ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τζιτζικώστας «Ίσως είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο»

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τζιτζικώστας «Ίσως είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο»


"Τη Δευτέρα, αν εκλεγώ αρχηγός, τελειώνουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, ως έννοιες"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες  ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εκπομπή Evening Report και στον Γιώργο Κουβαρά,  μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Το σποτ μου δεν έχει καμία σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το μήνυμα του σποτ είναι ότι πρέπει να κάνουμε ρήξη με τις παλιές νοοτροποίες»

Ακόμη επεσήμανε ότι «όλοι οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν αφήσει θετικό πρόσημο». Αναφορικά με τη σχέση που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «συζητώ πολύ συχνά, πάντα, με τον Κώστα Καραμανλή», ενώ σχολιάζοντας την πολιτική που άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς όσο ήταν πρωθυπουργός είπε ότι «ο Σαμαράς έχει δικαιωθεί 100% από τα γεγονότα που ακολούθησαν, θα παρει όμως χρόνο να δικαιωθεί και στον κόσμο. Ο Σαμαράς παρέλαβε χάος και παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ως αρχηγός της ΝΔ, θα δουλέψω για τη δικαίωση του Σαμαρά, αλλά και όλων των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας».

Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές μετά από ένα καταστροφικό επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήμουν αρχηγός της στις εκλογές, δεν ξέρω αν θα κέρδιζα, αλλά σίγουρα ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε αλλάξει σύνθημα». Επίσης τόνισε ότι «ο Μειμαράκης έχασε στα δύσκολα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα. Να ξαναμιλήσουμε στους ανθρώπους που διώξαμε».

Επιπροσθέτως ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «συμφωνώ με τον Άδωνι Γεωργιάδη, πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες Τσίπρα για το τρίτο Μνημόνιο» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «είμαι κεντροδεξιός, πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δήλωση στήριξης για μένα από τον Τάκη Μπαλτάκο».

«Τη Δευτέρα, αν εκλεγώ αρχηγός, τελειώνουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, ως έννοιες. Θα τα αλλάξω όλα, θα τους αλλάξω όλους στη ΝΔ, από μηδενική βάση», είπε ακόμη. Ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε: «Θα εκπλαγείτε από τις αλλαγές που θα γίνουν».

«Θέλω μία ΝΔ του 45%-47% και μπορώ να φέρω ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις που θα φέρουν ευρύτερες νίκες», τόνισε ενώ κατέληξε λέγοντας πως «θα εκπλαγείτε την Κυριακή το βράδυ, ίσως είμαι αρχηγός από τον πρώτο γύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: