ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η Τελετή του Ιερού Νιπτήρος στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η Τελετή του Ιερού Νιπτήρος στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης (ΦΩΤΟ)



Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Σε κατανυκτικό κλίμα και με την παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 η αναπαράσταση της τελετής του Ιερού Νιπτήρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, τους δώδεκα μαθητές αναπαρέστησαν νέοι εθελοντές της Ενορίας ενώ τον Ιησού Χριστό τον αναπαρέστησε ο Ιερέας Αρχιμ. Δαμασκηνός Φυλακτός.

Αρχικά, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχμ. Σεραφείμ Δημητρίου ανέγνωσε την Ευαγγελική Περικοπή της Τελετής και στη συνέχεια ο π. Δαμασκηνός προέβη στην νίψη των ποδιών των δώδεκα νέων ως ανάμνηση της τελετής που είχε κάνει και ο Χριστός.

Τελειώνοντας η Αναπαράσταση της Τελετής του Ιερού Νιπτήρα ο π. Δαμασκηνός δώρισε σε όλους του εθελοντές από μία λαμπάδα ώς αναμνηστικό της συμμετοχής τους στην τελετή αυτή.

Στον σύντομο λόγο του πρίν την λήξη της τελετής ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχiμ. Σεραφείμ Δημητρίου αναφέρθηκε στην aπουσία της πνευματικότητας που υπάρχει στον κόσμο, όπου ακούει τα λόγια του Χριστού ερχόμενος στην Εκκλησία και στη συνέχεια τα ξεχνά και συνεχίζει την ζωή του χωρίς αυτά.

Τέλος να αναφερθεί ότι μετά την Τελετή του Νιπτήρα στον Ιερό Ναό ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.


































Δεν υπάρχουν σχόλια: