ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Με ευχές δεν αλλάζει ο κόσμος δυστυχώς

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Με ευχές δεν αλλάζει ο κόσμος δυστυχώς

Την παραπάνω πανέμορφη κάρτα δεχθήκαμε πριν τρεις μέρες στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Την δημοσιεύουμε σήμερα λοιπόν αφού την "ανακαλύψαμε" με καθυστέρηση. Με αφορμή αυτή την κάρτα θα αναπολήσω μαζί σας μέρες που έχουν περάσει πλέον ανεπιστρεπτί. Ήταν εποχές που τα ΕΛΤΑ τις μέρες των εορτών διακινούσαν πολλές κάρτες με αποστολείς που δέχονταν με μεγάλη χαρά τις ευχές γνωστών , φίλων, συγγενών ή πολιτικών!

Οι τελευταίοι ξόδευαν μια μικρή περιουσία για να στείλουν ευχές στους ψηφοφόρους τους. Βλέπετε τότε τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα δεν υπήρχαν, γιατί δεν υπήρχαν και κινητά τηλέφωνα! Άλλες εποχές ,όπου η επικοινωνία και στο διαδίκτυο δεν ήταν καθόλου  διαδεδομένη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν είχαν παρά ελάχιστοι ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ακόμα και την δεκαετία 1985-1995 η χρήση υπολογιστών αφορούσε περιορισμένο κοινό.

Μετά και σίγουρα μετά το 2000 όλοι άρχισαν να ασχολούνται άλλος λίγο άλλος πολύ με την νέα "επικοινωνία".

Την έχω σε εισαγωγικά γιατί η προσωπική επαφή με κάποιον δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την ανταλλαγή ψυχρών ή και "θερμών" μηνυμάτων μέσω ενός υπολογιστή.


Επειδή λόγω εργασίας από πολύ νωρίς μπήκα σε αυτόν τον "μαγικό" κόσμο της διαδικτυακής επικοινωνίας είμαι απόλυτα πεπεισμένος σήμερα πως αναπολώ με αγάπη και νοσταλγία τις παλιές εποχές. Όταν λέγαμε τις ευχές με παραδοσιακούς τρόπους και όχι με sms , mail, ή μέσω facebook. Ίσως αρχίσω να γερνάω , ίσως δεν μου αρέσει η σύγχρονη εποχή, ίσως τελικά να γεννήθηκα πολύ αργά και ήθελα να ζήσω σε άλλες εποχές που βλέπω μόνο από ταινίες.

Άλλοι άνθρωποι, άλλες κοινωνίες , με τον δυτικό πολιτισμό να μην δείχνει σημάδια "κούρασης" αλλά να αναπτύσσεται και να κυριαρχεί. Βέβαια και τότε υπήρχαν λάτρεις του ανατολικού μπλοκ, και μάλιστα στην πατρίδα μας ήταν και πολυάριθμοι. Άλλωστε αυτοί κυβερνάνε σήμερα. Αυτοί που τότε πολέμησαν με λύσσα κάθε τι το δυτικό. Αυτοί οι άξεστοι που μας ήθελαν σε ουρές για να παίρνουμε ένα ψωμί. Αυτοί σήμερα έγιναν κυβερνήτες και καθορίζουν τις τύχες μας. Δεν περιμένω από αυτούς να μας πάνε καλύτερα. Άλλωστε ήταν και θα παραμείνουν για μένα ο λόγος που ακόμα μπαίνω στην διαδικασία να σας γράφω.

Γράφω μόνο για να υπερασπίζομαι τον δυτικό πολιτισμό και για κανέναν άλλο λόγο. Έναν πολιτισμό που κινδυνεύει από την βαρβαρότητα που επικρατεί στον υπόλοιπο κόσμο.


Κράτη που δεν ανήκουν στον δυτικό κόσμο, που δεν έχουν δημοκρατία , που έχουν ήθη και έθιμα που δεν συνάδουν με τον δυτικό άνθρωπο. Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι να μας γυρίσουν πίσω. Αλλά αυτοί δεν είναι το πρόβλημα της Δύσης. Αυτοί σκοτώνουν με καλάσνικοφ , και δεν έχουν μέλλον.

Η Δύση θα τους συντρίψει, και θα νικήσει όπως πάντα, Η Δύση νίκησε παντού όπου κινήθηκε στρατιωτικά. Δείτε τι έγινε στο Ιράκ, δείτε τι έγινε όταν ο δυτικός άνθρωπος είπε φτάνει πια.


Δεν χάνει ο δυτικός άνθρωπος από πολιτισμούς που ακόμα ζουν στον μεσαίωνα. Το θέμα είναι πως θα χάσει από προδότες που ανοίγουν το δρόμο στο να δημιουργηθούν πυρήνες αναρχίας σε πολλά δυτικά κράτη. Είναι Ευρωπαίοι πολίτες οι μουσουλμάνοι;

Όχι δεν είναι και το αποδεικνύουν καθημερινά. Επειδή κάποιος έχει γαλλική υπηκοότητα , επειδή κάποιος έχει ελληνική ή ελβετική δεν σημαίνει πως ταυτόχρονα εκπροσωπεί και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Δηλαδή μπορεί ποτέ ο Αφρικανός ή ο Αιγύπτιος μετανάστης που γεννήθηκε και ζει στο Παρίσι να καταλάβει πως είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζετε ελεύθερα; Μπορεί να καταλάβει ο Σύριος μουσουλμάνος πως η γυναίκα έχει δικαιώματα;

Μπορεί να καταλάβει ο Αφγανός πως ο πολιτισμός μας ανέχεται την διαφορετικότητα στον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου; Έχει ηθική το Ισλάμ που σκοτώνει όποιον θεωρεί άπιστο;


Έχει ηθική η αριστερά όταν μας λέει πως ο Φιντέλ Κάστρο έδωσε αξιοπρέπεια στον λαό του! Έχει ηθική η κοινωνία όταν αμφισβητεί τον δυτικό πολιτισμό, και τις προσπάθειες του λευκού ανθρώπου να εξανθρωπίσει λαούς που ζούσαν τρώγοντας ο ένας τον άλλο;

Όμως εσείς εκεί. να επιμένετε πως ο λευκός άνθρωπος είναι ο κακός , μόνο και μόνο επειδή είναι ο δημιουργός ενός  ανώτερου πολιτισμού. Εκεί να επιμένετε εσείς γιουσουφάκια της "προοόδου" να μιλάτε για τα μεγαλεία της ανατολής , εκεί να θέλετε να παραμείνετε βαλκάνιοι και να μην θέλετε να δείτε ποιοι δημιούργησαν ό,τι σήμερα όλοι απολαμβάνουμε.

Δεν βλέπετε π.χ πως κράτη όπως η Ρωσία που σήμερα υποστηρίζετε με μανία έχουν  αυτοκίνητα , όπλα και αεροπλάνα πολύ κατώτερα από αυτά που δημιούργησαν τα δυτικά κράτη.

Μπορεί να φταίνε τα 70 και πλέον χρόνια κομμουνιστικής δικτατορίας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όσοι γνωρίζουν τα οπλικά συστήματα κρατών όπως η Ρωσία γελάνε ακόμα και στην ιδέα πως με αυτά θα μπορούσαν να επικρατήσουν στρατιωτικά εναντίον δυτικών κρατών.

Και δεν λέμε για μια σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας που εκεί βέβαια δεν τίθεται θέμα για τον νικητή.

Ακόμα και με τους Γάλλους να τα βάλουν οι Ρώσοι ή τους Βρετανούς θα ηττηθούν. Σας τα γράφω γιατί κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό.

Άλλωστε η Ρωσία είναι σχεδόν εξαναγκασμένη να συμμαχεί με Τούρκους , Κινέζους και Βορειοκορεάτες όσο δεν βρίσκει τον ηγέτη που θα την κάνει ένα πραγματικό δυτικό κράτος.

Ένα κράτος που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα , ένα κράτος που θα πραγματοποιεί πραγματικές εκλογές όπου δεν θα βγαίνει επί 25 και πλέον χρόνια ένας πρώην πράκτορας της KGB μία Πρόεδρος και μία Πρωθυπουργός!

Το γεγονός πως στην Ρωσία υπάρχει μόνο Πούτιν δείχνει και το μεγάλο πρόβλημα δημοκρατίας που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή.

Η μετά Πούτιν εποχή όποτε και εάν αυτή έρθει μπορεί να φέρει και το τέλος της Ρωσίας γιατί όσο διαφαίνεται το απολυταρχικό της καθεστώς τόσο θα έρχεται σε συγκρούσεις με όλα αυτά τα κράτη που υπερασπίζουν όσα κάποιοι από εσάς εκεί έξω αμφισβητείται.

Δύση σημαίνει Δημοκρατία-Ανθρώπινα Δικαιώματα και κυρίως Δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό και επειδή στην πατρίδα μας δεν λειτουργεί η τελευταία, υπάρχουν και αυτές οι απόψεις για το ένα τελικά μας συμφέρει να είμαστε στον δυτικό κόσμο.


Γιατί κακά τα ψέματα η Ελλάδα είναι το τελευταίο σοβιετικό κράτος της Ε.Ε. Ένα κράτος που είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ αλλά φλερτάρει μονίμως με την βαρβαρότητα της Ανατολής. Ένα κράτος και ένας λαός για λύπηση. Ένας λαός που σίγουρα δεν αξίζει να απολαμβάνει κανένα προνόμιο του δυτικού ανθρώπου αφού έχει για δεκαετίες πολεμήσει με την άθλια συμπεριφορά του κάθε τι το δυτικό.

Σκληρό για όλους εμάς που υπερασπιζόμαστε τον δυτικό πολιτισμό αλλά οι συνέλληνες σε συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρουν καν που ανήκουν. Το δείχνουν από την εποχή της Πασοκοκρατίας που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας , το δείχνουν και τώρα που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν από έναν δικτάτορα όπως ο Πούτιν να τους σώσει. Η Ρωσική Βαρβαρότητα φυσικά και δεν θα περάσει.

Αλλά δεν θα περάσει γιατί ακόμα και εάν οι Έλληνες αποφασίσουν  κατά πλειοψηφία να ακολουθήσουν τέτοιους δρόμους (κάποιοι ισχυρίζονται πως έγινε αυτό το 1945)  θα χάσουν όλα τα εδάφη τους από τα δυνατά δυτικά κράτη.

Γιατί όσοι πολέμησαν το 1945 κατά της κομμουνιστικής βαρβαρότητας και τώρα δυστυχώς δεν τιμώνται όπως τους αξίζει ,μας κράτησαν όρθιους και ελεύθερους.

Μαζί με αυτούς που για κάποιους  ήταν και η μειοψηφία του λαού μας , μας κράτησαν και οι σύμμαχοί μας κυρίως οι Βρετανοί που πολέμησαν στο πλευρό μας για να κρατηθούμε στον δυτικό κόσμο.

Σε έναν κόσμο που οι μισοί Έλληνες αμφισβητούν ακόμα και σήμερα. Για αυτό λέω πολλές φορές σας πάνε να ζήσουν στη Βόρεια Κορέα όλα αυτά τα σκουπίδια της αριστεράς μπας και προχωρήσει αυτός ο τόπος.

Με ΚΚΕ , με ΑΝΤΑΡΣΥΑ , με ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με ψεκασμένους πολίτες από την ανοησία της αριστεράς κάθε μέρα που περνάει θα βουλιάζουμε όλο και περισσότερο.

ΥΓ: Το κείμενο κάπου από την μέση και μετά "χάλασε" μου είπαν κάποιοι μετριοπαθείς συμπολίτες μου. Ίσως έχουν δίκιο, η μανία μου με την υποστήριξη του δυτικού πολιτισμού μας ίσως με κάνει να αδικώ άλλους πολιτισμούς τους οποίους θεωρώ σαφέστατα  κατώτερους. Αλλά είναι και οι μέρες όπου  καθημερινά δεχόμαστε αιματηρά χτυπήματα από όσους μισούν την Δύση και είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Έτσι συνήθως συμβαίνει με τους ευαίσθητους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανεχθούν πως θα χάσουμε ό,τι χτίσαμε χρόνια με κόπο επειδή κάποιοι ισλαμιστές θέλουν να μας αλλάξουν με την βία συνήθειες.  Να τονίσω πάντως πως η κάρτα της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" ήταν η αφορμή για το "ζεστό" αρχικά κείμενο και όχι βέβαια για το υπόλοιπο όπου κυριάρχησε το δυτικό μου "παραλήρημα". Άλλωστε η δημοτική παράταξη του κ. Τάσου Ευσταθίου δεν έχει ουδεμία σχέση με τις δικές μου "ακραίες" απόψεις. Τα έχουν καλά με όλους τους συμπολίτες μας ακόμα και με αυτούς που αμφισβητούν τον δυτικό μας πολιτισμό. Ποιοι είναι αυτοί εύκολα τους αντιλαμβάνεστε έχει γεμίσει το διαδίκτυο με τις αναρτήσεις τους κατά των δυτικών κρατών. Στο επίκεντρο της κριτικής τους όπως πάντα η καρδιά του δυτικού πολιτισμού οι ΗΠΑ. Άλλωστε ο κ. Ευσταθίου συνομιλεί με τους πάντες και είναι ιδιαίτερα συμπαθής και σε αριστερό  ακροατήριο. Εάν αυτό θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει θα φανεί στην πορεία. Εμείς εδώ θα παραμείνουμε "ακραίοι", θεωρώντας πως το μέλλον οδηγεί αναγκαστικά σε ξεκάθαρες θέσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν την ίδια την ύπαρξή μας. Είμαστε μάλιστα ιδιαίτερα ευτυχείς που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται πως η αριστερά όχι μόνο δεν έχει λύσεις αλλά οδηγεί την χώρα μας σε πλήρη απαξίωση και απομόνωση από την πολιτισμένη δύση. Ναι αυτή που βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος την ώρα που εμείς από τον καναπέ μας μιλάμε για ΕΙΡΗΝΗ και κατάπαυση του πυρός! Μα πως είναι δυνατόν να προσεγγίσεις όσους μας ΜΙΣΟΥΝ για αυτό που είμαστε; Εάν θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για πόλεμο. Το γεγονός πως η Ελλάδα για ακόμη μια φορά δεν συμμετέχει είναι ενδεικτικό της παρακμής μας και όχι φυσικά της ηλίθιας άποψης πως εμάς δεν μας αφορά.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: