ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ SKATEBOARD ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ;

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ SKATEBOARD ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ;

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπήκε από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας το θέμα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της πίστας skateboard που λειτουργεί στην πόλη μας από τα τέλη του 2010.

Ο Δήμαρχος μάλιστα παίρνοντας το λόγο είπε ότι δε θα διστάσει να κλείσει οριστικά την πίστα.



Οι φθορές στο χώρο, η συγκέντρωση πολλών «περίεργων» ατόμων από περιοχές όμορων δήμων, η ασφάλεια των αθλουμένων λόγω μη πιστοποίησης της πίστας ήταν οι βασικοί λόγοι που αναφέρθηκαν ως αιτίες για να κλείσει η πίστα προσωρινά ή οριστικά.

Επισκεφθήκαμε την πίστα τις απογευματινες ώρες (17:00 – 18:00) της Τετάρτης 1/4/2015. Υπήρχε πινακίδα χρήσης της πίστας-πιστοποίηση ασφαλείας λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος σίγουρα δεν έχει θεσπιστεί από την Κεντρική Διοίκηση και ελάχιστοι μικροί αθλητές με επιγονατίδες και πατίνια που χαίρονταν τη δραστηριότητά τους.


Ο χώρος είναι σίγουρα αφύλακτος όλο το 24ωρο αφού δεν υπάρχουν πόρτες στις δύο εισόδους για να κλεΙδώνουν με ασφάλεια. Για την βρωμιά που επικρατεί στο χώρο ( σκισμένα στρώματα, καναπέδες ...) σίγουρα δεν ευθύνονται οι χρήστες της πίστας.

Αλήθεια, για τις δεκάδες παιδικές χαρές που υπάρχουν στην πόλη και δεν έχουν την πιστοποίηση ασφαλείας που η Κεντρική Διοίκηση έχει θεσπίσει θα υπάρξει το μέτρο της προσωρινής ή οριστικής αναστολής λειτουργίας τους;


Θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις για το θέμα.

Για ιστορικούς λόγους θα αναφέρουμε ότι η πίστα skateboard στην πόλη μας κατασκευάστηκε και λειτούργησε στα τέλη του 2010 επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου στη συμβολή της οδού Αλέξανδρου Παπαναστασίου με τον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην περιοχή των Πολυκλαδικών, σε έναν χώρο που ουσιαστικά παρέμενε ανεκμετάλλευτος και αποτέλεσε ένα αίτημα των νέων της Ηλιούπολης εκείνη την εποχή.


Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την εν λόγω πίστα και πόσους αθλητές και παιδιά εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος χώρος. Αλλά αφού φτιάχθηκε είναι κρίμα να εγκαταλειφθεί έτσι.


Άλλωστε πολλά έργα της Πόλης έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια που περνάμε, και είναι δύσκολο για την εκάστοτε διοίκηση να βρει πόρους για να συντηρήσει έργα που έγιναν τις καλές εποχές πριν την λαίλαπα των μνημονίων.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βρεθούν τα κονδύλια για να μπορούν οι νέες και οι νέοι μας να κάνουν αθλητισμό σε ένα άθλημα που δεν είναι ιδιαίτερα διαδιεδομένο στην Πατρίδα μας αλλά που δεν παύει να γοητεύει αρκετούς έφηβους και όχι μόνο.

2 σχόλια:

no είπε...

Είχαμε γράψει εδώ απο τον Οκτώβριο του 2014 δείτε το link: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-skateboard.html

Γήπεδο skateboard.

Ανώνυμος είπε...


ΣΤΑΥΡΟ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ
"...
Αλήθεια, για τις δεκάδες παιδικές χαρές που υπάρχουν στην πόλη και δεν έχουν την πιστοποίηση ασφαλείας που η Κεντρική Διοίκηση έχει θεσπίσει θα υπάρξει το μέτρο της προσωρινής ή οριστικής αναστολής λειτουργίας τους;
..."
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΙΞΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ.

ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 35 ΕΧΕΙ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ 1 ΠΙΣΤΑ ΣΚΕΗΤ.