ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει η χώρα.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει η χώρα.

Του Παύλου Παπαδάτου
Αν τα κόμματα δεν σταματήσουν να βάζουν τα κομματικά τους συμφέροντα πάνω από τη σωτηρία της χώρας, στο τέλος ούτε αυτά αλλά ούτε και η χώρα πρόκειται να σωθεί.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει να κερδίσει τίποτε προσπαθώντας να πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - βλέπε τα αποτελέσματα της αδιανόητης γκέλας της με το ΔΝΤ- αλλά βλάπτει την αξιοπιστία της και κυρίως τη χώρα.

Ούτε η Τουρκία, ούτε το χρέος, ούτε το μνημόνιο είναι οι κύριοι ανασταλτικοί παράγοντες της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Η κύρια αιτία είναι η κυβερνητική αναποφασιστικότητα και παλινωδία, ο ερασιτεχνισμός και η πρωτόγνωρη προχειρολογία των ανεπαρκών στελεχών της, που συνεχώς αναστατώνουν πολίτες και επιχειρηματίες.

Έτσι, για πολλούς μήνες σταμάτησαν οι αγοροπωλησίες ακινήτων, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων, γονάτισε η αγορά με τον φόρο της δήθεν υπεραξίας των ακινήτων για να αποδειχθεί ότι τα κέρδη της εφορίας είναι ανύπαρκτα.
Αντί να δίνονται κίνητρα στους τελευταίους «πιστούς» του θνήσκοντος χρηματιστηρίου μας, τους μεταχειρίζονται φορολογικά σαν να είναι επενδυτικές εταιρίες, για να διαπιστώσουν εκ των υστέρων ότι όχι φορολογικά κέρδη δεν θα έχουν αλλά σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε χρηματιστήριο!
Ο κύριος Δένδιας θέλοντας να αφήσει «εποχή» στο υπουργείο ανάπτυξης πέταξε το πυροτέχνημα για τα κόκκινα δάνεια, αναστάτωσε τις τράπεζες, δημιούργησε χιλιάδες νέους μπαταχτσήδες και έκανε τους χιλιάδες έντιμους δανειολήπτες να αισθάνονται ηλίθιοι.
Αν κάποιος μελετήσει τα προαπαιτούμενα της τρόικα θα συμφωνούσε ότι σχεδόν όλα είναι για το καλό της χώρας και εμείς διαφωνούμε σε όλα! Έτσι μεταξύ άλλων προτείνει: Αναδιάρθρωση της άθλιας φορολογικής διοίκησης, αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όχι οριζόντιες ρυθμίσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, αξιολόγηση δαπανών των υπουργείων, απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, αλλαγές στο πάμπτωχο πτωχευτικό μας δίκαιο, ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, κλπ. και εμείς δίνουμε δήθεν αγώνα μαζί της για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει με τον πλέον άδικο τρόπο νοικοκυραίους και νοικοκυριά και που θα αποτελέσει ιστορικό μνημείο «τσαπατσουλιάς» και ασυναρτησίας.

Αλλά... τι να προσδοκάει κανείς από ένα κράτος που χρόνια τώρα δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει ανοικτά ή κλειστά τα μαγαζιά τις Κυριακές;

Όταν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους αντιληφθούν ότι μόνον αν έχουν ως γνώμονα τη σωτηρία της χώρας και όχι τη δική τους, τότε και μόνο τότε και τα ίδια θα διασωθούν και η χώρα θα προοδεύσει.

Σημείωση
Πώς γίνεται ενώ η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, ουσιαστικά όχι μόνο να μην έχει ναυπηγεία αλλά ούτε καν διαλυτήρια πλοίων; Έτσι τα μισά πλοία βουλιάζουν στην Ελευσίνα, τα άλλα μισά πάνε για διάλυση στην Τουρκία και όλος ο ελληνικός στόλος –αξίας πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων- ναυπηγείται στην Ασία! Αλλά να μου πεις... ποιος άραγε στην κυβέρνηση ενδιαφέρεται να διερωτηθεί το γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: