ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συμμετέχουν στην αυριανή απεργία σχολεία της Ηλιούπολης

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετέχουν στην αυριανή απεργία σχολεία της Ηλιούπολης



Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη με καταλήψεις και μαθητική πορεία, έχουν δηλώσει εκτός άλλων και σχολεία της Ηλιούπολης.

Πιο συγκεκριμένα το 2ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου απεύθυνε κάλεσμα προς όλα τα ΕΠΑΛ, ενώ συμμετοχή στην απεργία δηλώνουν και άλλα σχολεία της Αττικής, ανταποκρινόμενα στο αντίστοιχο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αθήνας των μαθητών και δίνουν ραντεβού στη συγκέντρωση της Πέμπτης, στις 10 π.μ. έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας (πλατεία Κοτζιά).

Τα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην απεργία είναι μέχρι στιγμής από τις εξής περιοχές: Γκράβα, Πατήσια, Κυψέλη, Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Κολωνό, Σεπόλια, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Υμηττό, Βύρωνα, Αργυρούπολη, Μπραχάμι, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Ιλιον, Αγίους Αναργύρους, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Παλλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα που προτάσσουν οι μαθητές, οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια της για το ασφαλιστικό, είναι:
Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ. Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα.
Σύγχρονα εργαστήρια, για να μπορούν να παρακολουθούν την ειδικότητά τους, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών και εταιρειών.
Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας.
Ενα γεύμα για κάθε μαθητή.
Κάθε μαθητής των ΕΠΑΛ να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια.
Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
Να μπορούν να δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις για ΤΕΙ - πανεπιστήμια όσες φορές θέλουν και να κρατάνε βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούν. Να εξασφαλίζεται για όλους η δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: