ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου Σαλάκου η μνήμη είη αγήρως

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Αρχιμανδρίτου Ισιδώρου Σαλάκου η μνήμη είη αγήρως


Ρεπορτάζ :Σπύρος Παπαγεωργίου


Τρία χρόνια πέρασαν και όμως είναι σαν χθες. Τρία χρόνια από την ημέρα που ο Αρχιμάνδριτης π. Ισίδωρος Σαλάκος άνοιξε τα φτερά του και, ως άγγελος, φτερούγισε στον θρόνο του Βασιλέως της δόξης. Το χαμογελαστό παιδί της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας έφυγε για να αναπαυθεί στην αγκαλιά του Θεού, που τόσο πολύ αγάπησε.

Σήμερα οι γονείς, οι συγγενείς καθώς και τα πνευματικά αδέλφια και οι φίλοι του συνάχθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, στην εκκλησία όπου ο Ισίδωρος βαπτίσθηκε λαμβάνοντας το λαϊκό όνομά του, για να τιμήσουν την μνήμη του μακαριστού κληρικού.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων από διάφορες ενορίες της Αττικής αλλά και του εξωτερικού. Ο κ. Γεώργιος, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον μακαριστό Ισίδωρο, είπε μετά το μνημόσυνο πως «ο αδελφός μας ο Ισίδωρος πάντα υπήρξε στρατιώτης του Χριστού. Εργάστηκε και διακόνησε σε πολλά μέρη της Αφρικής και παντού άφησε τη σφραγίδα του».

Ο Μητροπολίτης Γουινέας έκλεισε λέγοντας «sήμερα που ο Ισίδωρος μας λείπει πολύ, θα πρέπει να προσφέρουμε κι εμείς ανάλογες υπηρεσίες που πρόσφερε ο ίδιος στον Χριστό. Όσο η μνήμη του θα είναι ζωντανή στηn καρδιά μας, τότε και ο Ισίδωρος θα είναι ζωντανός δίπλα μας. Γιατί η Εκκλησία είναι μνήμη. Και ό,τι είναι ζωντανό στην καρδιά μας, έχει σάρκα και οστά και συμπορεύεται μαζί μας».



































ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: