ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Νοεμβρίου 2014

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τους ένωσε όλους ο "υπό κατασκευή" ναός των Κοπτών σε οικόπεδο στον Άγιο Κωνσταντίνο

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις αρνούνται και αντιδρούν στη δημιουργία Ναού της Αιγυπτιακής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας σε δημόσιο οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ηλιούπολη.

Καμιά προοπτική για το μέλλον δεν έχει η Πόλη μας όσο παραμένουμε κολλημένοι στα πρότυπα της αριστεράς


Τελικά και μετά τις εκλογές και την ΝΙΚΗ του Παπανδρεϊκού Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου η Ηλιούπολη απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι μια Πόλη που κινείται "κεντροαριστερά" σταθερά τα τελευταία 30 χρόνια.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πώς προσπάθησε να σβήσει τα «ίχνη» ο Γ. Καρατζαφέρη

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Πλήρη «χαρτογράφηση» των χρημάτων που διαθέτει σε υπεράκτια εταιρεία (Catalina) o πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και υπολογίζονται σε περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές, με αποκαλυπτικά στοιχεία για κινήσεις που έκανε προκειμένου να αποκρύψει τα ίχνη του χρήματος και να εξαφανίσει τα σε βάρος του στοιχεία.

Νέο τρίποντο του Πανναξιακού, 3-0 στην έδρα της Ηλιούπολης


Ο Πανναξιακός πέρασε νικηφόρα κι από την Ηλιούπολη όπου επικράτησε με 3-0, πανηγύρισε την 6η συνεχόμενη νίκη του (μετά την ήττα της πρεμιέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό) και είναι μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ωραίο το μήνυμα του συμπολίτη μας Άγγελου Κάνδηλα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το "ρεπορτάζ" του ενεργού με τα κοινωνικά θέματα συμπολίτη μας κ. Άγγελου Κάνδηλα. Μας στέλνει λοιπόν τις φωτογραφίες που βλέπετε και τον παρακάτω σχολιασμό.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απερίγραπτος ο κ. Γιάννης Αναγνώστου πάρκαρε σε θέση ατόμων με ειδικές ανάγκες!!!!



Σε θέση αναπήρων!!! (ατόμων δηλαδή με ειδικές ανάγκες ή με ειδικές δεξιότητες εάν προτιμάτε) πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο χώρο στάθμευσης  του Δημαρχείου ο πρώην  Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιάννης Αναγνώστου.

Παραπέμπεται για κακούργημα



Σε μια κόλλα χαρτί τύλιξε η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον έστειλε στον Εισαγγελέα Εφετών για το ποινικό αδίκημα της υποβολής ανακριβoύς δήλωσης «Πόθεν Έσχες», όσον αφορά στην υπόθεση των offshore εταιρειών και τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Χρυσαυγίτες κατέβασαν πανό για το Πολυτεχνείο και συνελήφθησαν


Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής κατέβασαν τα ξημερώματα πανό για το Πολυτεχνείο που ήταν τοποθετημένο στα κάγκελα ακριβώς μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Οι δύο χρυσαυγίτες συνελήφθησαν.

ΦΩΤΟ-Ποια φωτογραφία της Κεφαλογιάννη πήρε 3.000 likes;




Η φωτογραφία που ανάρτησε την Δευτέρα η Όλγα Κεφαλογιάννη στην προσωπική της σελίδα στο facebook και απεικονίζει τη συνεργασία της με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, αποδείχτηκε ιδιαίτερα αρεστή στους ακόλουθούς της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς τα likes που τη συνοδεύουν κοντεύουν να φθάσουν τα 3.000!

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Διάκριση για κατάστημα της περιοχής μας



Την δική μας "Ρακοπαγίδα" έχει συμπεριλάβει στα Χειμερινά Βραβεία Γεύσεων το exodostime.gr και με χαρά διαβάσαμε την δημοσίευση στο Σαββατιάτικο φύλλο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".

Το πλήρες κείμενο της καταχώρησης έχει ως εξής:

Μόνο έτσι θα ορθοποδήσει η χώρα.

Του Παύλου Παπαδάτου
Αν τα κόμματα δεν σταματήσουν να βάζουν τα κομματικά τους συμφέροντα πάνω από τη σωτηρία της χώρας, στο τέλος ούτε αυτά αλλά ούτε και η χώρα πρόκειται να σωθεί.

Σοκ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων


Το φως της δημοσιότητας είδε, τις τελευταίες ημέρες, μία αρκετά παράξενη υπόθεση που φαίνεται να εκτυλίχθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Πέντε ενήλικες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν πέντε παιδιά με αεροβόλα όπλα και στη συνέχεια τα ανάγκασαν να παρακολουθήσουν τις σεξουαλικές περιπτύξεις τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ενήλικες χτύπησαν και κακοποίησαν τα παιδιά με διάφορους ακόμα τρόπους, αφήνοντάς τους ορατά σημάδια.

Καληνύχτα, αρχηγέ!


Του Κωνσταντίνου Ι. Αγγελόπουλου


Ανετος στο φακό , ταλαντούχος ατακαδόρος ,καλαμπουρταζής ,πολιτικά εξυπνούλης , τριπλαδόρος παλαιοκομματικός ,παρλαδόρος μέγας ,φίλος του λαού και πατριώτης έως εκεί που δεν παίρνει ,φύλακας πολιτικής ηθικής. Φοβερός ο τύπος! Ενα ελάττωμα είχε μόνο:

Στα δικαστήρια για το 1 εκατ. ευρώ



Ένα δημοσίευμα, μία διάψευση και η σιωπή της περιφερειάρχη Αττικής συνθέτουν το παζλ της νέας κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου και της εφημερίδας «Espresso», σχετικά με ντοκιμαντέρ που θα είχε ως σκοπό την ανάδειξη της πρωτεύουσας και την προσέλκυση τουριστών.

Ρουμανία: Ο Βίκτορ Πόντα δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία

"ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ" ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Ανατροπή στις προεδρικές εκλογές της ΡουμανίαςΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΛΑΟΥΣ ΓΙΟΧΑΝΙΣ ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ 
Ο κυβερνών συνασπισμός θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές του 2016, διευκρίνισε

Ο πρώην κομμουνιστής και νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί (έχει μάθει από τις εποχές των Σοβιέτ) αφού παραδέχθηκε την ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και συνεχάρη τον αντίπαλό του Κλάους Γιοχάνις. Ο κυβερνών συνασπισμός θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές του 2016, διευκρίνισε.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Χτύπησαν καφενείο στην Ηλιούπολη



Σας έχουμε τονίσει εδώ και μήνες πως η Πόλη μας δεν είναι καθόλου φιλήσυχη όπως ήταν στο παρελθόν. Με λίγα λόγια έχουμε γεμίσει αλλοδαπούς διαρρήκτες με την καθοδήγηση και την προστασία των Ελλήνων!!

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Εκλογές λύτρωσης και αλλαγής - Δεν θα δεχτούμε προαπαιτούμενα



«Ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για εκλογές λύτρωσης και αλλαγής.

Με λόγια του αέρα δε χτίζεται το μέλλον…





Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»


Από την ανακοίνωση της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» είναι εμφανής η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επικεφαλής τους κ. Χρήστου Κοκοτίνη να απαξιώσουν την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Ηλιούπολης η οποία επιβεβαιώθηκε και από την παρουσίαση του Ισολογισμού του Δήμου μας για το 2013.

Απατεώνες κρύβονται στη… φούστα της Παναγιάς



Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του Δημοσίου.

Αεικίνητος Υφυπουργός ..............


Iδιαίτερα κινητικός και αποτελεσματικός αποδεικνύεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στα θέματα που αφορούν το εμπόριο και τις τιμές. Η υπόσχεση που είχε δώσει πριν τέσσερις μήνες που ανέλαβε πως θα δώσει μάχη για να μειωθούν οι τιμές και να γεμίσει με είδη βασικής διατροφής το καλάθι της νοικοκυράς δείχνει να κερδίζεται για τον επίμονο Κεφαλονίτη. 

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Την πρώτη, μετά τις δημοτικές εκλογές, συγκέντρωσή του πραγματοποίησε ο συνδυασμός ¨ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ¨ την Δευτέρα (3/11/2014), μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, αγωνιστικότητας και μαχητικότητας, όπου όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και τα στελέχη του συνδυασμού έδειξαν την διάθεσή τους για ουσιαστική προσφορά στην πόλη τους.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Μόνο ο Μητσοτάκης κάνει μεταρρυθμίσεις το τελευταίο εξάμηνο»


Για κωλυσιεργία υπουργών στην υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το έργο που συνεχίζει να παράγει.

Ανώμαλη προσγείωση για Καρατζαφέρη


Το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία (το οποίο έτσι κι αλλιώς προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης, αν και τα σενάρια περί διεύρυνσης με στόχο τη συγκρότηση μίας «δεξιάς» συμμαχίας δεν έχουν εγκαταλειφθεί ποτέ) βρίσκει νέα εμπόδια μετά τις πληροφορίες πως το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ φέρεται ως πιθανά εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο εξοπλιστικών γύρω από την εξαγορά ελικοπτέρων Super Puma.

Η Ηλιούπολη 3-0 το χτυπημένο από τραυματισμούς Μαρκόπουλο



Η Ηλιούπολη συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στην Α1 Γυναικών, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα προβλήματα του ΑΟ Μαρκοπούλου και επικράτησε με 3-0 στο μίνι αθηναϊκό ντέρμπι.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Τελικά είναι ενδιαφέρον να έχεις και ένα τοπικό ιστολόγιο


Η ανάγκη μας για προβολή των τοπικών θεμάτων έτσι όπως εμείς μάθαμε στις "ζούγκλες" της ενημέρωσης μας οδήγησαν πριν δυο χρόνια περίπου να μπούμε στη διαδικασία να φτιάξουμε ένα ιστολόγιο και για την Πόλη μας.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Noam Chomsky: «Δέκα τεχνικές για να μας ελέγχουν το μυαλό»

Πηγή: http://www.chobesplace.com

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει τις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

Η εφορία Ηλιούπολης πήρε πίσω την κατάσχεση σπιτιού


Παρέμβαση στην Εφορία Ηλιούπολης πραγματοποίησαν η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηλιούπολης και η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, αντιδρώντας στο κατασχετήριο σπιτιού που εστάλη σε μικροεπαγγελματία με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι).

42 προσλήψεις στο δήμο Αγίου Δημητρίου - δείτε τις προϋποθέσεις



Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα δύο (42) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κάλεσμα ενότητας της παράταξης από τον Τάσο Ευσταθίου

Συνάντηση με τους υποψηφίους του συνδυασμού "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τάσος Ευσταθίου σε χώρο ιδιοκτησίας του υποψηφίου του κ.  Δημήτρη Κρέτση.

H ανάρτηση… αγάπης της συζύγου του νέου υπουργού Ανάπτυξης


Με μια ανάρτηση... αγάπης στο Facebook η σύζυγος του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, εκφράζει τη βεβαιότητά της για την επιτυχία στο έργο του αγαπημένου της.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αβραμόπουλος - Την έδρα παίρνει ο Πλεύρης


Την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή της Α' Αθήνας υπέβαλε, με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του, ως επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δελτία για το «τζακ ποτ»


ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ ΚΑΙ Ο "ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ" ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια δελτία Τζόκερ παίχθηκαν στις μηχανές του ΟΠΑΠ έως τις 20:30 της Κυριακής για το τζακ ποτ.

Συνελήφθη «τσαντάκιας» που δρούσε στην Ηλιούπολη



Εξιχνιάσθηκαν επτά υποθέσεις

Ένας 43χρονος άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ηλιούπολη, καθώς νωρίτερα, είχε αφαιρέσει την τσάντα από πεζή γυναίκα, στην ίδια περιοχή.

Μόνη λύση η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ο Θεός να βάλει το χέρι του


Η ημιθανής Κυβέρνηση; Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία προφασιζόμενη πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο.