ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Βαρέθηκα να σας γράφω αλήθειες που δεν σας αρέσουν

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρέθηκα να σας γράφω αλήθειες που δεν σας αρέσουν


Η θέση ενός τοπικού ιστολογίου είναι να ασχολείται με τα προβλήματα της Πόλης και κυρίως να λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ στους δημότες που δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Είθισται τα τοπικά μέσα να είναι το ίδιο ή και περισσότερο διαπλεκόμενα από τα μεγάλα ΜΜΕ και αυτό γιατί η συντήρησή τους απαιτεί χρήματα που φυσικά δεν μπορούν να βγουν από την μικρή τοπική κοινωνία.

Οι επιχειρήσεις μιας Πόλης σαν την Ηλιούπολη θα μπορούσαν να στηρίξουν οικονομικά 2-3 μηνιαίες εφημερίδες αλλά όχι ένα ενεργό site που θα είχε ως στόχο να είναι μέσα στα 200 πρώτα στην Ελλάδα. , μια καθημερινή εφημερίδα ή έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

Το troktiko και όσα τραγικά έγιναν το καλοκαίρι του 2010, έδειξε σε όλους μας πως χωρίς την αναγκαία πολιτική στήριξη ουδείς "μικρός"  μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου!!!!

Ευτυχώς το ιστολόγιό μας δεν έχει καθόλου έξοδα και έτσι εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με καθαρά δημοσιογραφικούς κανόνες αφού εάν και είμαστε θεωρητικά και πρακτικά ιδιοκτήτες ενός τοπικού ΜΜΕ δεν φαινόμαστε έτσι απέναντι στο Κράτος.

Με λίγα λόγια η δραστηριότητά μας αυτή ,δεν μας αποφέρει έσοδα και επομένως δεν καταβάλουμε φόρους προς το Κράτος.

Όμως το γεγονός μας ταλαιπωρεί περισσότερο, αφού ουδείς μπορεί να κάνει το χόμπι του διαρκώς , ειδικά σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Βλέπω με δυσκολία πως θα μπορούμε ακόμα να κάνουμε την "τρέλα" μας σε συχνότητα τέτοια που να λέμε πως το ιστολόγιό μας είναι ακόμη ενεργό.

Όταν το 2013 ξεκίνησε ,δεν ξεκίνησε για να μείνει ιστολόγιο και είχε και μια μηνιαία εφημερίδα που "έτρεξε" μαζί του  για ένα μικρό διάστημα.

Σήμερα εν ετη 2015 η Πόλη μας χρειάζεται μια δυναμική μηνιαία τοπική εφημερίδα. Χρειάζεται και για τους δημότες αλλά και για όσους θα επιθυμούσαν μια αλλαγή στην τοπική μας διακυβέρνηση τα επόμενα χρόνια.

Η εφημερίδα αυτή θα μπορούσε να συντηρηθεί  εάν οι επιχειρηματίες της Πόλης μας αναζητούσαν ένα μέσο για να ακούγεται η φωνή τους.

Τα δικά τους προβλήματα ,τα δεκάδες λουκέτα .αλλά και οι αγωνίες των πολιτών μας που πάνε στα συσσίτια είναι μόνο κάποια από τα βασικά προβλήματα που θα έπρεπε να τα μάθουν όλοι όσοι μένουν στην Ηλιούπολη ακόμα και εάν δεν είναι δημότες της.

Η βιτρίνα μιας δήθεν οικονομικά εύρωστης Πόλης είναι κάτι εντελώς ψεύτικο που ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει.

Η δική μας συνεισφορά με ένα ιστολόγιο που γράφει αραιά και που  δεν θα μπορούσε  να αντικαταστήσει την ανάγκη να υπάρχει εφημερίδα στην Πόλη μας.

Καλό θα ήταν να το σκεφθούν οι τοπικοί παράγοντες που ασχολούνται με τα κοινά και έχουν φιλοδοξίες στα δημοτικά πράγματα.

Χωρίς site , χωρίς ραδιόφωνο αλλά και χωρίς εφημερίδα δεν γίνεται να αλλάξει τίποτα για αυτούς.

Θέλουν λέει να διαδεχθούν!!! τον Δήμαρχο μας  τον Βασίλη Βαλασόπουλο αλλά δεν βλέπουν πόσο επικοινωνιακός είναι ,  και πως προβάλεται από τα ΜΜΕ.

Επομένως σε τρία χρόνια από σήμερα και όσο εκείνοι είναι άτολμοι στο να προβάλλουν την δική τους πρόταση με κάποια δικά τους ΜΜΕ , τόσο πιο "αδύναμοι" θα παραμείνουν, και  αυτό που θα πετύχουν θα είναι  ακόμη μία εκλογική ΗΤΤΑ.

Θα πείτε  μα πως είναι δυνατόν να βγει και πάλι ένας Δήμαρχος που κέρδισε  με μόλις 500 ψήφους διαφορά  τον ανύπαρκτο Κοκοτίνη.

Μα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, πως δηλαδή  και στις επόμενες εκλογές κάποιοι "ανύπαρκτοι" και διασπασμένοι  θα πάνε να αντιμετωπίσουν το "πούλεν" του Βασίλη Βαλασόπουλου αφού ο ίδιος  δεν θα κατέβει όπως κάποιοι ισχυρίζονται.

Εμείς λέμε πως θα κατέβει για να εξασφαλίσει την ΝΙΚΗ και μετά θα αποσυρθεί. Γιατί έχει δυο σερί νίκες και ουδείς από τη δημοτική του Παράταξη είναι σε θέση να τον αμφισβητήσει.

Αλλά είναι πολύ νωρίς για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια. Προέχουν οι εθνικές εκλογές όπου η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την αναμέτρηση θα οδηγήσει την Πατρίδα σε πλήρη απαξίωση.

Με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ -ΠΑ.ΣΟ.Κ -ΠΟΤΑΜΙ  και αξιωματική αντιπολίτευση τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής σκεφτείτε που οδηγούμαστε αγαπητοί συνδημότες.

Ας ελπίσουμε η ΝΔ να μην συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί μετά η μόνη εκλογικλη επιλογή των δεξιών και ακροδεξιων που στεγάζει το κόμμα  θα είναι οι Χρυσαυγίτες και ο Κασιδιάρης!!!!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: