ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Σε πείσμα των καιρών

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Σε πείσμα των καιρών



Σε πείσμα των καιρών και των...έξωθεν εντολών, σε μια μικρή γωνιά εδώ στην Αθήνα, μια ομάδα ανθρώπων συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να συσπειρώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών και των τάξεων, να τους διδάσκει Χριστό, να τους μεταδίδει την παράδοση και τις ρίζες μας και να τους κρατά ευαισθητοποιημένους πάνω σε κοινωνικά θέματα.


Η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια ζωής και προσφοράς στην Εκκλησία και τον άνθρωπο και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 έγινε η έναρξη των ετησίων εορταστικών εκδηλώσεων. Πρώτα Εσπερινός και η Παράκληση στον Όσιο Παϊσιο τον Αγιορείτη και στη συνέχεια πρόγραμμα με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Ηλιούπολης (Χ.Λ.Ο.Η.) και λαϊκή βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Με τον τρόπο που οι άνθρωποι εκείνοι ξέρουν, καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες με τραγούδι και χορό (σε κόσμια πλαίσια και χωρίς υπερβολές), δοξάζοντας και ευχαριστώντας τον Θεό και την έφορο τους Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα για τις φανερές και αφανείς ευεργεσίες που τους χαρίζει καθημερινά. Μάλιστα ο παπάς της ενορίας δίνει το σύνθημα λέγοντας, "Γενηθήτω τὸ θέλημά σου" και "τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον". Εμπιστευόμαστε την ζωή μας στα χέρια του Θεού, όμως δεν σταματάμε να εργαζόμαστε και να μαχόμαστε."





Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια ανακύκλωσης και σωστής διαχείρισης κάποιων υλικών (χαρτιού, μπαταριών, λαμπτήρων, λαδιών, πλαστικού) τα οποία συγκεντρώνονται, εξασφαλίζοντας έτσι έσοδα τα οποία ενισχύουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συλλόγους, προστατεύοντας παράλληλα την φύση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΑΡΧΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΓΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΣΑΡΕΛΑ.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
7:30 π.μ. Όρθρος
6:30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός
Αρτοκλασίες θα γίνουν μόνο την παραμονή, από τις 5:00 μ.μ.
8:30 μ.μ. Λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς
11:30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία Όρθρος μετ΄ εγκωμίων στην Αγία

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
6:30 π.μ. Όρθρος
8:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργια
6:30 μ.μ. Χαιρετισμοί στην Αγία
7:00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός
8:00 μ.μ. Λιτάνευσις Ιερών λειψάνων και εικόνος
9:00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις εις την Αγία Μαρίνα