ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για μια παρέλαση τιμής

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Για μια παρέλαση τιμής

Προπαραμονή της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και δημοσιοποιούμε παλαιότερη προσωπική μας επιστολή προς τον άρχοντα της πόλεως μας, με την ελπίδα να μην έχουμε τα ίδια στα οποία αναφερθήκαμε τότε.

Προβαίνουμε στην δημόσια αυτή αναφορά, αφού στην προσωπική μας επικοινωνία ο Δήμαρχος, ως συνηθίζει, δεν μας απάντησε. Ενώ, φαντάζομαι συμβουλευόμενος τινά, όπως έμαθα χωρίς να το θέλω από διαρροή από το γραφείο του, παραπονέθηκε εγγράφως στον Πατέρα μου, κοινοποιώντας τους την παρακάτω επιστολή μου και πιθανώς ζητώντας του να με εγκαλέσει ή τιμωρήσει.

Δεν περιμένουμε να δούμε την οργάνωση που είχε ο Δήμαρχος Γεωργάκης και συνέχισε ο επόμενος Δήμαρχος Αναγνώστου, ούτε τους παραδοσιακούς χορούς που κάλυπταν το κενό από την κατάθεση στεφάνων έως την εκκίνηση της παρελάσεως, αλλά ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να κατάλαβε ότι δεν είναι προς όφελος τους να απαξιώνει τους θεσμούς.

Οψώμεθα.

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Πρός

τον εξοχώτατο

κ. Βασίλειο Βαλασόπουλο

Δήμαρχο Ηλιουπόλεως

valasopoulosv@gmail.com


Εξοχώτατε κ. Βαλασόπουλε Δήμαρχε Ηλιουπόλεως, ο Θεός βοηθός.



Μια ακόμα εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πέρασε, αλλά δεν προσπέρασε, ούτε θα την αφήσω να προσπεράσει χωρίς να ζητήσω να αναλάβετε τις ευθύνες Σας για την απαξίωση με την οποία μας περιβάλει ο Δήμος επί ημερών Σας, την Ιερή αυτή μέρα, ως και την όμοια της 25ης Μαρτίου.

Έχω το δικαίωμα να Σας ελέγξω κύριε Δήμαρχε, πέραν κάθε άλλου, από το γεγονός ότι τον καιρό που βγήκατε στην παρέλαση υπό το κράτος του φόβου της απαξίωσης κάθε πολιτικού από τον αγανακτισμένο λαό, τότε που λαϊκίζοντας αποσύρετε την εξέδρα των επισήμων, τάχα για να είστε στο ίδιο επίπεδο με τον λαό, αλλά στην πραγματικότητα για να μην είστε εύκολος στόχος οπωροκηπευτικών και γαλακτοκομικών, στάθηκα δίπλα Σας αγέρωχος, χωρίς να κοιτώ, όπως εσείς δεξιά και αριστερά τους ακροβολισμένους άνδρες της ασφάλειας, αλλά και τους δικούς Σας ανθρώπους που είχαν την εντολή της προστασίας Σας. Έχω το δικαίωμα να Σας εγκαλέσω, γιατί όταν κατά την διάρκεια ομιλίας Σας εμπρός στο Ηρώο άνθρωποι, που πιθανόν σήμερα ανήκουν στην πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και είναι συνομιλητές Σας από τα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, Σας αποδοκίμαζαν με συνθήματα και επιφωνήματα, έφυγα από την θέση μου διέσχισα τους επισήμους, πέρασα απέναντι στην γραμμή του πυρός και με δύναμη ψυχής όχι για το πρόσωπο Σας αλλά για το θεσμό και την στιγμή, επέβαλα τη σιωπή. Έχω το δικαίωμα να Σας ανακαλέσω στην τάξη, γιατί ως φαίνεται και ελπίζω όχι εν γνώση Σας ή με την θέληση Σας, έχετε αναλάβει εργολαβικά την κατάσταση ώστε οι διάδοχοι Σας να βρουν αφορμές για να διαλύσουν τα πάντα.

Μη αναζητήσετε εξιλαστήριο θύμα για τα της σημερινής τελετής και παρέλασης.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το ότι μετά την κατάθεση στεφάνων δεν αποχώρησαν τιμώμενες οι σημαίες, αλλά αναγκάστηκαν οι σημαιοφόροι, μικρόσωμα παιδιά, να χαθούν ανάμεσα στο αδιάφορο πλήθος των επισήμων που γυρνώντας πλάτη στα Ιερά Σύμβολα κατευθύνονταν στο άγνωστο.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το ότι τα σχολεία έχασαν την σειρά τους παρελαύνοντας αλλού και αλλού και ανάμεσά τους βρέθηκε και τοπικός σύλλογος, αλλά και για τα παρατεταμένα "σημειωτόν" που προκάλεσε η αμεριμνησία για τον τερματισμό της παρελάσεως επί της πλατείας και όχι επί του δρόμου.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το αν ο λαός δεν μπόρεσε να δει ποιοι από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Δημοτικούς Συμβούλους, απουσίαζαν από την παρέλαση για να τους βάλουν και εκείνοι απουσία στο προσεχές ψηφοδέλτιο.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το ότι τις τελευταίες παρελάσεις δεν παρακολουθεί κανείς κληρικός, πλην εμού.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το που στέκεται ο Διοικητικής του Αστυνομικού τμήματος, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των σχολείων που προκαλούσαν την προσοχή αλλά και επιδοκιμάζουν τους μαθητές τους.

Εσείς είστε υπεύθυνος για το μεταλλικό στέγαστρο με τα πλαστικά καθίσματα στο οποίο δεν παραμένει κανείς, αφού τους αναγκάζεται να βλέπουν τα οπίσθια Σας και αυτά των παρατρεχάμενων που συνωστίζονται γύρω Σας. Καλά που δεν είναι στην Σμύρνη η λεωφόρος Ειρήνης με τόσο συνωστισμό;

Σας απέδειξα σήμερα επιλέγοντας να σταθώ λίγα μέτρα πριν την εξοχότητα Σας, δίπλα σε ένα όργανο της τάξεως, πως τα παιδιά ήγειραν χείρα χαιρετισμού και έκλειναν κεφαλάς εμπρός μας, και αυτό επειδή τα ενδύματα μας είναι σύμβολα και δεν το έκαναν εμπρός στον άγνωστο τους Δήμαρχο, που ήταν αδιόρατος στο σημείο της απαξίωσης του θεσμού, κάνοντας κάποιους παρατηρητικούς δασκάλους να υποβάλουν στους διμοιρίτες επανάληψη του χαιρετισμού. Όταν αποφασίσατε να μην υπάρχει φιλαρμονική στον Δήμο μας, παράξενο πως δεν βρέθηκε μια ΜΚΟ να ενταχθεί, και εξέλιπε εκ τούτου ο Μουσικολογιώτατος Διευθυντής, ο οποίος ρύθμιζε επί προκατόχου Σας την τελετή και καθοδηγούσε τους σημαιοφόρους, θα μπορούσε κάποιος από τους συνεργάτες Σας να παρακολουθήσει από το αρχείο διαφόρων εικονοληπτών μια παλιά τελετή και παρέλαση και να καταγράψει την σειρά, ώστε οι παρουσιάστριες να μπορούν να κάνουν και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Και ακόμα φτάνει το ίδιο τροπάρι.

Εξοχώτατε, θα δανειστώ σημερινά δημόσια λόγια συντρόφου Σας, "να σεβαστούμε ορισμένες στιγμές που κοιτάμε προς τα πίσω με τιμή" και θα τελειώσω με σημερινό κείμενο ενός παλαίμαχου δημοσιογράφου, "Σήμερα οι Έλληνες διερχόμαστε μιαν περίοδο πολέμου σε καιρό ειρήνης. «Εχθροί» μας σήμερα είναι οι δανειστές μας και οι ίδιοι οι εαυτοί μας, οι κακές συνήθειες και νοοτροπίες, που μας εμπότισαν δικοί και ξένοι και κυριαρχούν μέσα μας. Στην κρίση που διερχόμαστε μόνο τους εχθρούς της Ελλάδος εξυπηρετούν η διχόνοια, η οξύτητα, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός. Οι ήρωες του Έπους του 1940 διδάσκουν την πίστη, την ενότητα, και τη φιλοπατρία. Παράδειγμα προς αποφυγήν είναι οι αγνώμονες προς την Πατρίδα, όσοι την αρνούνται ή την καπηλεύονται, όσοι φροντίζουν τους εαυτούς τους και όχι το γενικό συμφέρον, όσοι πετάνε την Πίστη και γίνονται όργανα της παγκοσμιοποίσης. Παράδειγμα ακράδαντης Πίστης στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και φιλοπατρίας είναι ο ποιητής και στοχαστής Γιώργος Σαραντάρης, που ασθενικός στη φύση και μύωπας, αγόγγυστα ήταν παρών στο κάλεσμα της Πατρίδας και 33 ετών θυσιάστηκε γι’ αυτήν πάνω στην Πίνδο και όχι όσοι χρησιμοποιώντας την όποια εξουσία κοιτάνε μόνο τον «εαυτούλη» τους και πλουτίζουν σε βάρος όλων των υπολοίπων εντίμων Ελλήνων, όσοι διχάζουν το λαό με τον ψεύτικο και δημαγωγικό τους λόγο και τέλος όσοι βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας.-"

Ταύτα και δια ταύτα, 28 Οκτωβρίου 2014

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: