ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ταλαιπωρία και βραδυνές καλοκαιρινές "ευωδίες" !!!

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ταλαιπωρία και βραδυνές καλοκαιρινές "ευωδίες" !!!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ 




Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες της Πόλης μας, για να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Ό,τι  οι εργασίες κατασκευής δύο συλλεκτηρίων αγωγών ομβρίων στο ρέμα της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, έχουν σταματήσει προσωρινά καθώς το ΣτΕ, μετά από αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει στις 20.1.2015 πολίτες από τον Άγιο Δημήτριο και το Παλαιό Φάληρο, εξέδωσε προσωρινή διαταγή έως την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι ίδιοι πολίτες.

Η αισιοδοξία του Δημάρχου της Πόλης για γρήγορη και θετική έκβαση της υπόθεσης δε φαίνεται μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται.


Η ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής σε μια περίοδο που ο υδράργυρος ανεβαίνει γίνεται καθημερινός γολγοθάς.

Η μπόχα ιδιαιτέρως τις βραδυνές ώρες, τώρα που καλοκαιριάζει είναι ανυπόφορη.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής επισκέφθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του για να αναφέρει τα προβλήματα που τους απασχολούν. 


Το Ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα ρέμα της νότιας Αττικής το οποίο πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού και καταλήγει στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου.

Η υδρολογική λεκάνη στην οποία διαμορφώνεται ο ρους του έχει συνολική έκταση 22,4 χλμ² και μέσο υψόμετρο 260 μ, το οποίο και διασφαλίζει τη ροή των υδάτων έως το επίπεδο της θάλασσας. Περίπου 3 χλμ, από το συνολικό μήκος του ρέματος είναι εγκιβωτισμένα σε τσιμεντένια αναχώματα.

Είναι ένα από τα λίγα ρέματα που περνούν μέσα από τον αστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και έχει διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του μήκους του τον αρχικό του ρου και βλάστηση. Έχει χαρακτηριστεί «ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος» με το ΦΕΚ 281/Δ’/1993.

Το ρέμα της Πικροδάφνης έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό.

Πηγάζει στις δυτικές πλαγιές του Υμηττού, στο Βύρωνα, και στην συνέχεια κατηφορίζει διασχίζοντας την Ηλιούπολη.

Στην Ηλιούπολη οι όχθες του ποταμού έχουν διατηρηθεί, σχηματίζοντας ένα πάρκο, με το ποτάμι να ρέει σε πέτρινη κοίτη.

Στη συνέχεια το ρέμα εισέρχεται στον Άγιο Δημήτριο, όπου είναι πιο εγκαταλελειμμένο και ρέει ανάμεσα σε πολυκατοικίες και άλλα κτίρια, ενώ τμήμα της όχθης έχει μπαζωθεί.

Το ρέμα, συνεχίζοντας σχηματίζει το σύνορο ανάμεσα σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο.

Εκβάλλει στο Σαρωνικό, σε ένα μικρό δέλτα στην ακτή Εδέμ στο Άλιμο, κοντά στη μαρίνα.

Το ρέμα σε πολλά σημεία έχει υποβαθμιστεί, με σκουπίδια και μπάζα στις όχθες, ενώ μπορεί μέσα στο ποτάμι να καταλήγουν και λύματα από σπίτια τα οποία δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης μέσω παράνομων συνδέσεων με αγωγούς ομβρίων υδάτων.

Α.Κ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: