ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα δάνεια της διοίκησης Βαλασόπουλου

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Τα δάνεια της διοίκησης Βαλασόπουλου

Η διοίκηση Βαλασόπουλου για να κάνει έργα εξακολουθεί και δανείζεται. Κοντά στα 5.000.000 ευρώ θα έχει δανειστεί έως και τις εκλογές του 2019.



 Εάν λοιπόν έχανε τον δήμο , η επόμενη διοίκηση θα συνέχιζε να αποπληρώνει τα δάνεια αυτά και δεν ξέρουμε σε πόσα έτη ο δήμος μας θα είχε την δυνατότητα να μην χρωστάει αφού ουδείς γνωρίζει να μας πει ποια θα είναι η χρηματοδότηση των δήμων από την κεντρική διοίκηση τα επόμενα χρόνια.

Με δανεικά λοιπόν γίνονται τα έργα που βλέπετε αφού ο δήμος μας ένα έλλειμμα το έχει όσο και εάν πασχίζει να μας πει πως είναι ένας υγιής και ίσως κερδοφόρος δήμος! Κερδοφόρος δεν πρόκειται φυσικά να γίνει ποτέ όταν ξοδεύει πολύ περισσότερα από αυτά που εισπράττει από την κρατική χρηματοδότηση και τα ΕΣΠΑ. 

Βλέπετε καμιά πρωτοβουλία δεν έχουν πάρει όλες οι διοικήσεις και αυτή για να αξιοποιήσουν ενοικιάζοντας ή πουλώντας σε ιδιώτες ότι δεν τους αποδίδει τίποτα. Απλώς περιμένουν και αυτοί να πάρουμε την δόση ή τα ΕΣΠΑ για να κυλίσει ένας ακόμα χρόνος.

Γιατί η αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι εξίσου προβληματική (κατά την γνώμη μου πολύ περισσότερο) από την κεντρική διοίκηση και δημιουργεί συνέχεια ελλείμματα στο δημόσιο. Διορίζουν τα δικά τους παιδιά με φωτογραφικές διατάξεις μέσω ΑΣΕΠ και στην ουσία κατασπαταλούν τα ΕΣΠΑ για να βολέψουν τους κομματικούς τους στρατούς. Οι κομμουνιστές φωνάζουν για την κακή Ευρώπη αλλά την ίδια ώρα στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς ιδιωτικούς που πληρώνονται με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού βλέπουν πως οι δημόσιοι είναι πολύ χειρότεροι.

Αλλά το ερώτημα παραμένει δανειζόμενος μπορείς να επιβιώσεις ως δήμος; Δανειζόμενος συνεχώς μπορείς να πεις φεύγοντας πως άφησες έργο; Και εάν οι επόμενοι δεν αποπληρώσουν ποτέ τα δάνειά σου εσύ θα τους κατηγορείς για ανικανότητα την ώρα που τους έβαλες εσύ την θηλιά στο λαιμό; Να το γνωρίζουν λοιπόν και οι επόμενες διοικήσεις πως τα οικονομικά τους θα είναι αυτά που θα τους κρίνουν και όχι οι αγαθές τους προθέσεις. 

Άλλωστε από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις δεν βλέπουμε καμιά να έχει κάποιο διαφορετικό σχέδιο διακυβέρνησης του δήμου. Θέλουν απλώς να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη και εκεί θα χάσουν την μπάλα μόνιμα.

Γιατί εάν ο κ. Βαλασόπουλος πετύχει και τρίτη εκλογική νίκη τότε πάμε για άλλα!!! Γι' αυτό ας ασχοληθούν να φτιάξουν και κυρίως να παρουσιάσουν το διαφορετικό μοντέλο διοίκησης γιατί με ευχολόγια εκλογές δεν κερδίζονται!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: