ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τοποθέτηση σκαφών για ογκώδη αντικείμενα

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση σκαφών για ογκώδη αντικείμενα

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες που έχουν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα, ο Δήμος όπως έχει δεσμευτεί τοποθετεί πέντε (5) «σκάφες» μόνο για μπάζα και ογκώδη αντικείμενα στα παρακάτω σημεία της πόλης...
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημότες που έχουν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα , ο Δήμος όπως έχει δεσμευτεί τοποθετεί πέντε (5) «σκάφες» μόνο για μπάζα και ογκώδη αντικείμενα στα παρακάτω σημεία της πόλης:

Ρ.ΓΚΑΛΗ και ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ


ΠΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ (οδός Απόλλωνος)


ΝΥΜΦΩΝ και ΔΑΙΔΑΛΟΥ (οικόπεδο)


ΒΙΤΣΙ και ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ (νησίδα)


ΜΑΚΑΡΙΟΥ και ΣΚΟΠΑ (νησίδα)

Επίσης ο Δήμος διαθέτει πέντε (5) επιπλέον μικρές «σκάφες» οι οποίες θα διατίθενται σε δημότες που εκτελούν εργασίες ανακαίνισης προκείμενου να αποθέτουν ογκώδη αντικείμενα.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες είναι: 210-9940900 και 210-9933200

Η διαφύλαξη της καθαριότητας και υγιεινής της πόλης μας είναι υποχρέωση όλων μας και προς όφελος όλων μας.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης
18/9/14
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα μετά από απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποίησαν προειδοποιητική τετράωρη (4) στάση εργασίας τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη αντιδρώντας στη προσπάθεια της επανεκλεγείσας δημοτικής αρχής να εκχωρήσει δραστηριότητες της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Το τελευταίο διάστημα (εν μέσω καλοκαιριού) η διοίκηση του δήμου δείχνει ιδιαίτερη σπουδή σε θέματα που σχετίζονται με τη καθαριότητα (μπάζα, ογκώδη κλπ). Στη προσπάθεια της να λύσει το πρόβλημα των μπαζών που η ίδια δημιούργησε για προεκλογικές ανάγκες επιχείρησε να εμπλέξει και το Δ.Σ. του Σωματείου.

Παρουσιάζοντας το πρόβλημα σαν κοινωνικό, ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου η περισυλλογή τους (ποιος τα μαζεύει εδώ και χρόνια) και ότι δεν πρέπει να επιβαρύνουμε τα αυτοκίνητα του δήμου, έβαλε εργολάβο για την περισυλλογή τους. Θεωρούμε ότι τα μπάζα είναι η αρχή για να διολισθήσουμε στην τμηματική εκχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες.

Ας έδειχνε η διοίκηση την ίδια σπουδή για την ενίσχυση της καθαριότητας με προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Τεχνηέντως δημιουργεί ανάγκες για να δικαιολογήσει τις επιλογές της και να μοιράσει δημόσιο χρήμα.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και με τους νέους βυθιζόμενους κάδους τους οποίους σκορπά στη πόλη, χωρίς τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ξαφνικά θυμήθηκε να λειτουργήσει το τμήμα κίνησης που τόσα χρόνια είναι ανενεργό τοποθετώντας παράτυπα και παράνομα τμηματάρχη για άλλη μία φορά κατά το δοκούν προκαλώντας τους εργαζόμενους της καθαριότητας, μιας που η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει «άρωμα πολιτικό και συγγενικό» και εντάσσεται στη λογική μηχανισμού ανθρώπων του δημάρχου και όχι στήριξης των υπηρεσιών. Η υπηρεσία καθαριότητα εδώ και χρόνια δεν έχει προϊστάμενο μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου. Δεν μας λέει όμως γιατί τόσα χρόνια δεν στέλνει τους φακέλλους των εργαζομένων για κρίσεις έστω και με τον παλιό ΟΕΥ μιά που ο καινούργιος που κατατέθηκε δεν πέρασε από το υπηρεσιακό.

Τώρα νέος σύγχρονος ΟΕΥ που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Άμεση προτεραιότητα για εμάς η ενίσχυση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Το ίδιο διάστημα έκπληξη μας προκαλεί μια σειρά δραστηριοτήτων του αντιδημάρχου Κου Καλλαρρύτη προφανώς με την κάλυψη του δημάρχου στη λογική να εφαρμοστεί η πολιτική κατεύθυνση της διοίκησης του δήμου.

Ξεκινώντας από παλιά έδωσε εντολή να επισκευαστεί ένα βυτίο που έφερε από την ΥΠΑ το οποίο είναι εδώ και καιρό παρατημένο στο γκαράζ. Τώρα δίνει εντολή να βαφτεί ένα παροπλισμένο παλιό γερανοφόρο που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει.
Κλαδεύει δέντρα στη πόλη και στο γκαράζ του δήμου χωρίς την έγκριση των γεωπόνων χρησιμοποιώντας δυστυχώς ορισμένους «πρόθυμους» εργαζόμενους.
Στέλνει εργαζόμενους του δήμου, να κάνουν δουλειά του εργολάβου που έχει αναλάβει τη μεταφορά και τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων.
Το ποιο σοβαρό απ’ όλα παρακάμπτει και απαξιώνει τις υπηρεσίες, καταφεύγει σε απειλές και αυταρχισμό.

Στη τελευταία απεργία προσπάθησε να φτιάξει απεργοσπαστικό μηχανισμό υπογράφοντας υπηρεσιακά έγγραφα αντικαθιστώντας το μηχανολόγο που απεργούσε.

Η νέα εποχή δεν ξεκινάει καλά για τους εργαζόμενους.
Χρειάζεται επαγρύπνηση-αποφασιστικότητα – συσπείρωση.

-ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
-ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΕΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ .

Το Δ.Σ


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Καλά είναι να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας αλλά δεν μας λένε ποιος θα πληρώσει τους εργάτες και με τι μισθούς; Θα αναφερθούμε αναλυτικά στο θέμα της καθαριότητας και τι μας στοιχίζει σε επόμενα δημοσιεύματά μας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σύστημα του Αναγνώστου για το μάζεμα ογκώδων αντικειμένων μια φορά την εβδομάδα από συγκεκριμένα σημεία κάθε γειτονιάς γιατί σταμάτησε; Δεν μπορούσε να κονομήσει ιδιώτης ή κουράζονταν οι εργαζόμενοι του Δήμου;