ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι τους χωρίζει ;

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τι τους χωρίζει ;


 Οι κ. Γιάννης Αναγνώστου και Τάσος Ευσταθίου κατέθεσαν στεφάνια προχθές για την επέτειο του ΟΧΙ ως επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων. Κάποτε ήταν μαζί και υπηρετούσαν κοινούς αγώνες σε μια κερδοφόρα μάχη εναντίον του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη ο οποίος έκανε και αυτός την επανεμφάνισή του μετά την ΗΤΤΑ του στις δημοτικές του 2006.
Μια ήττα που οδήγησε στο διάλειμμα μιας "δεξιάς" παρένθεσης στη διοίκηση του Δήμου που από το 1974 και μετά βρίσκεται πάντα στα χέρια αριστερών. 



Ακόμα και σήμερα ουδείς γνωρίζει για ποιο λόγο Αναγνώστου , Ευσταθίου και Πίκουλα πορεύτηκαν διαφορετικά από το 2010 έως και σήμερα. 

Ουδείς δεξιός ψηφοφόρος αυτής της Πόλης έχει πειστεί για την ανάγκη ύπαρξης τριών διαφορετικών; δημοτικών παρατάξεων που να ανήκουν ουσιαστικά στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Εκτός και εάν Αναγνώστου , Ευσταθίου και Πίκουλα αυτοπροσδιορίζονται πλέον σε άλλον πολιτικό χώρο και δεν επιθυμούν να τους αποκαλεί κάποιος δεξιούς. 

Οι επιλογές τους άλλωστε δείχνουν πως στην μνημονιακή Ελλάδα όλοι αναζητούν οπαδούς -ψηφοφόρους στα θολά νερά του λαϊκισμού που ψαρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύοντας τους πολίτες λέγοντας τους πως λεφτά υπάρχουν και υπάρχει και άλλος δρόμος.

Δεν είναι δυνατόν π.χ να υπάρχει ακόμα και σήμερα κάποιος πολίτης που να πιστεύει πως λεφτά υπάρχουν και κυρίως να έχει ψευδαισθήσεις πως η Χώρα μας είναι δυνατόν να σταθεί εκτός Ε.Ε και χωρίς τους συμμάχους της στη δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία. 

Στην Ηλιούπολη δυστυχώς κάποιοι ακόμα και σήμερα παίζουν με την δυστυχία του κόσμου. Η πλειοψηφία όμως των συμπολιτών μας δεν πείστηκε από τις αντιμνημονιακές του κορώνες και έτσι στις δημοτικές εκλογές επανεκλέγει πανηγυρικά (έστω και δύσκολα) ο μνημονιακός Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος. Που βέβαια είναι μνημονιακός όπως και ο Σαμαράς εξ ανάγκης αφού άμα χρωστάς 320 δις ευρώ και ζεις με δανεικά είναι δύσκολο να μην υπογράψεις μνημόνιο (συμφωνία) με τους εταίρους σου που σου έδωσαν τα χρήματά τους για να μπορείς εσύ σήμερα να συνεχίσεις να παίρνεις τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις κουτσουρεμένες συντάξεις σου. 

Βέβαια ο Αλέξης θα φτάσει και πάλι μισθούς και συντάξεις στα παλιά επίπεδα όμως αυτό που δεν μας λέει είναι σε ποιο νόμισμα. Γιατί λεφτά που να μπορούν να φορολογηθούν και να αποδοθούν στο λαό δεν υπάρχουν αφού ως γνωστόν με Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να αδειάσεις τον τραπεζικό λογαριασμό κάποιου για να δώσεις σε αυτόν που δεν έχει. 

Φορολογείς τον πλούτο , κάνεις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής , ασκείς πολιτική που παρέχει στους αναξιοπαθούντες τα στοιχειώδη και δουλεύεις στην κατεύθυνση να μπορείς να έχεις πλεόνασμα και να μην συνεχίσεις να δανείζεσαι ανεξέλεγκτα.

Αυτό πιστεύουμε εμείς αλλά δεν αντιλέγουμε να ακούσουμε και την άλλη άποψη αλλά με επιχειρήματα και όχι με ευχολόγια.

Άλλωστε εμείς μαχόμαστε κάθε μορφή τυραννίας και δεν θα πάψουμε να αντιμαχόμαστε τον κομμουνισμό όσο και εάν δυσαρεστούμε κάποιους.

Γιατί ουδεμία σχέση μπορεί να έχει ο ελεύθερος πολίτης με την ιδεολογία του Κομμουνισμού που καταπατά βασικά του δικαιώματα.

Με εκλογές λύνονται όλα τα αδιέξοδα στις Αστικές Δημοκρατίες του Δυτικού Κόσμου στον οποίο ευτυχώς ανήκουμε  και όχι με Χούντες κόκκινες ή μαύρες.

Σ.Μ 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Ο ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΑΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό πιά ότι δεν τους ενώνει στα δημοτικά τίποτα πιά. Ο Τάσος πήρε τη στήριξη της ΝΔ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ενώ ο Γιάννης πεισμωμένος γιατί δεν τον έπαιξε η ΝΔ στήριξε ανοικτά τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Τι κοινό έχουν ο γιάννης, ο τάσος και η αργυρώ με τον αντώνη, τον κώστα και τη ντόρα;