ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στόχαστρο της έρευνας του Κώστα Βαξεβάνη

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στόχαστρο της έρευνας του Κώστα Βαξεβάνη


Ένας από τους λόγους που δεν στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ήταν και το παρελθόν του με ιστορίες διαπλοκής που άφησαν σκιές πάνω στην οικογένεια Μητσοτάκη.
Γνωρίζοντας προσωπικά τον ίδιο τον θεωρούσαμε εύκολο στόχο στις επιθέσεις που θα εξαπέλυαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Βλέπετε στην πολιτική ο βρώμικος πόλεμος είναι κανόνας και όσο πιο καθαρός είσαι τόσο πιο πολλοί βάλλουν εναντίον σου. Όλο σχεδόν το πολιτικό μας σύστημα έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για δωροληψίες από οικονομικά δυνατούς. Σκάνδαλο Siemens, σκάνδαλο στα εξοπλιστικά μας προγράμματα, σκάνδαλο Λαυρεντιάδη, σκάνδαλο Βατοπεδίου, σκάνδαλο Energa, σκάνδαλο Novartis , σκάνδαλο κουμπάρων , σκάνδαλο... και ο κατάλογος δεν λέει να κλείσει.

Για όλα τα παραπάνω σκάνδαλα έχει φυλακιστεί από πολιτικά πρόσωπα μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ και κάποιοι επιχειρηματίες που μπήκαν κάποιους μήνες φυλακή είναι έξω πλέον για λόγους υγείας. Τα σκάνδαλα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι σύνηθες φαινόμενο. Όμως για εμάς δεν είναι καθόλου θετικό στην παρούσα συγκυρία η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απολογείται για παραλείψεις εσκεμμένες ή μη (θα αποφανθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη) προσώπων του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος. Δεν θα μπούμε στην ουσία των καταγγελιών της εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη (με χρήματα του Καλογρίτσα για να μην ξεχνιόμαστε) στο παρόν κείμενο.

Θα το κάνουμε στο μέλλον γιατί εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να καταδικάσουμε πράξεις , παραλείψεις ή και λαμογιές πολιτικών προσώπων. Το τίμημα το πληρώνουμε εδώ και χρόνια και είναι ο πλήρης αποκλεισμός μας από δημόσια διαφήμιση και δεν λέμε για εδώ αλλά για όποια άλλη προσπάθεια έχουμε κάνει εδώ και χρόνια να σταθούμε στα πόδια μας ως επιχείρηση χωρίς κρυφούς χορηγούς όπως λέει και ο τίτλος του παρόντος ιστολογίου.

Βλέπετε εάν ήμασταν στις ΗΠΑ , θα μπορούσαμε να συντηρηθούμε μόνο από τις διαφημίσεις της Google αλλά εδώ είναι Ελλάδα τα μεγέθη μικρότερα και οι απολαβές από την Google δεν ξεπερνάνε τα 2-3 ευρώ τον μήνα! Ακόμα και όταν το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ήταν στα πρώτα 200 ιστολόγια στην πατρίδα μας τα έσοδα από την Google δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 80 ευρώ το μήνα!

Ας πάμε όμως να αναλύσουμε για ποιο λόγο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ χάθηκε η ευκαιρία να μπορέσει αυτό το κόμμα να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν του. Οι υποψήφιοι γνωστοί και το όνομα από ισχυρό τζάκι ήταν αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εάν και ήταν θεωρητικά αουτσάιντερ πέτυχε με τον μηχανισμό της οικογένειας να περάσει αρχικά στον β' γύρο και εν συνεχεία να εκλεγεί αρχηγός του κόμματος της ΝΔ. Οι πρώτες κινήσεις του στο εσωτερικό του κόμματος έδειχναν πως τουλάχιστον κάτι θα άλλαζε. Η συνέχεια βέβαια απέδειξε πως δεν ήταν της ρήξης αλλά του μοιράσματος της κομματικής πίτας.

Τώρα για ακόμη μια φορά ο άνεργος νεοδημοκράτης εξαιτίας αυτής της ηγεσίας βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να απολογείται σε αυτούς που επί δυο χρόνια διέλυσαν τα πάντα. Το είχα από τότε γράψει , το είχα φυσικά προβλέψει και ειλικρινά θεωρώ πως η ΝΔ δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να  αυτοκαθαρθεί. Ένα χρόνο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ καταλαβαίνουν όσοι τότε μας κατηγορούσαν για όσα γράφαμε μετά την εκλογή  Μητσοτάκη πως το "παιχνίδι" με τους "Κήρυκες Χανίων" , την Siemens, την Μαρέβα και το σπίτι στο Παρίσι, και πολλά ακόμα που δεν γράφτηκαν θα στοιχειώνει τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολυπόθητη αυτοδυναμία στις εκλογές του 2019.

Ο ίδιος εάν εξαιρέσεις την περίπτωση με το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens που αποπλήρωσε μόλις ήρθε στην επιφάνεια η καταγγελία από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (και εκεί φαίνεται πως δεν είχε γνώση αφού τα είχε κανονίσει η Ντόρα Μπακογιάννη) δεν φαίνεται να διαπλέκεται με οιονδήποτε. Άντε όμως τώρα να αποδείξεις την αθωότητά σου όταν ως οικογένεια έχεις ταυτιστεί με το φάντασμα της διαπλοκής. Γιατί μόνο ως φάντασμα μπορεί κάποιος να το ονομάσει αφού ουδέποτε τιμωρήθηκε κανείς για την Siemens και όλες οι κυβερνήσεις εξακολουθούσαν και της έδιναν έργα του δημοσίου.

Όπως ο Τσίπρας δίνει στον Καλογρίτσα , έτσι κάποιοι άλλοι έδιναν στους δικούς τους εκλεκτούς. Το παραμύθι με την διαπλοκή θα συνεχίζεται για πολύ καιρό ακόμα και την ίδια ώρα που εσύ δεν θα έχεις να φας οι κολλητοί θα πλουτίζουν και θα γεμίζουν τις τσέπες τους.

Εάν για ένα πράγμα ήθελαν κάποιοι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τάχα για να χτυπήσει την διαπλοκή στην Ελλάδα ακόμα και εκεί βέβαια τίποτα δεν έκανε. Γιατί είναι σαν να λες πως το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ θα χτυπήσει την διαπλοκή. Μα πάτε καλά; Οι ΠΑΣΟΚΟΙ ήταν οι πιο διαπλεκόμενοι και κλέφτες και είναι δυνατόν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που οι μισοί είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ να περιμένετε κάθαρση;

Φοβάμαι λοιπόν και το καταθέτω δημόσια πως κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για μεταρρυθμίσεις όλα εκείνα τα συμφέροντα που δεν θέλουν να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα θα βγάζουν και ένα "σκάνδαλο" για να τον απαξιώσουν πολιτικά.

Στο παιχνίδι είναι και στελέχη της ΝΔ γιατί δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει και για τα κακώς κείμενα της ΝΔ τα πρωτοσέλιδα πληθαίνουν και στην από εδώ πλευρά.

Μέχρι τις εκλογές θα έχουμε το χρόνο να μπούμε και στην ουσία των καταγγελιών αυτών και φυσικά ελπίζουμε η δικαιοσύνη να κινείται με γρήγορους ρυθμούς και να μην αφήνει σκιές σε πολιτικά πρόσωπα όταν βέβαια είναι καθαρά.

Το πόσο "καθαρός" είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποδειχθεί με στοιχεία και φυσικά ούτε με ευχολόγια , ούτε με συλλήβδην απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος.

Γιατί όταν σε ρωτάνε κάτι συγκεκριμένο και εσύ απαντάς για τα λιβάδια και τους βοσκότοπους του Καλογρίτσα ε τότε κάτι τρέχει.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: