ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μέτρα Κικίλια για την εγκληματικότητα με στόχο τις οργανωμένες ομάδες που δρουν στο χώρο της εκβίασης καταστημάτων

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μέτρα Κικίλια για την εγκληματικότητα με στόχο τις οργανωμένες ομάδες που δρουν στο χώρο της εκβίασης καταστημάτων

Με γεμάτες αποσκευές γύρισε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις σημαντικές επαφές που είχε εκεί.



Εκτός από το θέμα της τρομοκρατίας και των τζιχαντιστών ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώθηκε για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η Αμερικανική Αστυνομία στις προηγούμενες δεκαετίες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκεί συμμοριών (κυρίως αλλοδαπών) που αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τις εκεί επιχειρήσεις κυρίως όσες είχαν να κάνουν με το χώρο της εστίασης τις βραδινές ώρες.

Οι μέθοδοι πάταξης αυτού του είδους της εγκληματικότητας που στην Αμερική πλέον έχει εξαφανιστεί έχουν να κάνουν με την θωράκιση των επιχειρήσεων με ειδικά μηχανήματα τα οποία παγιδεύουν τους επίδοξους κακοποιούς.

Η σκληρότητα της εκεί αστυνομίας έχει να κάνει και με το γεγονός πως πολλά καταστήματα συμβάλλουν οικονομικά με δωρεές σε αστυνομικό εξοπλισμό και έχουν αστυνόμευση σε 24ωρη βάση.

Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών προτιμούν να πληρώσουν ένα συμβολικό μηνιαίο τίμημα στις επίσημες αρχές παρά να δώσουν χρήματα σε συμμορίες που δεν τους εξασφαλίζουν ουδεμία ΑΣΦΑΛΕΙΑ για την επιχείρησή τους.

Οι αλλαγές που θα γίνουν σε πλείστα αστυνομικά τμήματα και οι διαρκείς έρευνες από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ έχουν απομακρύνει σημαντικό αριθμό επίορκων από πόστα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πληροφόρηση για ελέγχους που αφορούν ναρκωτικά , προστασίες και πορνεία.

Ήδη τα αποτελέσματα είναι κάτι παρά πάνω από εμφανή για αυτό και πολλά μέλη συμμοριών καταφεύγουν σε ένοπλες ληστείες αφού οι εποχές που οι μαγαζάτορες τους έκοβαν ικανοποιητικό μηνιάτικο έχουν παρέλθει.

Σύντομα μετά από επιχείρηση που διήρκεσε 20 μέρες θα αποκαλυφθούν σημαντικά ευρήματα και θα γίνουν συλλήψεις τουλάχιστον 20 ατόμων που έχουν σχέση με προστασίες καταστημάτων.

Ειδικές ομάδες της ΕΥΠ συνδράμουν την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με πληροφορίες που συλλέγουν με τα υπερσύχρονα μέσα παρακολούθησης δυτικής προέλευσης.

Αυτά προς το παρόν γιατί το ρεπορτάζ τρέχει ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: