ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προγράμμα Μαστογραφιών Δήμου Ηλιούπολης

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Προγράμμα Μαστογραφιών Δήμου Ηλιούπολης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγράμμα Μαστογραφιών Δήμου Ηλιούπολης

Συνεχίζοντας τη δράση του προγράμματος δωρεάν μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο της Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», μετά την συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, σειρά είχε ο Δήμος Ηλιούπολης να παρέχει επιπλέον δωρεάν μαστογραφίες την Παρασκευή 6/6 σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του δήμου για έγκαιρη εξέταση και διάγνωση.

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών αξιοποίησε και παρείχε η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης παρέχοντας σε 13 ανασφάλιστες γυναίκες δωρεάν εξέταση μαστογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: