ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τελικά είναι ενδιαφέρον να έχεις και ένα τοπικό ιστολόγιο

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τελικά είναι ενδιαφέρον να έχεις και ένα τοπικό ιστολόγιο


Η ανάγκη μας για προβολή των τοπικών θεμάτων έτσι όπως εμείς μάθαμε στις "ζούγκλες" της ενημέρωσης μας οδήγησαν πριν δυο χρόνια περίπου να μπούμε στη διαδικασία να φτιάξουμε ένα ιστολόγιο και για την Πόλη μας.



Άνετα μέσα από το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ θα μπορούσαμε να έχουμε παρεμβατικό λόγο και ρόλο στα τοπικά δρώμενα αλλά ένα ιστολόγιο με το όνομα της Πόλης μας ήταν κάτι που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Άλλωστε νιώθαμε (προσέξτε τον χρόνο) περήφανοι για το γεγονός πως γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτή την Πόλη.

Ποτέ δεν την εγκαταλείψαμε και όπως φαίνεται δεν είναι γραφτό να την αλλάξουμε κάτι το οποίο ήταν για εμάς όνειρο της εφηβείας μας και λόγος τότε ύπαρξής μας

Τα χρόνια πέρασαν και εμείς αντιληφθήκαμε πως είχαμε θεοποιήσει καταστάσεις και στην φαντασία μας ωραιοποιήσει πρόσωπα και γεγονότα  που είχαν να κάνουν με την Πόλη μας.

Τελικά δεν ήταν παρά παράνομες συμμορίες και ποινικοί όσοι διέδιδαν τον τοπικό "τσαμπουκά" και δεν υπήρχε τίποτα το ηρωικό σε όσα το παιδικό μας μυαλό έπλαθε ως ανδραγαθήματά τους.

Η όμορφη πόλη μας βρέθηκε πολλές φορές στο παρελθόν στο αρνητικό επίκεντρο της δημοσιότητας και η αγαπημένη μας ομάδα από την Β' Εθνική βρέθηκε να παλεύει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μέσα σε 1-2 χρόνια.

Περιμένοντας την δικαίωση ή την καταδίκη στην μνημονιακή σημερινή Ελλάδα έχουμε αντιληφθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως όσα έγιναν δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάσουν.

Αδαείς εάν και μέσα στα πράγματα ,δεν θέλαμε να πιστέψουμε πως ήταν δυνατόν κάποιοι να έβαζαν το προσωπικό τους όφελος πάνω από το συμφέρον της Πόλης.

Η "εμπλοκή" μας με τα τοπικά και η εμπειρία μας από την εκλογική διαδικασία μας έφερε στο επίκεντρο μιας διαμάχης ανάμεσα σε δήθεν συναγωνιστές που κοιτάει να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου για την δική του κομματική επιβίωση.

Οι δημοτικές παρατάξεις χωρίς ιδεολογικούς φραγμούς "αγκαλιάζουν" πολίτες που μπορεί να πιστεύουν από τις θεωρίες συνωμοσίας για τους ψεκασμένους έως την αναβίωση του κομμουνισμού ή του ναζισμού χωρίς ουδείς να θέτει στενά ιδεολογικά όρια στο μόρφωμα το οποίο παρουσιάζει ως δημοτική παράταξη.

Αφού κάποιοι πιστεύουν πως τα κόμματα και οι ιδεολογίες πέθαναν φυσικό είναι να θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι ως "ανεξάρτητοι" και "υπερκομματικοί" και κυρίως ως αντιμνημονιακοί εναντίον όλων όσων ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την τήρηση του μνημονίου και φυσικά την διατήρηση των συμμαχιών της Πατρίδας μας που είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα αφού ο Δήμαρχος δεν χρειάζεται να έχει ξεκάθαρη θέση παρά μόνο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών του!!!

Και βέβαια αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα όταν είναι απολιτίκ και δεν έχει δεσμεύσεις!!!

Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο μιας τέτοιας ηλίθιας συλλογιστικής παραμένουμε εδώ πιστοί ως διαφορετικοί ανάμεσα σε μια αγέλη που φέρετε ανάλογα με τα ατομικά της συμφέροντα.

Φάγαμε λάσπη , μας είπαν πως είχαμε έμμισθες θέσεις ενώ ποτέ δεν είχαμε ,και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μας βάλουν σε καλούπι λες και εμείς οι ίδιοι δεν είχαμε περιχαρακώσει τον χώρο μας από την πρώτη μας διαδικτυακή γνωριμία.

Αλλά ας είναι ...εμείς ως δημοκρατικοί σεβόμαστε τους "ανώνυμους" υβριστές μας γιατί αυτοί είναι στην ουσία και οι καλύτεροι διαφημιστές μας.

Μας έκαναν τόσο αρνητική διαφήμιση που πλέον όλη η Πόλη μας γνωρίζει.

Κάθε Ηλιουπολίτισσα και Ηλιουπολίτης ξέρει το Ηλιούπολη Χωρίς Όρια και όλο και περισσότεροι μαθαίνουν το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ θεωρώντας πλέον υποχρέωσή τους να ρίχνουν μια κλεφτή ματιά και εκεί.

Τελικά το Ηλιούπολη Χωρίς Όρια έμελλε να δώσει πνοές στο παλιότερο ιστολόγιό μας και όχι το αντίστροφο.

Διαβάζω με ευλάβεια τα σχόλιά σας στο ιστολόγιό μας και σκέφτομαι πως εάν μαζευόμασταν μια μέρα όλοι εμείς οι Ηλιουπολίτες να ανταλλάξουμε απόψεις για την Πόλη μας ίσως κάτι καλό να έβγαινε για όλους μας.

Άλλωστε όπως παντού πλέον αυτή η Πόλη έχει φοβερή ανεργία , πολλά λουκέτα επιχειρήσεων και κυρίως έλλειψη προοπτικής για το μέλλον.

Τίποτα μεγάλο δεν φτιάχνεται στην Πόλη και το μόνο που κινείται είναι μια υποτυπώδης αλληλεγγύη για τους συνδημότες μας που πεινάνε.

Και μην ακούσω πως δεν υπάρχουν γιατί σύντομα το νυχτερινό ρεπορτάζ θα δώσει εικόνες φρικτές από μια Πόλη που πλέον δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την κακομοιριά της Αθήνας όταν τα φώτα πέσουν και οι κάδοι σκουπιδιών  δέχονται επιδρομές από όσους "ατύχησαν" και "χρεοκόπησαν" εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο.

Όχι κύριοι οι ιδεολογίες δεν πέθαναν ούτε φυσικά και είναι κενές περιεχομένου. Υπάρχουν πάντα οι βασικές κατευθύνσεις κάθε ιδεολογίας και ουδέποτε θα πάψουν να υπάρχουν.

Απλώς οι χορτασμένοι προσπαθούν να σας πείσουν πως δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις και ανισότητες.

Γιατί δυστυχώς ο πλούσιος δεν αντιλαμβάνεται τον πεινασμένο εκτός και εάν υπήρξε στο παρελθόν και ο ίδιος.

Η καταστροφή της μεσαίας τάξης αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ για την Παγκόσμια Ιστορία και όσες πολιτικές παρατάξεις συμβάλλουν στο ανοσιούργημα αυτό φέρουν τεράστιες κοινωνικές ευθύνες.

Εδώ μέσα θα έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε πόσα σας έκλεψαν και κυρίως πόσα σας κρύβουν αυτοί που τολμούν να ζητάνε την ΑΝΟΧΗ σας στο να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό της Χώρας μας.

Τα ψέμματα τους τελείωσαν γιατί η ΕΛΠΙΔΑ θα νικήσει τον ΦΟΒΟ όπως πάντα συμβαίνει στο τέλος.

Άλλωστε εδώ σε αυτή την Πόλη είναι κάπως οξύμωρο να μιλάς για φόβο ή μήπως κάνω λάθος;

Ηλιούπολη Χωρίς Όρια 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: