ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ανακύκλωση και λαϊκές αγορές

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ανακύκλωση και λαϊκές αγορές


Τα σκουπίδια στους χώρους των λαϊκών αγορών θα πρέπει να διαχωρίζονται από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται στις αγορές.
Ο Δήμος θα πρέπει να μοιράζει κάθε εβδομάδα μεγάλες σακούλες σκουπιδιών ώστε να τοποθετούνται σε αυτές όλα τα οργανικά απορρίμματα (φύλλα όλων των ειδών, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, μαρούλια, φύλλα από πορτοκάλια, φρούτα, ακόμα και όλα τα σάπια προϊόντα) ώστε να οδηγούνται άμεσα για κομποστοποίηση).

Τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά να τοποθετούνται με τάξη δίπλα στους κάδους ανακύκλωσης ή όμορφα συγκεντρωμένα πίσω από τους πάγκους.

Επισημαίνω ότι στο Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως οι εξής τέσσερις (4) λαϊκές αγορές για τις οποίες υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των (Ν. 4264/2014 ---ΦΕΚ Α’/ 118/15.05.2014) και παρουσία ελεγκτικών οργάνων καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους.

κάθε Tρίτη στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης (αλλαγή δρόμου ανά 4μηνο – Φαρμακίδου, Λεωνιδίου)
κάθε Τετάρτη στην περιοχή των Αστυνομικών (αλλαγή δρόμου ανά 4μηνο – Ηπείρου, Θεσσαλίας, Χίου)

 κάθε Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου (σταθερή στην οδό Κύπρου)

κάθε Σάββατο πέριξ της Αγίας Μαρίνας (αλλαγή δρόμου ανά 4μηνο – Ηρακλέους και Σπύρου Μήλιου, Τσαμαδού και Πατριάρχου Γρηγορίου, Στ. Σαράφη)

Κάνδηλας Άγγελος

Ενεργός Πολίτης Ηλιούπολης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η παρατήρησή σας κύριε Κάνδηλα. Σας ενημερώνω ότι μοιράζουμε , ο Δήμος Ηλιούπολης μαζί με το Σωματείο των Λαϊκών Αγορών, 200 σακούλες κάθε φορά και δυστυχώς επιστρέφονται μόνο οι 10. Οι υπόλοιπες εξαφανίζονται. Σας ευχαριστώ που θίξατε το θέμα.

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Καλαρρύτης Χρήστος

Γεωργία είπε...

Επίσης θα ήταν καλό να μοιράζονται φυλλάδια στους αγοραστές σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών τσαντών και αυγοθηκών. Θα απαλλαγούμε από εκατομμύρια πλαστικών τσαντών, αν αυτό γίνει μια συνήθεια.