ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το θέμα της δημοτικής περιουσίας και πως το βλέπουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Το θέμα της δημοτικής περιουσίας και πως το βλέπουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι

Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ !!
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΜΑΣ
ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Πήγαμε αποκλειστικά και μόνο για δούμε την ενημέρωση για το θέμα της Δημόσιας περιουσίας και ακούσαμε τον Δήμαρχο να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο πως η απόφαση που βγήκε και δεν έχει καθαρογραφεί δεν δικαιώνει τους Νασταίους σε καμιά περίπτωση!!!


Όταν θα καθαρογραφεί όπως είπε θα αρχίσουν οι κινητοποιήσεις στον δρόμο που έχουν χαράξει όλοι οι Δήμαρχοι της πόλης μας.

Και απορούμε γιατί αφού το Ελληνικό Δημόσιο έχει δίκιο και οι Νάστοι είναι καταπατητές χρειάζονται τόσα χρόνια για να αποδοθούν τα κτήματα αυτά στον λαό που υποτίθεται πως ανήκουν;

Εμείς αφού κάναμε πλάκα στο κυλικείο λέγοντας σε όσους συναντήσαμε πως μας άφησαν οι κληρονόμοι Νάστου όλη την "δημόσια"  περιουσία (αρχίζουμε και το σκεπτόμαστε με τέτοιο κόσμο που κυκλοφορεί στην πόλη) ακούσαμε για ακόμη μια φορά από δημοτικούς συμβούλους που κάποτε εκτιμούσαμε απίστευτα πράγματα.


Από τον Γιάννη Αναγνώστου π.χ ακούσαμε για περίεργες αποφάσεις που έχει βγάλει η Ελληνική Δικαιοσύνη στο θέμα με τα κτήματα Νάστου (Ναι συμφωνούμε φίλε Γιάννη πως τέτοιες υπήρξαν και είναι όσες έχει κερδίσει ο δήμος μας στο θέμα αυτό)

Αποφάσεις που δήθεν βγαίνουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αγνοώντας πως οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους.

Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται πως οι δικαστές είναι "πιασμένοι" θα πρέπει να εξηγούν και στους δημότες μας από που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Να εξηγούν επίσης πως είναι δυνατόν να έχουμε αλλάξει τόσες κυβερνήσεις και καμιά να μην απέδωσε "δικαιοσύνη" αποδίδοντας στον δήμο μας τα ακίνητα αυτά!!

Θα πρέπει επίσης να εξηγήσουν στους δημότες πως και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί δυο φορές θετικά υπέρ των κληρονόμων Νάστου.

Περιμέναμε και εμείς λοιπόν τζάμπα όπως φάνηκε να ακούσουμε από τον Δήμαρχο της πόλης μας ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακούσαμε βέβαια για παραπληροφόρηση που υπάρχει!!! Συμφωνούμε και γίνεται επί δεκαετίες από δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που νομίζουν πως είμαστε πρόβατα και τρώμε σανό.

Η άποψη λοιπόν του Δημάρχου είναι όπως φυσικά και όλων των δημοτικών συμβούλων μας , πως η περιουσία αυτή ανήκει στον δήμο (στο Ελληνικό Δημόσιο προς το παρόν και θα είχε ήδη πουληθεί σε ξένους εάν δεν υπήρχε η αντιδικία με τους Νασταίους)  και πως ο Νάστος ήταν καταπατητής.

Σεβαστή βεβαίως η άποψή τους, όπως σεβαστή είναι και η άποψη όσων έλεγαν πως θα σχίσουν τα μνημόνια και θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα ο Δήμαρχος προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας μας ,για την μεγάλη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα να παραδώσει τον χώρο του σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο.

Βέβαια εδώ δεν θα αναφερθούμε στο θέμα αυτό αφού δεν αφορά την δική μας πόλη.

Σας λέμε όμως ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να παραδοθούν στον δήμο μας αμφισβητούμενες εκτάσεις από κανένα δημόσιο.

Σας το λέμε τώρα και θα μας θυμηθείτε γιατί όπως πάντα γνωρίζουμε πριν γράψουμε κάτι.

Γνωρίζουμε δηλαδή πως καμιά Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να γράψει στα παλιά της υποδήματα αποφάσεις  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην παρούσα φάση που εξαρτόμαστε οικονομικά από αυτούς.

Εμείς θα φροντίσουμε τις επόμενες μέρες να σας έχουμε αποσπάσματα αυτής της απόφασης που αθωώνει τους Νασταίους.

Το σκεπτικό της έχει να κάνει με το γεγονός πως για δεκαετίες γίνονταν αγοραπωλησίες με τα συμβόλαια που κατέχουν οι κληρονόμοι Νάστου και που είναι σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη νόμιμα.

Έγκριτοι καθηγητές συνταγματικού δικαίου  όπως ο Κεφαλλονίτης Νίκος Αλιβιζάτος έχουν αποφανθεί υπέρ των Νασταίων ή μάλλον της νομιμότητας  αλλά βέβαια η εύκολη κατηγορία πως τα "πήραν" είναι η μόνιμη επωδός  όλων -όσων δεν έχουν επιχειρήματα.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθώ με ένα τέτοιο θέμα

Γιατί καλή η πλάκα αλλά δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος από το να δοθούν τα κτήματα στους Νασταίους, και φυσικά είσαι πολύ αρεστός και αριστερός όταν λες πως όλα είναι των δημοτών!!

Όμως έχοντας μεγαλώσει σε μια μεσοαστική οικογένεια (τα τελευταία χρόνια κατάντησα λόγο της κρίσης προλετάριος) έχω μάθει πως το Κράτος οφείλει να αποδίδει δικαιοσύνη και όχι να διαμοιράζει περιουσίες ιδιωτών για να είναι αρεστό.

Για τον λόγο αυτό ποτέ δεν μου ήταν αρεστές ιδεολογίες όπως του κομμουνισμού , οι οποίες πιστεύουν  στην ουτοπία πως μπορούν ισοπεδώνοντας την ατομικότητα να μας κάνουν όλους ίσους.

Δεν θα γίνουμε ποτέ "σύντροφοι" γιατί π.χ εγώ και 1.000.000 ευρώ να έχω σε πέντε χρόνια θα τα έχω ξοδέψει, κάποιος άλλος με αυτά θα περάσει μια ζωή και κάποιος τρίτος πιο δημιουργικός θα τα κάνει 100.000.000 ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια.

Το θέμα είναι να είμαστε ίσοι όλοι απέναντι στους Νόμους , αλλιώς η Αστική μας Δημοκρατία κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια κοινοβουλευτική δικτατορία.

Όπου λοιπόν η Δικαιοσύνη λειτουργεί με λογικές "δημόσιου συμφέροντος" έχουμε άλλες καταστάσεις.

Στις Λαϊκές Δημοκρατίες μπορούν να συμβούν αυτά που μας είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος και όχι σε αστικές δημοκρατίες.

Φαίνεται για να γίνουμε  και εμείς "κακοί" πως εκεί που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Rostov της πρώην ΕΣΣΔ η ιδιωτική περιουσία ήταν αδίκημα και όλα τα είχε στην κατοχή του , το κομμουνιστικό κράτος.

Και επειδή μάλιστα σπούδασε και οικονομικά θα πρέπει να γνωρίζει πως ο λαός της Ηλιούπολης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει σε καμιά περίπτωση για παράνομες καταπατήσεις οικοπέδων.

Ας κινηθεί λοιπόν νομικά και άμα δεν του βγαίνει ας αμολήσει τους κομμουνιστές της πόλης μας γιατί τις δικές τους εμμονές πληρώνουμε σήμερα.

Και στην δική μας περίπτωση μάλιστα (εννοώ για την πόλη μας) ήταν στο τιμόνι της διοίκησης επί 12 έτη.

Βέβαια ήταν λίγα εάν φανταστείτε πως αλλού διοίκησαν ολόκληρα κράτη (χωρίς εκλογές πάντα και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση) για δεκαετίες.

Βέβαια δεν χρειάστηκαν παρά μόλις λίγα χρόνια για να διαλύσουν οικονομικά τα κράτη αυτά όπως π.χ την Ρωσία.

Αφού λοιπόν σπούδασες οικονομικά στην πρώην ΕΣΣΔ έχεις πολύ καλούς συνεργάτες για να φέρνεις θετικά αποτελέσματα στο "νοικοκύρεμα" του δήμου, γιατί εκεί προφανώς δεν έμαθες παρά μόνο πως όλοι να δουλεύουν για το Κράτος!!

Αλλά ας μην ασχοληθώ τώρα με έναν λαό που καταστράφηκε εξαιτίας του κομμουνισμού και που θα κάνει άλλα 100 χρόνια από ό,τι φαίνεται για να αποκαταστήσει πλήρως την δημοκρατία του.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να ισχύουν οι τίτλοι αυτοί για κάποιον που έχει ένα μόνο ακίνητο και να μην ισχύουν για κάποιους που είχαν κάποιες χιλιάδες στρέμματα.

Με ανάλογους τίτλους η Ελλαδική Εκκλησία κατέχει τεράστιες εκτάσεις ,αλλά φαίνεται πως για τα δεξιά στελέχη της πόλης μας αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Θεωρούν πως για ακόμα τριάντα χρόνια θα εξακολουθήσουν να  σας ταΐζουν σανό λέγοντας σας ΑΝΟΗΣΙΕΣ.

Για αυτό σας καλούν σε κινητοποιήσεις εναντίον ποιου  δεν καταλάβαμε ποτέ βέβαια αφού το Κράτος είσαστε εσείς και φυσικά εάν θεωρούν πως μια οικογένεια μπορεί να είναι ισχυρότερη από ένα Κράτος τότε μάλλον κακώς διεκδικούν θεσμικές θέσεις όπως αυτή του Δημάρχου μια πόλης.

Μέσα στα δημοτικά συμβούλια(για αυτό αποφεύγουμε και να πηγαίνουμε) έχουμε ακούσει από κατάρες για την Ε.Ε και τους Γερμανούς μέχρι αναφορές υπέρ δικτατόρων όπως ήταν ο Φιντέλ Κάστρο.

Όλοι βρίζουν την Ε.Ε αλλά  μέσω ΕΣΠΑ πληρώνονται. Ειλικρινά λυπόμαστε όχι για τους δημοτικούς μας συμβούλους αλλά για όλους εσάς που τους ψηφίσατε.

Θεωρούμε πως ικανοί δημοτικοί σύμβουλοι έμειναν εκτός στις εκλογές του 2014 επειδή εσείς δεν τους επιλέξατε.

Οι ίδιες οι δημοτικές παρατάξεις επιλέγουν "πρόβατα" υπάκουα που ακολουθούν τον "ηγέτη" χωρίς δικαίωμα διαφωνίας στην ανύπαρκτη πολλές φορές γραμμή των δημοτικών παρατάξεων.

Δεν θα αναφέρουμε ονόματα , αφού δεν συμμερίζονται τις δικές μας απόψεις και δεν θέλουμε να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα.

Εδώ άλλωστε έχουμε αποδείξει πως φιλοξενούμε και απόψεις με τις οποίες είμαστε τελείως αντίθετοι.

Φεύγοντας από το δημοτικό συμβούλιο αναρωτιόμουν τι κοινό μπορεί να έχω με όλους αυτούς. Το γεγονός πως γεννηθήκαμε στην ίδια πόλη δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες διαφορές που έχω.

Και βέβαια μου είναι αδύνατον να υπηρετήσω οποιαδήποτε αυταπάτη έχει ο καθένας από όλους αυτούς.

Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε επίσης  τον Δήμαρχο να ευχαριστεί τον κ. Κοκοτίνη για τις προσπάθειες που κάνει να δοθούν μέσω υπουργείου ( ΣΥΡΙΖΑ γαρ) τα κτήματα από το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο μας.

Να θυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή πως μέσω Αλογοσκούφη και  της συμβούλου του Μάλκοβιτς(λάθος επιλογή και για εμάς η κ. Μάλκοβιτς)  προσπάθησε να δώσει τα κτήματα στους φυσικούς τους ιδιοκτήτες.

Κατηγορούν λοιπόν την ΝΔ πως είναι υπέρ των "καταπατητών" και δεν μας λένε γιατί όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν έλυσαν το θέμα αυτό.

Μα φυσικά και  δεν το έλυσαν γιατί προσέκρουσαν πάνω στην Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία δεν μπορούσε να δικάσει διαφορετικά την περίπτωση Νάστου από χιλιάδες άλλες που έχει επιδικάσει με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα και αφού εσείς εξακολουθείτε και πιστεύετε όσους επί 40 και πλέον χρόνια σας πουλάνε παραμύθια και θέλουν να διεκδικούν ιδιωτικές περιουσίες δήθεν για το δημόσιο καλό εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Πάντως θα ήταν όντως καλό να μπορούσαμε και εμείς να φωνάξουμε μαζί σας να δοθεί αυτή η περιουσία στους δημότες μας. Όμως όταν γνωρίζουμε πως για όλα αυτά έχουν πληρωθεί τεράστιοι φόροι από τους κληρονόμους Νάστου στο Ελληνικό Δημόσιο δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να διαφωνήσουμε με μια πλειοψηφία που δεν γνωρίζει καν τι συζητάει.

Για τους λόγους αυτούς αγαπητοί αναγνώστες μας από εδώ και στο εξής θα θέλαμε να μας πείτε εσείς που μας διαβάζετε τι κερδίσατε τόσα χρόνια από τα 6.000 στρέμματα που δώρισαν οι κληρονόμοι Νάστου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Θα θέλαμε ακόμα να μας πείτε πως θα νιώθατε εάν σας έπαιρναν τις δικές σας περιουσίες. Εδώ μέσω του ΕΝΦΙΑ που στην ουσία σας αναγκάζουν να πουλήσετε  ακίνητά σας για να πληρώσετε τους φόρους και δικαιολογημένα αγανακτείτε.

Φανταστείτε να ερχόταν ο δήμος και να σας έπαιρνε κάποιο περιουσιακό σας στοιχείο πως θα κάνατε.

Για φανταστείτε λοιπόν να έχετε πληρώσει κανονικότατα φόρους κληρονομιάς και ξαφνικά ένας κομμουνιστής Δήμαρχος να σας παίρνει περιουσία  η οποία σας ανήκε για πάνω από 100 χρόνια!!

Δηλαδή το Ελληνικό Κράτος δεν έχει συνέχεια; Μήπως τελικά είμαστε Σοβιετία και δεν το γνωρίζουμε;

ΥΓ: Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύουμε καθημερινώς όλη την ιστορία με τα κτήματα Νάστου πρέπει και ο τελευταίος δημότης αυτής της πόλης να μάθει τι ακριβώς είναι αυτά, που βρίσκονται και κυρίως σε ποιον ανήκουν. Τα ψέματά σας κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι  μας έφεραν στα σημερινά μας χάλια. Σας βαρεθήκαμε πια να μας λέτε για "επαναστάσεις" την ώρα που εμείς πεινάμε. Το σκληρό ροκ θα συνεχιστεί και για τον λόγο αυτό ζητούμε  αγαπητοί συνδημότες την δική σας προσοχή. Ξέρουμε πως ψέματα δεκαετιών δεν μπορούμε να τα καταρρίψουμε σε λίγα χρόνια. Από το 2013 που αρχίσαμε να γράφουμε για την πόλη ήδη βλέπουμε αποτελέσματα. Είμαι πολύ υπερήφανος που η νεολαία μας στην συντριπτική της πλειοψηφία αγνοεί τις σειρήνες της αριστεράς. Οι νέοι ψηφοφόροι της πόλης μας απλώς μας δείχνουν τον δρόμο. Εμείς είμαστε εδώ για να σας λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και σε 10 χρόνια από σήμερα θα λέτε όλοι. "Βρε τον τρελό δίκιο είχε"

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: