ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν θα μείνουμε βουβοί και ας μας κάνουν τους κουφούς ... ... για την βουβή βδομάδα ακατάπαυστη δράση και μαζί 3 πρωινές και 2 απογευματινές προηγιασμένες, λοιπόν Σας περιμένουμε

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δεν θα μείνουμε βουβοί και ας μας κάνουν τους κουφούς ... ... για την βουβή βδομάδα ακατάπαυστη δράση και μαζί 3 πρωινές και 2 απογευματινές προηγιασμένες, λοιπόν Σας περιμένουμε

 Η βουβή εβδομάδα που ξεκινά, μόνο βουβή δεν θα είναι για την ενορία της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Ακαταπαύστως, Φιλανθρωπία και Πολιτισμός. Την Κυριακή 17/4/2016, μετά την λειτουργία για τον εορτασμό του Πολωνού παιδομάρτυρα Γαβριήλ, την οποία θα τελέσει ο Επίσκοπος Ελαίας Θεοδώρητος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα εγκαινιαστεί το πρόγραμμα ΑΓΙΟΜΑΡΙΝΙΩΤΙΚΑ. Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, παραγωγής ομάδας εθελοντών της ενορίας, θα διατεθούν στους ενορίτες και όποιον άλλον επιθυμεί. Γεύσεις του χωριού, φτιαγμένες με αγάπη και φροντίδα για να γλυκάνουν την πίκρα της κρίσης θα δίδονται σε οργανωμένα συσσίτια και οικογένειες της Ενορίας και εκτός αυτής, ενώ όσες πωλούνται θα ενισχύουν τα έργα φιλανθρωπίας. 

Το απόγευμα στις 14:00 θα γίνει προσκύνημα στην Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαράκι Θηβών. Τα λεωφορεία διατέθηκαν δωρεάν και τα έσοδα από την εξόρμηση, θα δοθούν σε 19χρονο καρκινοπαθή, για αποπληρωμή των νοσηλίων του. Δευτέρα 18/4/2016 στις 19:00 με τίτλο, "Προς το εκούσιον Πάθος" θα γίνει στο ναό μας, Συναυλία με εισιτήριο τρόφιμα για τους ωφελούμενους από τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας - Γραφείο Αθηνών. Οι Χορωδίες <<Απόστολος Παύλος>>, Βυζαντινός Χορός του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, σε σύνθεση Κωνσταντίνου Πρίγγου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.Τ.Χ.Ε. (1892-†1964)) και <<Άγιος Αλέξανδρος>>, Πολυφωνική Χορωδία του ναού μας, με Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Θείας Λειτουργίας, διαφόρων συνθετών, θα παρουσιάσουν πρόγραμμα αφιερωμένο στο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του. Πέμπτη 21/4/2016 στις 19:00 στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου η εκκλησιαστική μας κοινότητά, συμμετέχει στην παρουσίαση ταινίας που ετοίμασε η IE’ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια, για την "Ιστορία της Εκκλησίας στην Ηλιούπολη". 

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 53 χρόνων από την μετατροπή της Κοινότητας Ηλιουπόλεως σε Δήμο. Κυριακή των Βαΐων 24/4/2016, από τις 9:00 έως τις 13:00, θα γίνει η αιμοδοσία της Ενορίας, στην αίθουσα «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», είσοδος από Αγίας Μαρίνας 39. Ενώ καθημερινά μέχρι το Μέγα Σάββατο το μεσημέρι, στην είσοδο του Ναού θα μας περιμένει ένα καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων για την Κιβωτό του Κόσμου. 

Και η απάντηση του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, στο ερώτημα επικεφαλής παρατάξεως της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηλιουπόλεως, στο συνεδριάζον Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/4/2016, για το ποιος είναι αυτός ο Αρχιμανδρίτης; είναι: «Είμαι ένα τίποτα, δίπλα σε «τενεκέδες ξεγάνωτους», για να χρησιμοποιήσω λέξεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ, του οποίου φερώνυμος γέγονα. Και Σας προσκαλώ να δώσουμε ηχηρά το παρόν όλοι μαζί, ανεχόμενοι την φωνή της αλήθειας, με έργα Αγάπης και εμπνεόμενοι από τον Εσταυρωμένο, εν αναμονή της Ανάστασης. 

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: