ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μαρτίου 2015

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Απριλίου


Σας προσκαλούμε σε κοινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, στις 2 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα18:00 στην αίθουσα του Δημαρχιακού Θεάτρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114), με μοναδικό θέμα:

Μας έμειναν οι σακούλες και οι προεκλογικές υποσχέσεις

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ 

Στα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης μας επί των οδών Ορέστου, Τανάγρας, Κορυτσάς, Περραιβού, Επιδαύρου, Τιρύνθου, Δραγατσανίου, Ελευσινίων, Κεραμεικού, Επταλόφου, Κνωσσού, Οίτης και Αρματωλών μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 μοιράστηκαν πόρτα πόρτα επιστολή της Δημοτικής Αρχής και οι γνωστές μπλε πλαστικές σακούλες ανακύκλωσης.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ὁ 80χρονος Ναός μας


Στὶς 20 Μαρτίου 2015, συμπληρώθηκαν 80 χρόνια ἀπὸ τὴν δημιουργία τοῦ πρώτου Ναού τῆς Ἐνοριᾶς Ἁγίας Μαρίνης Ἡλιουπόλεως. Ἑορτάζοντες αὐτο τό γεγονός στήν ἀκολουθιά τῆς Δ΄ στάσεως τῶν Χαιρετισμῶν, ἡ ὁποία συνέπεσε μὲ τὴν ἐπέτειο, ἀναπέμφθηκε εἰδική εὐχαριστήριος δέηση στὴν Θεοτόκο. Ἡ δέησης, ποίημα τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Νέας Ἰωνίας καὶ Φιλαδελφίας τοῦ ἀπὸ Μαρωνείας καὶ Κομοτηνὴς κυροῦ Τιμοθέου τοῦ Ματθαιάκη, διαμορφώθηκε καταλήλως ἀπὸ τὸν πρόεδρο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου Ἀρχιμανδρίτη Σεραφεὶμ Δημητρίου, ὁ ὁποῖος καὶ πληροφόρησε καταλήλως τοὺς ἐκκλησιασθέντας περὶ τῆς ἐπετείου.

Ο Χρύσανθος προτρέπει τον Σαμαρά να φτιάξει… κυβέρνηση του βουνού


Ίσως είναι στη φύση κάθε Αριστερού το διαρκές φλερτ με το… βουνό. Από τότε που, μετά την Απελευθέρωση από τους ναζί το 1945, και το ξέσπασμα του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, η Αριστερά επέλεξε να σχηματίσει τη δική της κυβέρνηση, τη λεγόμενη “κυβέρνηση του βουνού”, και να επιχειρεί να ασκήσει από εκεί την εξουσία. Από… τα βουνά.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Απόλυτη δικαίωση του ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για την κακοδιαχείρηση της περιόδου Αναγνώστου

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΕΔΗΛ 550.000 Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!!!!

Δυστυχώς ενώ από το 2013 έχουμε τονίσει προς την Δημοτική αρχή πως πρέπει η εταιρία που καλύπτει τηλεοπτικά το δημοτικό συμβούλιο να ανεβάζει το βίντεο στο youtube για να μπορούν ΟΛΟΙ οι Ηλιουπολίτες να το παρακολουθούν όποτε το θελήσουν αυτοί επιμένουν μόνο στη ζωντανή κάλυψη.Επομένως το συγκλονιστικό από θεματολογία χθεσινό δημοτικό συμβούλιο που έβγαλε θεματάρες εμείς θα πρέπει να το αναζητήσουμε και να πάρουμε τα πρακτικά για να σας ενημερώσουμε. Ενώ δεν μπορούμε να το επεξεργαστούμε ως βίντεο και να σας επισημάνουμε τα κυριότερα αποσπάσματα κατά την άποψή μας. 

TΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ 2014-2015

ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ [ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ]
Πέμπτη 9-4-2015 Ώρα 16.30
Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ - Α.Ο.Η. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ



Μετά από 43 χρόνια ο Αθλητικός Όμιλος Ηλιούπολης Χαραυγιακός στον τελικό κυπέλλου Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Α.Ο. Αιγάλεω.
Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στον τελικό της Ε.Π.Σ.Α. ο Α.Ο.Η. Χαραυγιακός ήταν την περίοδο 1971-1972 για την ακρίβεια στις 16.3.1972.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Για μια παρέλαση τιμής

Προπαραμονή της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και δημοσιοποιούμε παλαιότερη προσωπική μας επιστολή προς τον άρχοντα της πόλεως μας, με την ελπίδα να μην έχουμε τα ίδια στα οποία αναφερθήκαμε τότε.

ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου
ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20.12.1971 και κατοικεί από τότε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Είναι το πρώτο τέκνο Αρκάδων γονέων, του Άγγελου Δημητρίου του Στυλιανού εξ Ελάτου Κυνουρίας και την Νικολέτας Παινέση του Βλασίου εξ Αγίου Πέτρου Κυνουρίας. Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα Στυλιανός προς τιμή του πατέρα του πατέρα του. Εισήλθε στην Εκκλησία δια του Αγίου Βαπτίσματος στον Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγιά Σωτήρα) Βίλαρη Μάνδρας Αττικής το έτος 1972. Έχει δύο αδέλφια τον Βλάσιο (+19.1.1992) και την Παναγιώτα.

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 26-3-2015

Προς: - τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, κ. Βαλασόπουλο Βασίλειο
- τον Αντιπρόεδρο κ. Καλαντίδη Δημήτριο
- την Γραμματέα κ. Κουρή Μαρία
- τους Δημοτικούς Συμβούλους: 

1) Γιαννάκη Χρήστο, 2) Χωματά Αικατερίνη, 3) Χατζηδάκη Γεώργιο, 4) Παπαδόπουλο Κων/νο, 5) Μαρκουλάκη Αικατερίνη, 6) Ψυρρόπουλο Ευστάθιο, 7) Πανταζόπουλο Ηλία, 8) Σερέτη Χριστίνα, 9) Καλαρρύτη Χρήστο, 10) Ζαννιά Ευφημία, 11) Αντζινά Ιωάννη, 12) Βιδάλη Παναγιώτη, 13) Γιαννόπουλο Θεμιστοκλή, 14) Δημητρόπουλο Άγγελο, 15) Κορμά-Γκουτζιάνα Δήμητρα, 16) Καλούδη Κων/νο, 17) Μπασούρη Μαρίνο, 18) Κούρτη Ανδρέα, 19) Παναγιώταρη Αναστάσιο, 20) Νικηφόρο Ιωάννη, 21) Γρηγορέα Ιωάννη, 22) Γεωργίου Δημήτριο, 23) Καπίρη Ελένη, 24) Κοκοτίνη Χρήστο, 25) Ασβεστά Δημήτριο, 26) Χρυσουλάκη Φώτιο, 27) Αντύπα Γεώργιο, 28) Δουβή Αγγελική, 29) Αναγνώστου Ιωάννη, 30) Αγαδάκο Γεώργιο, 31) Τσατσούλη Αναστασία, 32) Μαργαρώνη Παναγιώτη, 33) Ευσταθίου Αναστάσιο, 34) Κουρή Μιχαήλ, 35) Πανταζόπουλο Δημήτριο, 36) Πούλο Ιωάννη, 37) Πίκουλα Αργυρώ και 38) Σόφη Γεώργιο

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τι να γράφεις κάθε μέρα σε ένα τοπικό ιστολόγιο που ξεκίνησε από ένα καπρίτσιο και έγινε συνήθεια


Όταν ξεκίνησα αυτό εδώ το ιστολόγιο τον Μάϊο  του  2013 σκέφτηκα πως άξιζε και η Πόλη μας ένα ιστολόγιο, όπου θα φιλοξενούσε όλα τα κακώς κείμενα που δεν τύγχαναν πανελλαδικής προβολής.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ηλιούπολη: Η κλεμμένη μηχανή αποκάλυψε... εκρηκτικά

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι της Τρίτης δύο νεαροί, στην Ηλιούπολη, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν κλέψει μία μοτοσικλέτα.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου


Με την παρουσία πολλών συμπολιτών μας αλλά και εκπροσώπων όλων σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας, καθώς όλες είχαν προσκληθεί, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/3) στο δημοτικό αναψυκτήριο, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας και της συμπλήρωσης ενός και πλέον χρόνου ζωής της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση μνήμης για τον αδικοχαμένο φίλο και συνάδελφο Σωκράτη

3ος λαϊκός αγώνας
Τρέχουμε στην Ηλιούπολη «Σωκράτης Γκιόλιας»
Αγώνες 5km & 1km
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και τον Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνει στις 29 Μαρτίου για 3η συνεχόμενη φορά τον λαϊκό αγώνα «Τρέχουμε στην Ηλιούπολη», αφιερωμένο από φέτος στη μνήμη του μαχόμενου ηλιουπολίτη δημοσιογράφου και παλιού πρωταθλητή, Σωκράτη Γκιόλια.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΕΠΣΑ:Αναβολη τελικού αγώνα κυπέλλου



Αναβάλλεται ο Τελικός Αγώνας Κυπέλλου της Ένωσης μας, Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ - Α.Ο.Η. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ που επρόκειτο να διεξαχθεί τηνΤΕΤΑΡΤΗ 18/03/2015 στο γήπεδο ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ λόγω της εμβόλιμης αγωνιστικής της Super League που θα πραγματοποιηθεί την ημερομηνία αυτή.

Συγχαίρει τον Χαραυγιακό η Δημοτική Παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"

Δελτίο Τύπου

Η Δημοτική Παράταξη ΄΄ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ΄΄ συγχαίρει την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας Α.Ο.Η. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ για την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Αθηνών 2014-2015, με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο. Αιγάλεω.

¨ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ¨

Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο για το γήπεδο της Ηλιούπολης

Κύριε Δήμαρχε
Την περασμένη Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 βρεθήκαμε στα εγκαίνια της ανακατασκευής του Δημοτικού Γηπέδου Ηλιούπολης (οδός Χρυσάφη 1)

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μπάζα στο πάρκιν του Β΄Αθλητικού Κέντρου Ηλιούπολης


Καλό είναι να μαζευτούν  ΑΜΕΣΑ όλα αυτά τα μπάζα που ασυνείδητοι πέταξαν στο πάρκιν του Β' Αθλητικού Κέντρου Ηλιούπολης.

Μα καλά τέτοια είναι η οικολογική τους συνείδηση εκεί στο Δήμο ;

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να καρφώνουν πάνω στα δένδρα τις ανακοινώσεις του Δήμου.

Όλα τα στραβά τα είχαμε .....τώρα έχουμε και τους βανδαλισμούς των κάθε λογής Χούλιγκανς






Τελικά όπου φτωχός και η μοίρα του!!!! Κατά τις βραδυνές ώρες κυκλοφορούν στην περιοχή μας βάνδαλοι οι οποίοι μουντζουρώνουν τους τοίχους των σπιτιών μας με ανόητα συνθήματα.