ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με τέτοιες τιμές πάτε για κλείσιμο αγαπητοί καταστηματάρχες της πόλης

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Με τέτοιες τιμές πάτε για κλείσιμο αγαπητοί καταστηματάρχες της πόλης

Τα μαγαζιά της πόλης μας τα οποία έχουν υποστεί σοβαρότατες πληγές από την οικονομική κρίση δείχνουν παντελώς ανίκανα να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που οι τιμές θα είναι π.χ για έναν καφέ φρέντο-εσπρέσσο 2,5 ευρώ η ανώτατη τιμή. Για ένα τζιν δεν θα δίνεις πάνω από 20 ευρώ και  το κούρεμά σου δεν θα ξεπερνάει σε καμιά περίπτωση τα 10 ευρώ!



Τα ενοίκια πέτυχαν και τα μείωσαν κατά 30% έως και 50% αλλά οι τιμές παραμένουν ιδιαίτερα υψηλές. Και βέβαια όσοι κυκλοφορούν και σε άλλες "υποδεέστερες" περιοχές το βλέπουν αυτό καθημερινά.

Ακόμα και στο φαγητό με τα τόσα μαγαζιά εστίασης παραμένουμε σε τιμές πριν την κρίση. Σουβλάκι πάνω από 2 ευρώ όταν στις περισσότερες περιοχές βρίσκεις ακόμα και με 1,3 ευρώ!

Τα γράφω τώρα τις μέρες αυτές που ο κόσμος θα βγει να ψωνίσει και που πάλι θα έχουμε τα γνωστά παράπονα πως δεν στηρίζουμε τα μαγαζιά της περιοχής μας.

Να τα στηρίξουμε αλλά πλέον δεν μπορούμε. Είναι τέτοια η περίοδος που ιδιαίτερα όσοι έχουν οικογένεια μετράνε όχι μόνο το ευρώ αλλά και το εικοσάλεπτο!

Είναι πραγματικά κρίμα να αναγκαστούμε να ανεβάσουμε προσφορές καταστημάτων από άλλες περιοχές της Αττικής αλλά θα το κάνουμε εάν συνεχίσουν να προκαλούν με τις υψηλές τιμές τους.

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και δυστυχώς αυτός κατατάσσει την πόλη μας στις πιο ακριβές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Εάν δεν υπήρχαν οι γνωστές αλυσίδες super market η διαφορά μας π.χ από το κοντινό μας Παγκράτι ή από τον Νέο Κόσμο θα ήταν τεράστιες.

Καφές με 0,70 σεντς στο Νέο Κόσμο πάνω από 1 ευρώ στην Ηλιούπολη. Δηλαδή πως συντηρούνται αυτές οι επιχειρήσεις εκεί;

Και μάλιστα επιχειρήσεις που είναι  καινούργιες και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχουν ακόμα "λίπος" από τα παλιά κέρδη τους.

Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε δριμύτεροι με στοιχεία και φυσικά με προσφορές από περιοχές που έχουν καταλάβει πως σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτα που να αξίζει πάνω από 5 ευρώ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: