ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στα χέρια της Αστυνομίας high tech διαρρήκτης

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στα χέρια της Αστυνομίας high tech διαρρήκτης


Ο διαρρήκτης επικολλούσε πίσω από τις πόρτες των διαμερισμάτων μία ηλεκτρονική συσκευή τηλεειδοποίησης, η οποία έστελνε ειδοποιήσεις στο κινητό του τηλέφωνο, σε περίπτωση που κάποιος ένοικος επέστρεφε στο σπίτι του
Θοδωρής Παναγιωτίδης
Συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, από άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 35χρονος Βούλγαρος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει την κεντρική είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή. Όπως προέκυψε από την έρευνα του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ο συλληφθείς το τελευταίο πεντάμηνο διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα πολυκατοικιών στον Άγιο Δημήτριο και την Ηλιούπολη.


Ειδικότερα, εντόπιζε σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, και αφού παραβίαζε τις πόρτες εισόδου, εισερχόταν σε αυτά και αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς επικολλούσε πίσω από τις πόρτες των διαμερισμάτων που επέλεγε, μία ηλεκτρονική συσκευή τηλεειδοποίησης, την οποία είχε ρυθμίσει κατάλληλα, ώστε να δέχεται κλήση-ειδοποίηση στο κινητό του τηλέφωνο, σε περίπτωση που κάποιος ένοικος επέστρεφε στην οικία του.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει 15 διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια στις παραπάνω περιοχές. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένα ζευγάρι γάντια, μία φιάλη αντιψυκτικού υγρού, ένας φακός, ένα σπρέι πιπεριού, μία συσκευή Bluetooth , μία ηλεκτρονική συσκευή τηλεειδοποίησης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: