ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δεν ξέρω τι να σας ευχηθώ πλέον

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Δεν ξέρω τι να σας ευχηθώ πλέον

Εκτός από το να έχετε καλή υγεία δεν ξέρω τι άλλο να σας ευχηθώ για το 2017. Άλλωστε δεν ξέρω και πόσο βοηθάνε οι ευχές σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί γύρω μας. Σας εύχομαι λοιπόν η τύχη να σας τα φέρει έτσι ώστε να μπορέσετε να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε γιατί δυστυχώς οι δικές μας ικανότητες δεν αρκούν.



Και το 2017 θα υπάρχουμε εδώ για να χαλάμε τα σχέδια σε όσους εφησυχασμένοι αναμένουν το 2019 για να σπάσουν την σιωπή τους. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να δούμε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη σας. Και βέβαια επειδή δεν είμαστε μάγοι για να κάνουμε μαγικά θα προσπαθήσουμε με τις λίγες ή πολλές δυνάμεις που μας απέμειναν να πιέσουμε ώστε επιτέλους να έχουμε ό,τι επιθυμούμε σε μια αστική δημοκρατία που μας στερεί τα αυτονόητα.


Γιατί π.χ το θέμα της ασφάλειας των πολιτών είναι βασικό θέμα, αλλά βλέπεις πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται θεωρώντας πως επειδή τους φυλάνε αυτούς όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να βιώνουμε καθημερινά την εγκληματικότητα και να μην αντιδρούμε. Εμένα προσωπικά δεν με έχουν ληστέψει ποτέ.

Μια φορά πριν δυο χρόνια μου είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο στου Ζωγράφου αλλά η ζημιά περιορίστηκε σε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μερικά πακέτα τσιγάρα. Αυτό που έμεινε είναι η πόρτα συνοδηγού όπου δεν κλείνει αυτόνομα ώστε να μου θυμίζει πως όλοι μας μπορούμε να χάσουμε πράγματα. Βέβαια αυτά τα υλικά πράγματα είναι πολύ παροδικά και το θέμα είναι να μην ξυπνήσουμε μια μέρα και έχουμε χάσει την ψυχή μας. Πάμε τώρα στα τετριμμένα τα της πόλης μας.

Γίνονται κινήσεις εν όψει των εκλογών του 2019. Δημοτικοί σύμβουλοι όπως π.χ ο κ. Σεφτελής ανεξαρτητοποιούνται από τις δημοτικές παρατάξεις που τους ανέδειξαν , και όλοι προσπαθούν να μιλήσουν με όλους με σκοπό την κατάκτηση της δημαρχιακής καρέκλας.

Βλέπουμε δηλαδή μια προσπάθεια να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο εναντίον της νυν δημοτικής αρχής. Η δική μας γνώμη είναι πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με λογικές συναλλαγής. Για να γίνουν συγκλίσεις πρέπει να υπάρχει κάποια ιδεολογική προσέγγιση και όσο οι δημοτικές παρατάξεις δεν δείχνουν ιδεολογικό στίγμα το μέλλον τους είναι από θολό έως μετέωρο.

Πάμε παραδείγματος χάριν στην παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Γιάννη Αναγνώστου. Ο ίδιος πέτυχε στις προηγούμενες εκλογές να βγει πρώτος από τους δεξιούς υποψηφίους. Ο "άθλος" αυτός όμως είχε ως αποτέλεσμα να μείνει η πόλη χωρίς δεξιό υποψήφιο στον δεύτερο γύρο που βγάζει Δήμαρχο και μάλιστα η δική του παράταξη στήριξε τον κ. Κοκοτίνη της αριστεράς για Δήμαρχο!

Μια απόλυτα λανθασμένη επιλογή του. Όχι για το γεγονός πως δεν βγήκε αλλά για το γεγονός πως για άλλη μια φορά απέδειξε πως η δημοτική του παράταξη δεν έχει κανένα ιδεολογικό ενδοιασμό στις συνεργασίες. Αυτές οι συνεργασίες έφεραν και την κακή διοίκηση της περιόδου 2006-2010 με έναν Γιάννη Αναγνώστου να βγαίνει φτωχότερος εγκαταλείποντας το δημαρχιακό αξίωμα και με κάποιους "ποντικούς" που γέμισαν τις τσέπες τους επί Δημαρχίας του να τον εγκαταλείπουν.

Ξέρω πως έχω στεναχωρήσει τον Γιάννη Αναγνώστου. Βλέπετε πάντα στεναχωρώ ανθρώπους που έχουν και εντιμότητα αλλά και φιλότιμο, οι άλλοι άλλωστε δεν στεναχωριούνται για τίποτα. Τον στεναχώρησα αφού δεν συμμερίζομαι την λογική συνεργασιών με δημότες που υπηρέτησαν επί δεκαετίες τα ψέματα της αριστεράς. Όχι βέβαια πως ο Γιάννης είναι αριστερός αλλά έχει φάει το παραμύθι πως είμαστε αριστερή πόλη και πρέπει να συνεργάζεται ακόμα και με την κομμουνιστική αριστερά για να έχουμε  πιθανότητα επιτυχίας.

Η επιτυχία αυτή βέβαια το 2006 με ψήφους από αριστερούς πολίτες δεν βοήθησε το δήμο μας και έτσι η "δεξιά" παρένθεση μας άφησε μόνο ελλείμματα και αγάλματα κομμουνιστών Δημάρχων!

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Ο Γιάννης Αναγνώστου βλέποντας πως έχει κερδίσει τους διασπαστές κατά αυτόν της δημοτικής του παράταξης θα επιχειρήσει και πάλι να είναι υποψήφιος. Έτσι πιστεύουμε εμείς , μακάρι να μας διαψεύσει αλλά η ενεργητικότητά του,  και το μεράκι του για την πολιτική μας δείχνει αυτό.

Πάμε τώρα στην κυρία Πίκουλα και την παράταξή της. Έπαιξε και πολύ αντιμνημόνιο η κυρία αλλά  δεν ξέρουμε καν τι απόψεις έχει. Δεν την γνωρίζουμε προσωπικά και είμαστε σίγουροι πως δεν θα ήθελε και αυτή την φορά απλώς να μπει στο δημοτικό συμβούλιο. Τώρα με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει είναι κάτι το οποίο θα κρίνει η ίδια. Οι συνεργάτες της ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς αλλά ξέρετε εσείς όταν δεν υπάρχει ιδεολογική περιχαράκωση άνετα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεσαι μέχρι και Χρυσαυγίτης!

Ένα τσιγάρο δρόμος είναι άλλωστε. Άμα θαυμάζεις δικτάτορες καμιά φορά παθαίνεις  αχρωματοψία και βλέπεις το μαύρο κόκκινο!

Για τον Τάσο Ευσταθίου δεν θα γράψω κάτι άλλο από αυτά που έχω πει και στον ίδιο. Ξέρω πως θα κατέβει και πάλι υποψήφιος. Και η δική του δημοτική παράταξη έχει ανθρώπους με διάφορες ιδεολογικές καταβολές. Όσοι πιστεύουν ακόμα και σήμερα πως ο αχταρμάς θα φέρει λύση ας δουν τι έγινε όταν συνεργάστηκε η ΝΔ με το ΠΑ.ΣΟ.Κ ή όταν το μισό ΠΑ.ΣΟ.Κ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας θυμηθούν τι έγινε όταν η διοίκηση Αναγνώστου έδινε πόστα σε ανθρώπους που υπηρέτησαν πιστά την αριστερά στην πόλη μας. Πως δηλαδή ο Κοκοτίνης ήταν στην ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΑΕ και πολλά άλλα.

Για την κ. Τσατσούλη και τους κομμουνιστές της πόλης μας δεν θα γράψω φυσικά κάτι. Πλέον μου είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία να συνομιλώ με βεβαιωμένους εχθρούς της αστικής μας δημοκρατίας. Αφού για αυτούς λοιπόν είμαι το "αυγό του φιδιού" της πόλης ας αφήσουμε τους δημότες μας να το κρίνουν. Εγώ δεν αλλάζω , δεν πιστεύω σε κόκκινες ή μαύρες δικτατορίες και το ιστολόγιό μας θα συνεχίσει τις αναφορές του στα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι κομμουνιστές στην πατρίδα μας. Θα συνεχίσει βέβαια να καταδικάζει και τα δήθεν επιτεύγματα της χούντας της 21ης Απριλίου. Όπως καταδικάζει χωρίς δεύτερη σκέψη και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τα τάγματα εφόδου της.


Οι κομμουνιστές της πόλης μας θα έχουν μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις από εμάς. Η ολοκλήρωση μάλιστα της δημοσιογραφικής μας έρευνας για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα μειώσει και άλλο τα εκλογικά τους ποσοστά. Να είναι σίγουροι πως σε αυτή την πόλη η αριστερά δεν έχει κανένα μέλλον για τα επόμενα 100 χρόνια!

Η παράταξη του κ. Πανταζόπουλου βλέπουμε να κινείται στην λογική επιστροφή στα παλιά. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ τους ενώνει και ο νοών νοείτο.

Την  παράταξη του νυν Δημάρχου Βαλασόπουλου  την βλέπω να διασπάται στα δύο δηλαδή κάποιος άλλος και όχι ο Σεφτελής που ήδη  έφυγε θα ηγηθεί σχήματος με σκοπό όπως και παλιότερα που έριξαν τον Γεωργάκη να βγουν στην επιφάνεια. Όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.

Η διατήρηση της καρέκλας από τον νυν δήμαρχο θα κριθεί στο πόσο έχει αντιληφθεί πως σε αυτή την πόλη πλέον τα παραμύθια της αριστεράς κομμουνιστικής ή μη έχουν τελειώσει.

Άνετα μπορεί να πάρει ακόμα και όλο το ποσοστό της ΝΔ στην πόλη μας εάν δείξει πως τελικά είναι ο μόνος που εγγυάται την μετάβαση από τις αριστερές ψευδαισθήσεις στην σκληρή πραγματικότητα.

Όσον αφορά τον Θεόδωρο Γεωργάκη ή συγγενικό του πρόσωπο τον βλέπω και πάλι να παίζει ρόλο στα κοινά της πόλης. Εδώ και πολύ καιρό σας έχω βάλει αναρτήσεις για αυτό δεν δώσατε βάση θα τον βρείτε μπροστά σας!

Για τους υβριστές μου και οπαδούς του κ. Μωραϊτη του εύχομαι ειλικρινά να κατέβει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Τώρα γιατί τα έχουν βάλει μαζί μου ρωτήστε τους εσείς. Ανησυχώ βέβαια που έχουν αδρανήσει για να μας γράφουν αυτά τα άκρως "κολακευτικά" σχόλια με απύθμενη φαντασία και χωρίς καμιά απόδειξη για τα "τέρατα" που κατά καιρούς έχουν ισχυριστεί εναντίον μου αλλά και άλλων συμπολιτών μας.

Για άλλες υποψηφιότητες που σίγουρα θα υπάρχουν από τον χώρο της κεντροδεξιάς, και αναμένοντας και τι τελικά θα αποφασίσει η ΝΔ για τον υποψήφιό της στην πόλη μας  δεν θα επεκταθώ σε αυτό το κείμενο.

Όποιος όμως  και εάν κατέβει, εάν δεν συσπειρώσει το σύνολο της κεντροδεξιάς δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον δήμο. Πάντως εάν ακόμα πιστεύετε πως ο δήμος μας είναι αριστερός αναμείνατε τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών και τα ξαναλέμε. Θα πάθετε πλάκα όταν αθροίσετε τα ποσοστά των δεξιών ψηφοφόρων.

Θα ψηφίσουν ΔΕΞΙΑ ακόμα και τα ορφανά του Στάλιν στις επόμενες εκλογές στην πόλη μας. Κατάλαβαν πως με τα παραμύθια δεν γεμίζει η κατσαρόλα τους!!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: