ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Να που οι θεσμοί μας αναγκάζουν να λύσουμε και το ασφαλιστικό μας πρόβλημα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Να που οι θεσμοί μας αναγκάζουν να λύσουμε και το ασφαλιστικό μας πρόβλημα

Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ στο ασφαλιστικό δείχνουν ξεκάθαρα σε όλους όσους δεν έχουν κομματικές παρωπίδες πως έπρεπε να διαλυθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για να αντιληφθούν οι πάντες πως το σύστημά μας δεν ήταν ανταποδοτικό.
Ολόκληρες κατηγορίες ασφαλισμένων εκτός από την παρατεταμένη για δεκαετίες φοροδιαφυγή τους είχαν φτιάξει ταμεία ασφάλισης και επικουρικά  τα οποία δεν μπορούσαν να αντέξουν χωρίς την κρατική χρηματοδότηση.

Κάποιες βέβαια κατηγορίες πλήρωναν ικανοποιητικές  εισφορές ενώ  κάποιες άλλες σχεδόν καθόλου! Το κοινό πλέον ταμεία ΕΦΚΑ ήταν σίγουρο πως δεν θα έφερνε δικαιοσύνη αφού μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά.

Το σύστημα ασφάλισης προσπάθησε να το μεταρρυθμίσει ο κ. Γιαννίτσης επί κυβερνήσεως Σημίτη αλλά οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που αναγκάστηκε να κάνει πίσω.

 Έτσι όλοι γνωρίζαμε πως το ασφαλιστικό μας δεν έβγαινε και στα χρόνια της κρίσης με το PSI και την υψηλή ανεργία κλάταρε τελείως.

Οι ρυθμίσεις που γίνονται τώρα θα κρίνουν εάν οι επόμενες γενιές θα πάρουν μια σύνταξη έστω της τάξεως των 400 ευρώ ή δεν θα πάρουν καθόλου σύνταξη.

Το δεύτερο ενδεχόμενο  είναι και το πιο πιθανό(την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) αφού δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει κανένα ασφαλιστικό σύστημα όταν δουλεύει ένας για να πληρώνει 3 συνταξιούχους!


Οι θεσμοί έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα (δικό μας είναι όχι δικό τους) και έχουν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα.

Δεν θα μπούμε εδώ μέσα στην κριτική της ορθότητας των μέτρων αλλά στο γενικό συμπέρασμα πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει χωρίς περικοπές συντάξεων και μισθών στο δημόσιο τομέα κυρίως.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της χρεοκοπίας αλλά εμείς εδώ και καιρό δεν την προτείνουμε ως "σωτηρία" αλλά ως επακόλουθο των καταστροφικών πολιτικών δεκαετιών.

Όταν συμβεί (γιατί θα συμβεί εάν δεν αλλάξουμε πορεία) όλοι όσοι την θέλουν θα αντιληφθούν πως είχαν κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες μιας μικρής χώρας που δεν μπορεί μόνη της να σταθεί στο παγκόσμιο στερέωμα.

Περικοπές στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι λογικό να  υπάρχουνε αφού  στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις  ούτε καν μισθός!

Εργαζόμενοι περιμένουν για μήνες για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους ενώ η "μαύρη" εργασία πάει και έρχεται.

Για τον λόγο αυτό και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας που επιχειρεί αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να στηριχθεί από όλες τις πλευρές της Βουλής.


Γιατί εάν κάποιος δουλεύει και δεν συνεισφέρει στο ασφαλιστικό μας σύστημα όταν αρρωστήσει σίγουρα δεν θα τον πετάξουμε στα σκουπίδια όπως θέλουν κάποιοι με νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις αλλά θα τον περιθάλψουμε γιατί αυτό επιβάλλει ο ευρωπαϊκός μας πολιτισμός. Ένας πολιτισμός που λειτούργησε για δεκαετίες πάνω σε άλλα πρότυπα που είχαν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Τ


Τα λεφτά βέβαια πλέον δεν υπάρχουν για "πολυτέλειες" όπως η υγεία και η παιδεία μας και για αυτό εάν δεν αλλάξει άμεσα αυτή η πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει η γερμανική διοίκηση της Ε.Ε το ποιο πιθανό είναι πως μέσα στα επόμενα χρόνια το κάθε κράτος-μέλος της να τραβήξει τον δικό του δρόμο!

Αυτή η εξέλιξη θα ευνοήσει αυτό που αποκαλούν όσοι επιλέγουν να ασπάζονται την "πολιτική ορθότητα" όλους αυτούς τους "λαϊκιστές" που φωνάζουν πως δεν βαδίζουμε σωστά. Τέτοιοι μπορεί να είναι από την Λεπέν στην Γαλλία , μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ στην χώρα μας αλλά φυσικά και ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ.

Η θητεία του τελευταίου θα κριθεί κυρίως για όσα θα πετύχει για την καθημερινότητα των Αμερικανών και όχι βέβαια για όσα θα κάνει (εάν τελικά πετύχει κάτι) σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις των ΗΠΑ με τους μέχρι πρότινος συμμάχους τους.

Στη Γερμανία για πρώτη φορά οι σοσιαλιστές προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες γερμανικές εκλογές. Βέβαια όλα θα κριθούν εκεί από τις επιδόσεις του κόμματος των ευρωσκεπτικιστών της άκρας δεξιάς όπως το χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Βέβαια τα ίδια ΜΜΕ κάποια στιγμή θα σταματήσουν να αποκαλούν ακροδεξιό και τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί βλέπουν πως στην ουσία μόνο καλό κάνουν σε όσους βάζουν στο στόχαστρο της κριτικής τους.

Βλέπετε τα προβλήματα είναι υπαρκτά και όσο και εάν τα κρύβουν κάτω από το χαζό lifestyle που προβάλλουν οι λαοί  τα ζουν στο πετσί τους.

Στην Ε.Ε δεν θα δείτε ηγέτες τύπου Τραμπ , για αυτό από τώρα σας γράφω πως στη Γαλλία δεν θα δείτε Λεπέν στην Προεδρία.

Δεν θα δείτε γιατί το κόμμα της θέλει ανανέωση και η ίδια δεν έκανε πίσω για να γίνει αυτό. Οι δικές μου πληροφορίες από Γαλλία λένε πως η διαφορά της στον δεύτερο γύρο θα ξεπερνάει κατά πολύ τις 40 ποσοστιαίες μονάδες από τον αντίπαλό της.

Θα κολλήσει σε ένα 40% του γαλλικού λαού με δική της κυρίως ευθύνη. Βλέπετε οι Γάλλοι ανησυχούν για την πορεία της χώρας τους και δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν κορώνα-γράμματα την ψήφο τους.

Δυσαρέσκεια υπάρχει και εκεί αλλά δεν είναι Έλληνες να ψηφίσουν όποιον χωρίς εναλλακτική τους υπόσχεται μια μεγάλη και ανεξάρτητη  Γαλλία.

Γιατί μεγάλη Γαλλία εκτός ΝΑΤΟ όπως ισχυρίζεται πως θα πράξει η Λεπέν εάν και εφόσον εκλεγεί για Πρόεδρος της Γαλλίας δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

Οι Γάλλοι γνωρίζουν πως δεν είναι ικανοί από μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη χωρίς τον φυσικό τους σύμμαχο τις ΗΠΑ.

Η ρωσοφιλία της Λεπέν δεν θα της βγει σε καλό  όπως στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, γιατί ο γαλλικός λαός ζώντας στην Ευρώπη  έχει γνωρίσει πολύ καλά  την ρωσική βαρβαρότητα!

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: