ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Επί Δημαρχίας Αναγνώστου οι εκτοξευτήρες νερού δούλευαν πρωί-απόγευμα όλο το καλοκαίρι λένε οι κάτοικοι

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Επί Δημαρχίας Αναγνώστου οι εκτοξευτήρες νερού δούλευαν πρωί-απόγευμα όλο το καλοκαίρι λένε οι κάτοικοι



Δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα δεχθήκαμε από συμπολίτες μας, για το γεγονός όπως λένε οι περισσότεροι ,  πως επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου οι εκτοξευτήρες που είναι διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία από την Αγία Μαύρα έως και το Κολυμβητήριο λειτουργούσαν για ώρες (πρωί και απόγευμα) και εκτόξευαν νερό τις θερμές και επικίνδυνες για πυρκαγιές μέρες του καλοκαιριού.
Μάλιστα κάτοικοι των Αστυνομικών μας λένε πως επί Δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου δεν συμβαίνει το ίδιο. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι  την ημέρα της πυργαγιάς, να μην ήταν βρεγμένο το έδαφος και έτσι η φωτιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να κάψει μεγάλο μέρος του δάσους.

Αυτά λένε σε εμάς οι κάτοικοι.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δημάρχου ότι οι εκτοξευτήρες λειτουργούσαν κανονικά και φυσικά περιμένουμε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ,όλοι αυτοί οι κάτοικοι που μας στέλνουν μηνύματα να είναι εκεί μήπως και μάθουμε τελικά ποια είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Θεωρούμε βέβαια ιδιαίτερα αξιόπιστες τις πηγές μας, και μάλλον λόγω οικονομίας οι συγκεκριμένοι εκτοξευτήρες δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε.

Αλλά κάνεις οικονομία σε τέτοια θέματα;

Εμείς δεν είμαστε εδώ για να γκρινιάζουμε μετά την καταστροφή, αλλά για να προτείνουμε λύσεις για να γλιτώσουμε την επόμενη.

Εάν όπως λέει ο Δήμαρχος και άλλοι δήμαρχοι γειτονικών δήμων υπάρχει σχέδιο οικοπεδοποίησης του Υμηττού, τότε θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε πως τόσα σπίτια ξεφυτρώνουν ξαφνικά στο Δάσος μετά από τις πυρκαγιές.

Οι παλιοί κάτοικοι της Πόλης μας, ήδη μας έχουν δείξει χάρτες παλιούς ,στους οποίους ολόκληροι τωρινοί οικισμοί ήταν ΠΕΥΚΑ.

Επομένως οι κάτοικοι των Αστυνομικών θα πρέπει να αναρωτηθούν πως τελικά με την ΑΝΟΧΗ της Πολιτείας βρέθηκαν να έχουν φάτσα το Δάσος.

Δεν ξέρουμε εάν θα παραστούμε στη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Δημαρχείο της Πολης.

Άλλωστε δεν περιμένουμε να ακούσουμε και τίποτα καινοτόμο,  παρά ευχολόγια που θα καταρρεύσουν στην πράξη στην επόμενη μεγάλη ή μικρή πυρκαγιά.

Για λόγους όμως ευθιξίας σας μεταφέρουμε ως είδηση το γεγονός πως επί Δημαρχίας  Γιάννη Αναγνώστου το θέμα πρόληψη  πυρκαγιών λειτουργούσε καλύτερα.

Έτσι τουλάχιστον μας λένε οι κάτοικοι που έχουν φάτσα το δάσος ,και γνωρίζουν πως κάθε καλοκαίρι πρέπει να είναι προσεκτικοί και "ετοιμοπόλεμοι" για να σώσουν οι ίδιοι τα σπίτια τους!!!

Εκεί φτάσαμε αγαπητές φίλες και φίλοι να πανηγυρίζουμε κάθε φορά που σώζεται μια σπιθαμή πρασίνου από τις συνεχόμενες πυργαγιές στον Υμηττό μας.

Θα θέλαμε μάλιστα να ερωτηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης  ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος  για το "αμαρτωλό" ΣΠΑΥ και τι παρέλαβε στα οικονομικά  ως νέος Πρόεδρός του.

Η σιωπή είναι συνεννοχή και τα πορίσματα δείχνουν τουλάχιστον κακοδιαχείρηση.

Αλλά ας έχει, δεν είναι ώρα τώρα για αυτά. Ένας ακόμα μήνας καλοκαίρι είναι μπροστά μας , ας κάνουμε όλοι το καθήκον μας και ας προτείνουμε μέτρα δασοπροστασίας και κυρίως πρόληψης.

Άλλωστε άμα πιάσει η φωτιά η Κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει είναι υπεύθυνη για την κατάσβεση και όχι η εκάστοτε δημοτική αρχή.

Η Κυβέρνηση έχει τους Πυροσβέστες , αυτή έχει την διαχείρηση των πυρκαγιών και ουδείς άλλος μπορεί να επέμβει στις επιλογές της.

Βλέπετε οι ΟΤΑ που τόσο πολύ θέλησαν την αυτονομία τους και την απεξάρτησή τους από την Κεντρική Εξουσία παρακαλάνε κάθε χρόνο για χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Χωρίς την κρατική χρηματοδότηση λένε πως δεν μπορούν να επιβιώσουν οι δήμοι μας, επομένως για ποιο λόγο δεν ενώνονται ώστε να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα;

Θέλουν δηλαδή από ένα χρεοκοπημένο κράτος να συνεχίσει να συντηρεί τους υπαλλήλους τους και οι ίδιοι να αποδεικνύονται κάθε φορά και πιο διεφθαρμένοι στη διαχείρηση των κρατικών και κοινοτικών επιδοτήσεων.

Άμα η Κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να χτυπήσει την διαφθορά θα πρέπει να κλείσει καμιά 300αριά νυν και πρώην Δημάρχους στη Φυλακή (για αρχή) για το πάρτι κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος των προηγούμενων ετών.

Δεν βλέπουμε να το τολμήσει, άλλωστε η "ηθική" της αριστεράς είναι πιο φθηνή και από τα κινέζικα προϊόντα!!!

Σ.Μ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους άρεσε ο Αναγνώστου ήθελαν τον Βαλασόπουλο.

Η ιστορία έγραψε ότι το δάσος κάηκε επί δημαρχίας και προεδρίας ΣΠΑΥ Βαλασόπουλου.

Και το πιό μαύρο και γελοίο ανέκδοτο που ακούσαμε είναι ότι κάηκε το δάσος επειδή ήταν κλειστές οι τράπεζες!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατία και η Διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου είναι αδιαπραγμάτευτες

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5-2-2015, επαναλήφθηκε η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων του Δήμου Ηλιούπολης στον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ).
Είχε προηγηθεί στις 11-12-2014 παράνομη ψηφοφορία με στόχο τον αποκλεισμό της παράταξής μας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, παραβιάζοντας τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Μετά από προσφυγή της παράταξής μας, η Αποκεντρωμένη διοίκηση ακύρωσε την παράνομη ψηφοφορία.
Αφού η διαδικασία επαναλήφθηκε αυτή τη φορά όχι με παρανομίες και «νομικίστικα τεχνάσματα», αλλά με την διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, εξελέγη εκπρόσωπος της παράταξής μας στην Γ.Σ. του ΣΠΑΥ.
Η παράνομη και αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Βαλασόπουλος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Σεφτελή, τους εξέθεσαν στα μάτια του Δημοκρατικού λαού της Ηλιούπολης. Δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη τους, ο Δήμος της Ηλιούπολης είναι ο μοναδικός στον οποίο ακυρώθηκε ψηφοφορία. Πιστεύουμε, οι υπεύθυνοι γι αυτή την θλιβερή πρωτιά, να έβγαλαν τα αναγκαία συμπεράσματα και να μην επιχειρήσουν ξανά να καταπατήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ περισσότερο, να πάψουν με απαράδεκτες ανακοινώσεις και μάλιστα χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τον θεσμό του Γραφείου Τύπου του Δήμου, να παραπλανούν τους πολίτες της Ηλιούπολης.

Ηλιου-πολις