιβαδειά, Κέρκυρα και Λευκάδα.

Αλλά η μεγάλη αλλαγή καταγράφηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου οι κάλπες διαμορφώνουν ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο και ο συσχετισμός δύναμης ανατρέπεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές κατέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται ως το κόμμα που η πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει για να επιτύχει την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα και κυρίως οι τάξεις των εργαζομένων, των ανέργων, των επισφαλώς απασχολούμενων, των νέων, των αγροτών και των μικροεμπόρων, βιοτεχνών, ελεύθερων επαγγελματιών, και βεβαίως των συνταξιούχων.


Οι εκλογές απονομιμοποίησαν πλήρως την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και την πρόσδεση της Ελλάδας στο νεοφιλελεύθερο άρμα της κ. Μέρκελ. Η δυσαρμονία της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας με την παρούσα σύνθεση της Βουλής είναι πλέον καταγεγραμμένη και ουσιαστική. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση και εντολή για να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας. Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή σε εθνικές εκλογές, το συντομότερο δυνατό, με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, ώστε η νέα σύνθεση της Βουλής να αποτυπώνει την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη διατήρηση της δημοκρατικής ομαλότητας που δυναμιτίζουν τα δύο αποτυχημένα πρώην κυρίαρχα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/Ελιά και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που μπορεί να αύξησε το ποσοστό της όμως δεν έφτασε στα επίπεδα που έφτασαν άλλα ακροδεξιά κόμματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η δημοκρατική κινητοποίηση σε σύνδεση με την άσκηση πολιτικής ανακούφισης των πληττόμενων από την κρίση λαϊκών στρωμάτων μπορεί να φρενάρει την άνοδο των νεοναζιστών και να απεγκλωβίσει από τη σφιχτή και θανάσιμη αγκαλιά τους πολίτες που έπεσαν θύματα της δήθεν «αντισυστημικής» προπαγάνδας.


Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αυτοκαταστροφική στρατηγική της ηγεσίας του ΚΚΕ, που επενδύει σε μια στείρα αντιΣΥΡΙΖΑ πολιτική χαρίζοντας Δήμους στη μνημονιακή ιερή συμμαχία, σε εφοπλιστές και σε ανθρώπους της νύχτας. Κι όμως, οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μαζικά τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους Δήμους όπου υποψήφιοι του ΚΚΕ μπήκαν στον Β΄ γύρο αντιμέτωποι με υποψήφιους του μνημονιακού μπλοκ. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτήν την πολιτική.


Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ισότητας, δημοκρατίας, αυτοδιαχείρισης αλληλεγγύης και κοινωνικής ασφάλειας. Αγωνιζόμαστε να ξαναγίνει ο λαός κυρίαρχος. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε την ανατροπή του πολιτικού συστήματος της αδικίας, των μνημονίων, της αυταρχικής πολιτικής και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και του κράτους πρόνοιας.


Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης



ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: