ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αναζητώντας την χαμένη μας αθωότητα

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Αναζητώντας την χαμένη μας αθωότητα

Είναι πολλές φορές που αναπολώ τα πρώτα χρόνια που ξεκινούσα στην δημοσιογραφία. Όλα εκείνη την εποχή ήταν ή μου φαίνονταν πιο ρομαντικά. Ακόμα και ο "σκληρός" χώρος της τηλεόρασης που υπηρέτησα είχε περισσότερο χώρο για φωνές που ήταν "αιρετικές" και δεν συμβάδιζαν με το κατεστημένο της εποχής.



Είχα την τύχη τότε να δουλεύω σε εκπομπές όπου έβγαζαν καταγγελίες για οτιδήποτε. Οι εκπομπές "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος" καθήλωναν τότε εκατομμύρια τηλεθεατές αφού ο κόσμος περίμενε από εμάς να αναδείξουμε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.

Καταγγελίες για την πολεοδομία, για φακελάκια γιατρών, για διαφθορά στη δικαιοσύνη, για λαμογιές πολιτικών προσώπων. Πολλά θέματα συζητούνται ακόμα και σήμερα άλλα έχουν ξεχαστεί τα έσβησε η λήθη , η ασθενής μνήμη των επίορκων δικαστών που ποτέ δεν τιμώρησαν όπως άξιζε όσους αποδεδειγμένα και εν αγνοία τους μπροστά στην κρυφή μας κάμερα διέπραξαν.

Και δεν διέπραξαν και λίγα. Τραγικές ιστορίες μιας κοινωνίας που ακόμα τότε ζούσε στην ψεύτικη ευδαιμονία των δανεικών. Και όταν τα δανεικά ζητήθηκαν πίσω τότε όλο το οικοδόμημα κατέρρευσε. Πολλοί αυτοκτόνησαν , άλλοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό και οι περισσότεροι βολοδέρνουμε από εδώ και από εκεί άνεργοι ή με εργασίες που δεν μας πληρώνουν όπως παλιά ή και καθόλου!

Σας τα γράφω αυτά όχι πως δεν τα ζείτε εσείς ή δικοί σας άνθρωποι. Σας τα γράφω για να αντιληφθείτε πως όσα θεωρούσαμε δεδομένα πριν μια πενταετία τώρα φαντάζουν μακρινό όνειρο.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω τι και ποιος φταίει. Άλλωστε οι ευθύνες είναι πολλές και διαχέονται σε όλη την κοινωνία. Δεν είμαι της άποψης του Πάγκαλου πως μαζί τα φάγαμε αλλά σίγουρα δεν κάναμε και το καθήκον μας εκλέγοντας μονίμως ψεύτες για να μας χαϊδεύουν τα αυτιά.

Άλλωστε όσοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν από το 2007 να σας ενημερώσουν για το τι έρχεται αντιμετωπίστηκαν με δυσπιστία και επιθετικότητα από την κοινή γνώμη. Το ιστολόγιό μου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είχε από το 2007 προετοιμάσει τους αναγνώστες του για το τι έρχεται.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω χιλιάδες αναγνώστες που τους άρεσαν τα ευχολόγια του Γιωργάκη Παπανδρέου ή οι αοριστολογίες του Κώστα Καραμανλή και η ανικανότητα όλης της κυβέρνησης του να διαχειριστεί το θέμα του δημόσιο χρέους.

Έφυγε αφού έχασε τις εκλογές και από τότε βολοδέρνει χωρίς ποτέ να μιλάει για το τι παρέδωσε στον Γιωργάκη Παπανδρέου και γιατί δεν πήρε νωρίτερα τα σκληρά μέτρα που αναγκαστικά θα παρθούν.

Υπάρχει βέβαια και η λύση η χώρα μας να αποχωρήσει από την Ε.Ε και την Ευρωζώνη μια λύση που σας αρέσει επειδή θεωρείτε ως αφελείς που είσαστε πως σε αυτή την περίπτωση γλιτώνουμε και το χρέος.

Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατόν να συμβεί γιατί κανένα κράτος στον κόσμο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς συμμάχους και εάν εσύ δεν θέλεις να τους δώσεις αυτά που οφείλεις ούτε αυτοί θα θέλουν να έχουν οποιαδήποτε συνεργασία μαζί σου.

Η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη (που με μαθηματική ακρίβεια έρχεται) θα είναι η μόνη λύση για να πειστούν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που συντηρούνται ακόμα με τα ΕΣΠΑ και τα κοινοτικά κονδύλια πως οι μαλακίες που λένε εδώ πληρώνονται.

Εγώ ήμουν και είμαι της άποψης πως η Ελλάδα δεν αξίζει να είναι στην ζώνη του ευρώ. Δεν έχει την οικονομία εκείνη για να στηρίξει ένα σκληρό νόμισμα και ούτε έχει το ανθρώπινο δυναμικό να αντεπεξέλθει στον διεθνή ανταγωνισμό.

Ούτε καν η ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κράτη όπως η Κίνα η οποία δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της και για αυτό είναι ό,τι είναι. Άμα δίνεις στον εργαζόμενο ούτε 30 ευρώ το μήνα πως να μην παράγεις τρελά.

Όμως ο γίγαντας αυτός έχει πήλινα πόδια αφού οι ΗΠΑ με τον Τράμπ θα σταματήσουν να δείχνουν ανοχή στις ιδιαιτερότητες αυτές της κομμουνιστικής ακόμα και σήμερα Κίνας , η οποία δεν σέβεται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας της Κίνας θα τελειώσει όταν οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες επιβάλλουν και εκεί όπως κάνουν παντού την τήρηση βασικών κανόνων που διέπουν το διεθνές δίκαιο.

Τώρα εάν αυτά στεναχωρούν κάποιους και δεν αρέσουν και σε κάποιους στην Ε.Ε θα κριθούν από τις αντιδράσεις τους. Όπως κρίνεται αυτή την στιγμή η ανικανότητα της Γερμανίας να ηγηθεί της Ε.Ε με επιτυχία.

Όμως δεν θα σας κουράσω με τέτοιες αναλύσεις. Ο λόγος που μπαίνω στην διαδικασία και γράφω κάτι για εσάς είναι για να θυμηθείτε όλοι σας πόσο ρομαντικά ήταν τα πράγματα κάποτε στις δουλειές και πως κατάντησαν τώρα.

Από την δική μου δουλειά δεν υπάρχει πλέον κανείς που να μην έχει θιγεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε θέματα ελευθερίας.

Γιατί σε μια φτωχοποιημένη κοινωνία το κεφάλαιο ελέγχει καλύτερα όλο και περισσότερα ΜΜΕ που δεν γίνεται να επιβιώσουν χωρίς οικονομική ενίσχυση.

Όσο για το διαδίκτυο αυτό ακόμα δεν έχει ελεγχθεί στο βαθμό που θα το επιθυμούσαν αλλά έχει καταστεί πλήρως αναξιόπιστο αφού ο καθένας ανεξέλεγκτα γράφει ανώνυμα απίστευτες φαντασίες.

Το διαδικτυακό κοινό που υποτίθεται πως είναι ψαγμένο είναι δυο φορές πιο ανώριμο από αυτό της τηλεόρασης αφού δέχεται ως αληθινά ΨΕΜΑΤΑ που κανένα κανάλι δεν θα παρουσίαζε φοβούμενο για το κύρος του.

Διαβάζετε στο διαδίκτυο πράγματα τόσο χοντροκομμένα που αναρωτιέστε πολλές φορές μα καλά για τόσο ηλίθιους μας περνάνε;

Και όμως εσείς έχετε κατατάξει σε πολύ υψηλές θέσεις όσα ιστολόγια ή ιστοσελίδες σας "πουλάνε" τέτοιες φαντασίες ως "ειδήσεις"

Αλλά είπαμε σε έναν λαό που περιμένει πως θα τον σώσει το ξανθό γένος και θα του δώσουν πίσω την Κωνσταντινούπολη χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά , το μόνο που μπορείς να ευχηθείς είναι κάποτε να ξυπνήσει!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: