ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το χρηματικό ένταλμα είναι αληθινό και φυσικά ό,τι ξοδεύουμε λιγότερα δεν σημαίνει πως τα έχουμε κιόλας

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Το χρηματικό ένταλμα είναι αληθινό και φυσικά ό,τι ξοδεύουμε λιγότερα δεν σημαίνει πως τα έχουμε κιόλας




Αφού πω χρόνια πολλά στον Θανάση Τ (υπάλληλο καθαριότητας του δήμου μας) θα τον ευχαριστήσω αρχικώς για το σχόλιό του. Ειλικρινά περίμενα από την δημοτική αρχή ή από κάποια δημοτική παράταξη να αντιδράσει στο κείμενο που ανεβάσαμε αλλά και το γεγονός πως αντέδρασε έστω και ένας υπάλληλος καθαριότητας θετικό είναι.



 Μας λέει λοιπόν πως οι υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου μας παίρνουν λίγο πάνω από 1000 ευρώ τον μήνα. Επομένως πρέπει να έχουμε πάνω από 100 υπαλλήλους για να συμπληρώνουν τα 114.361 ευρώ που ήταν η μισθοδοσία των τακτικών υπαλλήλων καθαριότητας  για τον Ιανουάριο του 2017. Το ένταλμα έχει αναρτηθεί στην διαύγεια και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήσαμε μέχρι και το όνομα ενός από τους υπαλλήλους; της καθαριότητας που αναγράφεται σε αυτό.

Θεωρήσαμε μάλιστα πως θα ήταν κάποιος από τους συνδικαλιστές τους, οι οποίοι βέβαια σύμφωνα με τον φίλο δεν είναι προνομιούχοι. Εάν είχε προσέξει το προνομιούχοι το είχαμε ακόμα και εμείς οι "κακοί" δημοσιογράφοι σε εισαγωγικά. Όμως σε κάθε περίπτωση  υπερτερούν από κάποιους που είναι άνεργοι.

Άνεργοι υπήρξαμε και εμείς αυτά τα μνημονιακά χρόνια. Το δικό μας επάγγελμα που για εμάς αποτελεί λειτούργημα διαλύθηκε πλήρως από την οικονομική κρίση.

ΜΜΕ έκλεισαν , και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να δουλεύουν με έναντι ενώ οι μισθοί τους στα περισσότερα ΜΜΕ δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ!

Στην τηλεόραση που εμείς υπηρετήσαμε πάνω από μια δεκαετία παίρνεις 1200 ευρώ μικτά με μπλοκάκι στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Αλλά πάμε παρακάτω. Μας λέει λοιπόν πως έχουν γίνει περικοπές της τάξεως του 50% στους μισθούς, δηλαδή πριν έπαιρναν μισθούς κατά 50% υψηλότερους.

Δηλαδή  στην ουσία παραδέχεται πως μέχρι και πριν λίγα χρόνια είχαμε μισθούς των 2000 ευρώ και κάτι παραπάνω, χωρίς τις υπερωρίες φανταζόμαστε.

Και ρωτάμε την διοίκηση του Δήμου και όχι βέβαια τον υπάλληλο της καθαριότητας πόσους υπαλλήλους καθαριότητας απασχολεί ο δήμος μας ;

 Πόσες είναι οι υπερωρίες που πληρώθηκαν σε αυτούς τα έτη 2011-2015; Τα έτη αυτά επιλέχθηκαν επειδή είναι μέσα στην κρίση . Θα σας δώσουμε και ένα-δυο στοιχεία για την περίοδο 2006-2010 για να καταλάβετε και εσείς γιατί ασχολούμαστε με τους μισθούς των δημοτικών μας υπαλλήλων.

Περιμένουμε απαντήσεις απλές  και ξεκάθαρες πριν δημοσιεύσουμε εμείς τα στοιχεία. Στον συνδημότη μας που δουλεύει στην καθαριότητα και αναρωτιέται για τα δικαιώματά που έχει ως εργαζόμενος να τον πληροφορήσουμε γιατί μπορεί να μην το γνωρίζει πως η πλειοψηφία των συναδέλφων του ψηφίζουν ΚΚΕ  στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Αφού λοιπόν πιστεύουν στον κομμουνισμό καλό θα ήταν για  την δικιά μας τσέπη (από τους φόρους μας πληρώνονται) να παίρνουν και μισθούς κομμουνιστικών κρατών. 25 ευρώ το μήνα είναι αρκετά αφού τόσο παίρνουν και οι συνάδελφοί τους στην Κούβα.

Άλλωστε αργά ή γρήγορα Κούβα θα γίνουμε, και δεν είμαστε ακόμα ευτυχώς επειδή κάποιοι πολέμησαν στον εμφύλιο για να μην καταλήξουμε κομμουνιστικός "παράδεισος".

Δεν μας νοιάζει εάν πει ο φίλος Θανάσης  πως εμείς δεν σας πληροφορούμε σωστά αφού όλοι κρινόμαστε. Άλλωστε τα στοιχεία που θα βγάλουμε στην συνέχεια θα αποδείξουν και στον πλέον δύσπιστο επικριτή μας πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε χωρίς κάποιο δικό μας όφελος αλλά για την δική σας ενημέρωση.

Άλλωστε εάν μας παρακολουθούσε θα είχε καταλάβει πως δεν είμαστε της άποψης πως δεν πρέπει να έχει δομές το κράτος.

Δεν έχουμε καμιά τρέλα να πάνε τα πάντα σε ιδιώτες αλλά αφού δεν μπορούμε να ελέγχουμε τους υπαλλήλους μας . Αφού δεν μπορούμε να διώχνουμε όσους κάθονται και πληρώνονται λόγω συνδικαλισμού είναι προτιμότερο να μην σπάμε τα νεύρα μας και κυρίως να μην χάνουμε το χρόνο μας με καταστάσεις που μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον φίλο που δουλεύει στην καθαριότητα πως η τελευταία θα καταλήξει σε ιδιώτη ακόμα και  εάν το ΚΚΕ βγει στην εξουσία.

Και αυτό θα γίνει γιατί με πρακτικές όπως  η αυριανή τους κινητοποίηση (ΑΠΕΡΓΙΑ) το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν μια κοινωνία που στρέφεται η μία επαγγελματική τάξη εναντίον της άλλης.

Ο λόγος είναι απλώς. Το πάρτι έχει τελειώσει για όλους ακόμα και για τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες αφού ξένοι τους έχουν ήδη αντικαταστήσει.

Βλέπετε ο καπιταλισμός δεν έχει σύνορα , δεν έχει πατρίδα και κυρίως είναι αμείλικτος με όσους ξοδεύουν περισσότερα από αυτά που παράγουν.

Παρά λοιπόν τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Και μπορεί ο φίλος να μην μπορεί να ζήσει την οικογένειά του με τον πετσοκομμένο μισθό αλλά δυστυχώς λεφτά δεν υπάρχουν.

Τις ίδιες αγωνίες έχουμε και εμείς και φυσικά η δική μας οικονομική κατάσταση δεν διαφέρει από του φίλου Θανάση. Μπορούμε να πούμε πως είναι πολύ χειρότερη αλλά θα ακούγονταν υπερβολή για κάποιον που δεν γνωρίζουμε καν.

Εμείς στα χρόνια της κρίσης πάντως πουλήσαμε τα 2/3 της ακίνητης περιουσίας μας για να είμαστε συνεπείς σε φόρους αφού η ανεργία ήταν σχεδόν μόνιμος σύντροφός μας.

Ειλικρινά εάν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε απομονώσει όλους αυτούς του συνδικαλιστές (και δεν εννοώ μόνο αυτούς της καθαριότητας) σήμερα δεν θα πληρώναμε ούτε ΕΝΦΙΑ αλλά ούτε θα είχαμε ανάγκη το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ασχολείται μονίμως μαζί μας.

Εάν μάλιστα η χώρα μας δεν ήταν μέλος της Ε.Ε ήδη δεν θα χρειάζονταν καθόλου υπάλληλοι καθαριότητας γιατί στα σκουπίδια θα αναζητούσαμε όλοι την τροφή μας!

Δεν θα έμενε τίποτα για να μαζευτεί , άλλωστε ΤΖΑΜΠΑ δεν θα δούλευε κανείς τους. Και ούτε βενζίνη θα υπήρχε για να μετακινηθούν τα απορριμματοφόρα οχήματά του δήμου μας.

Ο φίλος όπως και εγώ δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη γιατί η οικονομική διαχείριση του κράτους έκανε τα χατίρια σε κάθε λογής συνδικαλιστές που ζητούσαν παράλογα πράγματα που δυστυχώς γινόταν δεκτά.

Να πληροφορήσω λοιπόν τον φίλο πως μονιμότητα στην εργασία υπάρχει μόνο στα κομμουνιστικά κράτη. Σε όλο τον "πολιτισμένο" κόσμο ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να απολύσει όποιον δεν αποδίδει.

Στην Ελλάδα το αυτονόητο δεν το δεχόμαστε και εξαιτίας συναδέλφων του αλλά και δικών μου που έπαιρναν επί δεκαετίες συντάξεις παχυλές θα μείνει μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων χωρίς σύνταξη.

Υπάρχει βέβαια και η λύση να φέρουμε κανένα κομμουνιστικό κόμμα στην εξουσία αλλά από ό,τι φαίνεται ο light Αλέξης Τσίπρας ήταν αρκετός για να καταδείξει στους περισσότερους πως δεν υπάρχουν περιθώρια για αριστερά πειράματα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: