ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ θα πάρει η δημοτική μας αρχή για να υλοποιήσει τον "έξυπνο φωτισμό" στο πλαίσιο του πρότζεκτ έξυπνη πόλη

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ θα πάρει η δημοτική μας αρχή για να υλοποιήσει τον "έξυπνο φωτισμό" στο πλαίσιο του πρότζεκτ έξυπνη πόλη

Η Φωτογραφία είναι από την ημερίδα για την Έξυπνη πόλη-Ηλιούπολη 
Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο πέρασε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας απόφαση με την οποία δίδεται η δυνατότητα στην νυν δημοτική αρχή να συνάψει δάνειο ύψους 3.000.000 ευρώ με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να υλοποιήσει τον έξυπνο φωτισμό σε τμήματα της πόλης μας.



Μια απόφαση που δεν στηρίχθηκε από την αντιπολίτευση η οποία θεώρησε πως δεν υπήρχε μελέτη όπου να δείχνει αναλυτικά το όφελος από μια τέτοια επένδυση. Δεν ήμασταν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο όπως δεν θα είμαστε και σε κανένα από τα επόμενα που θα γίνουν έως και τον Μάϊο του 2019. Άλλωστε μπορώ να παρακολουθώ μέσω του livestreaming την διαδικασία αυτή που στα δικά μου τουλάχιστον μάτια είναι πλήρως απαξιωμένη.

Η νυν δημοτική αρχή περνάει με τους συμβούλους της ό,τι θέλει και η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει παρά μόνο εάν επρόκειτο να τοποθετηθούν δικοί της άνθρωποι σε ευφάνταστες επιτροπές που υπάρχουν αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη δεν παράγουν κανένα ουσιαστικό έργο.

Η σκληρή στάση που θα κρατήσουμε από εδώ και στο εξής έχει να κάνει και με τα δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που δεχθήκαμε τα οποία μας καλούν να μην πετροβολάμε από έξω αλλά να παρουσιάζουμε μέσω του ιστολογίου μας ολοκληρωμένο πρόγραμμα διοίκησης!

Μας καλούν δηλαδή να διαμορφώσουμε πλήρες ατζέντα για όλα τα θέματα της πόλης μας και μας θέλουν ενεργούς και στην πρώτη γραμμή στην μάχη των δημοτικών εκλογών του 2019.

Εκεί που θα κριθεί εν πολλοίς και ο δικός μας αγώνας. Ένας αγώνας με αρχές, αξίες , και κυρίως ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις για ό,τι συμβαίνει επί δεκαετίες στην πόλη μας.

Χωρίς καλές κουβέντες για την αριστερά που τόσα δεινά μας έχει φορτώσει, χωρίς "χαδέματα" σε δημοτικούς υπαλλήλους που δεν εργάζονται, χωρίς ιδεοληψίες που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς "φιλανθρωπίες"  για το θεαθήναι, χωρίς επιείκεια σε όσους κατέκλεψαν δημόσιο χρήμα, χωρίς συνεργασίες με πολίτες που πρεσβεύουν τα ακριβώς αντίθετα από ό,τι εμείς.

Πρότυπο για εμάς είναι η διοίκηση που αναζητεί και πετυχαίνει να έχει δικούς της οικονομικούς πόρους από την αξιοποίηση της περιουσίας της και δεν κλαίγεται κάθε χρόνο στην εκάστοτε κυβέρνηση για την μείωση των κονδυλίων.

Γιατί όταν έχει υπεράριθμο προσωπικό, όταν δίνεις τζάμπα σε ιδιώτες τις δομές σου, όταν δεν μπορείς να μειώσεις τα λειτουργικά σου έξοδα και κυρίως όταν δεν επιβάλλεσαι στους δημοτικούς σου συμβούλους και στους συνεργάτες σου , στον να μην είναι σπάταλοι με το δημόσιο χρήμα απλά δεν κάνεις για δήμαρχος!

Το συμμάζεμα ενός δήμου στα οικονομικά του θα έπρεπε να είναι πρωταρχικός στόχος κάθε διοίκησης. Και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις θα έπρεπε να βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως οι ΟΤΑ στην πατρίδα μας είναι κατά βάση καταχρεωμένοι. Οι αιτίες είναι οι κομματικοί στρατοί που εφόσον διοριστούν δεν είναι δυνατόν να τους απολύσει ουδείς!

Τουλάχιστον ας δουλεύουν για να έχουμε και κάποιο αποτέλεσμα. Σε εμάς όλες οι παρατάξεις λένε πως δεν έχουμε υπαλλήλους καθαριότητας. Μα γιατί δεν έχουμε; Τόσα χρόνια , τόσοι δήμαρχοι που διόριζαν γιατί δεν φρόντιζαν οι υπάλληλοι να είναι επαρκείς σε αυτόν τον δύσκολο τομέα;

Παίρνουμε κάθε τόσο εποχικούς υπαλλήλους. Μα καλά είναι δυνατόν να μην μπορούμε να έχουμε τους υπαλλήλους που θέλουμε στην καθαριότητα;

Ή μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί ή θέλουν να κρατάνε σε ομηρία πολίτες για να τους ψηφίσουν. Στο τέλος η απαξίωση θα οδηγήσει στο να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες και τότε όσοι τώρα κάνουν τους συνδικαλιστές και δεν δουλεύουν θα καταλάβουν πως εάν μας άκουγαν θα είχαν ακόμα την δουλειά τους.

Το πράγμα με την Ε.Ε όσο πάει και θα αγριεύει και οποιαδήποτε κυβέρνηση μετά το ξεζούμισμα των πολιτών μέσω των φόρων θα οδηγηθεί και στην περαιτέρω μείωση του κράτους. Οι ΟΤΑ θα είναι ο πρώτος στόχος. Άλλωστε όπως θυμάστε επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε διαλυθεί η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες.

Τα λεφτά δεν φτάνουν και όσο οι δήμοι περιμένουν τα πάντα από το κράτος στο τέλος θα μείνουν με κονδύλια που δεν θα καλύπτουν ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Σε περίπτωση μάλιστα που γίνει η στραβή και πάμε σε εθνικό νόμισμα οι υπάλληλοι αυτοί θα καταλάβουν πως όλοι αυτοί που τους ξεσηκώνουν τους έλεγαν ψέματα.



Δεν ταυτιζόμαστε με καμιά από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις. Χθες π.χ εμείς εάν ήμασταν στο δημοτικό συμβούλιο θα υπερψηφίζαμε στο θέμα για την δανειοδότηση του δήμου μας με σκοπό την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου!

Για εμάς ο έξυπνος φωτισμός είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει χθες. Βέβαια εμείς θα εξοικονομούσαμε χρήματα από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του δήμου.

Αναλυτικά θα τα λέμε και θα φιλοξενούμε εδώ μέσα και γνώμες συμπολιτών μας με τις οποίες δεν είναι ανάγκη να ταυτιζόμαστε απόλυτα αλλά θεωρούμε πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Τις επόμενες τρεις μέρες θα ανεβάσουμε και τις προτάσεις μας για τα ΝΠΔΔ κάποια από τα οποία για εμάς έπρεπε να είχαν καταργηθεί χθες ,αφού δεν προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες  στους δημότες μας και μας στοιχίζουν εκατομμύρια  ευρώ κάθε χρόνο.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: