ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανώμαλη προσγείωση για Καρατζαφέρη

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ανώμαλη προσγείωση για Καρατζαφέρη


Το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία (το οποίο έτσι κι αλλιώς προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης, αν και τα σενάρια περί διεύρυνσης με στόχο τη συγκρότηση μίας «δεξιάς» συμμαχίας δεν έχουν εγκαταλειφθεί ποτέ) βρίσκει νέα εμπόδια μετά τις πληροφορίες πως το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ φέρεται ως πιθανά εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο εξοπλιστικών γύρω από την εξαγορά ελικοπτέρων Super Puma.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει αποστείλει στη Βουλή αίτημα να ενημερωθεί εάν ο κ. Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες στην Καραϊβική που φέρεται να του ανήκουν και συγκεκριμένα την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από την έρευνα της δικαιοσύνης μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι η Catalina International έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της εταιρείας Europter, υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου 2000 από τον τότε υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι του ποσού των 61.741.925 ευρώ. Η σύμβαση προέβλεπε και την αγορά ακόμα δύο ελικοπτέρων, όπως και έγινε το 2002, όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κ. Καρατζαφέρης με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι αγνοεί παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα, χαρακτηρίζει ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα του τέτοιες υποθέσεις και καταλήγει: «Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και έχουν γνώσιν οι φύλακες».

Για το θέμα ρωτήθηκε από τον Real FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. (και υπέρμαχος της επιστροφής Καρατζαφέρη στο κόμμα) Αδωνις Γεωργιάδης. Ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ βουλευτής Β' Αθηνών επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας και δήλωσε ότι θα περιμένει το πόρισμα της δικαιοσύνης, σημειώνοντας: «Πολιτικός είναι αδιανόητο να έχει off shore. Οταν δεν δηλώνεις στο πόθεν έσχες off shore είναι παρανομία, γι' αυτό ζητάει ο εισαγγελέας να δει αν έχει δηλωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: