ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο μητροπολίτης Ισπανίας στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο μητροπολίτης Ισπανίας στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως


Τη Θεία Λειτουργία για την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, προς τιμήν του οποίου είναι συναφιερωμένο το δεξιό κλίτος του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

Συλλειτούργησαν μαζί του οι εκ των εφημερίων του ναού Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης και Ιερομόναχος Ευσέβιος Μεάντζια.

Την παραμονή της εορτής, στο υποκείμενο του ναού Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία ενώ εψάλει και Παράκληση προς τον άγιο.

Ο Μητροπολίτης Ισπανίας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, την παραμονή της εορτής το απόγευμα, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας Αθηνών.

Εκεί, με την παρουσία των μελών των συλλόγων των απανταχού Πρεβεζάνων και των εν Αθήναις Φιλιατρινών, στις γενέθλιες πόλεις των οποίων τιμάται ο άγιος Χαραλάμπης ως πολιούχος, ο κ. Πολύκαρπος ομίλησε για τη χαρά που θα πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: